Захарова: Ако се потвърди, че Сорос е плащал милиони на журналисти, демокрацията в САЩ отива на боклука на историята

Захарова: Ако се потвърди, че Сорос е плащал милиони на журналисти, демокрацията в САЩ отива на боклука на историята

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова смята, че ако се потвърди фактът, че медиите в Съединените щати са получили пари, за да коригират информацията, която публикуват, цялата демокрация на тази държава "е изхвърлена на бунището на историята".

Дипломатът привлече вниманието в канала си в Telegram в петък към информация от американския телевизионен канал Fox News, който твърди, че финансистът Джордж Сорос „от много години е плащал на 54 влиятелни медийни фигури, включително журналисти, репортери, телевизионни водещи и шефове на CNN, NBC, CBS, Bloomberg, NPR и Washington Post.

 

„Според проучване на MRC Business Сорос е похарчил най-малко 131 милиона долара, за да гарантира, че 253 медии отразяват световните събития по начина, по който той иска“, каза Захарова.

"За Съединените щати подобно изявление е ядрен взрив. Ако се докаже, че водещите американски медии са получавали пари за коригиране на представянето на информация, тогава цялата демокрация в Щатите ще бъде опакована в конституцията им и изхвърлена на боклука на историята", пише дипломатът.

„В крайна сметка Вашингтон винаги е настоявал на факта, че свободата и безпристрастността на медиите са в основата на демократичното устройство на държавата".

Fox News твърди, че либералният милиардер Джордж Сорос е свързан с някои от най-влиятелните медийни фигури в САЩ и в чужбина чрез парични средства, които предоставя на свързани с тях групи.

"Над 32 млрд. долара, които левият милиардер Джордж Сорос е налял в своите организации, за да разпространява радикалната си програма за "отворено общество" по отношение на абортите, марксистката икономика, антиамериканизма, обезкървяването на полицията, екологичния екстремизъм и ЛГБТ фанатизма по света, са му донесли дивиденти", пишат анализаторите от MRC Business Джоузеф Васкес и Даниел Шнайдер.

"Всъщност финансирането му е помогнало да установи връзки с някои от най-известните медийни личности в САЩ и в чужбина, които помагат за ежедневното индоктриниране на милиони хора с неговите възгледи. MRC Business откри поне 54 видни медийни фигури, които са свързани със Сорос чрез връзките си с организации, които той финансира", продължават Васкес и Шнайдер.

"Сред тях са личности като водещия на "NBC Nightly News" Лестър Холт и изпълнителния редактор на "The Washington Post" Сали Бъзби.

"Тази мрежа от медийни връзки позволява на Сорос да има значително влияние върху историите, които медиите отразяват, как отразяват тези истории и какви истории не отразяват", пишат Васкес и Шнайдер.

Източник: "Труд", FOX

 

 

 

 

Коментари

  • rusnak

    20 Яну 2023 15:10ч.

    Защо да отива на боклука, като те са самото бунище???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Демокрация в САЩ никога не е имало, а те самите са за боклука на историята от самото начало, защото не са държава, а криминална историческа аномалия

    20 Яну 2023 15:11ч.

    САЩ са злокачествения тумор на днешния свят, с множество отровни разсейки като ЕС, ОТАН, МВФ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Захарова или е прекалено

    20 Яну 2023 15:33ч.

    дипломатична или прекалено наивна. Всички знаят що за боклук е Сорос и какви мизерии прави вече десетилетия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ами то е ясно, че щом компрометираха всичко, са компрометирали и т.нар. "свободни" медии тия рептили

    20 Яну 2023 15:53ч.

    Прекалено много внимание се обръща на тия вманиачени самовлюбени пуяци, всеки с поне два пръста мозък ги знае, че демокрацията им е пълна бутафория, а страната им е пословичен пример за глупост и концлагер на масова необразованост. Русия е горда страна, няма какво да се занимава с някакви легенди за демокрация, и то в Пиндостан.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    20 Яну 2023 15:55ч.

    В САЩ е плащал на 54 журналисти. А в България вероятно са повече. Нашите са доста по-евтини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нещо не ми е ясно

    20 Яну 2023 15:56ч.

    Каква "сензация" е това, след като то е ОЧЕВАДНО! Всеки, който ползва свободно английски език и хвърля по едно око на тяхната преса и медии е наясно... Освен това соросидното влияние далеч не е само в САЩ... То е навсякъде в Европа и най-вече в Източна...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пешо от криводол

    20 Яну 2023 15:59ч.

    сащ за света е като боко мутрата за българия,тумори злокачествени

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    20 Яну 2023 16:08ч.

    Йозеф Гьобелс: "Лъжата трябва да е чудовищна, за да й повярват..." пример за „демократичен“ цинизъм и кощунство е публикуваната на първа страница в италианския вестник La Stampa снимка на убити от украинските фашисти с ракета „Точка-У“ жители в Донецк, с твърдението, че е снимка на убити от руснаците цивилни в Киев...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Категорично е необходимо да се направи подобно изследване

    20 Яну 2023 16:18ч.

    в други страни, особено в Източна Европа. Защото у нас например журналистиката за 2-3 десетилетия бе подменена от платена отровна соросоидна машина за дезинформация и пропаганда, а така реалността се подменя от соросоидни фикции. Читавите журналисти се броят на пръсти и биват дамгосвани. Каква демокрация, какви пет лева?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако искат да видят какво означават свободни медии, не зависещи от Сорос

    20 Яну 2023 16:45ч.

    То нека дойдат у нас у нас! Всичкото, с малки изключения, журналист или мисирка, е честно и прозрачно като сълза! Пари не взимат, истината не изкривяват, говорят само и единствено Правдата! Де гиди мисирки ниедни, ама и вашия ден ще дойде! Скоро! А що ще чините токаз? Анадънму??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • саа

    20 Яну 2023 16:46ч.

    шибани саксонски боклуци скоро просто няма да ви има английският език ще бъде обявен за мъртъв, а всичко саксонско изтребено до крак

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Захарова: Ако се потвърди, че Сорос е плащал милиони на журналисти, демокрацията в САЩ отива на боклука на историята

    20 Яну 2023 16:49ч.

    Нищо подобно, просто едни, които не са получавали, ще се сърдят на тия, които са получавали. Нищо повече! В България така се сърдят тези, които не са получили нищо от “Америка за България”, на тези които са получили. Захаринка не ги разбира тия работи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Философ

    20 Яну 2023 16:51ч.

    Нашата демокрация никъде няма да ходи, тя си е зачената в боклука и там ще си остане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русийката даже

    20 Яну 2023 16:57ч.

    Няма процедура за смяна на царя, тръгнала да говори за демокрация. Ако Путин хипотетично си подаде оставката утре същия ден ще го убият.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • боклук,

    20 Яну 2023 17:16ч.

    Пак лъжеш на произвол. те ме карай да ти препоствам тук руската конституция. А как е в Британия с краля?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уффффф

    20 Яну 2023 17:04ч.

    Че сега ли го разбраха? Защо всяко дете го знае, а те чак сега вдяват?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • просто игра на думи

    20 Яну 2023 17:12ч.

    “Боклука на историята” е много обтекаемо понятие. Свидетели сме как в днешно време се рециклират и реинкарнират доста “боклуци на историята”. А “демокрацията” сама по себе си е пълен боклук. Най-перверзен болшевизъм, щом мнозинството взема решенията. (Дали “мнозинството” е най-информираната и най-компетентната част от обществото, а?)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    20 Яну 2023 18:49ч.

    Там е работата, че не само сорос е плащал и плаща, но това го правят всички, които имат власт и пари! Никой не се интересува от проблемите и интересите на хората! Тук положението е същото! Пародия, а не демокрация!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Странен човек е тази Захарова, след като

    20 Яну 2023 21:01ч.

    се захваща да прави изказвания, в които без ирония споменава думата „демокрация“. „Демокрация“ в съвременния смисъл на тази дума е едно напълно компрометирано понятие. Още преди повече от 2000 години Платон предупреждаваше, че демокрацията е направена от такова вещество, че лесно се превръща в своята противоположност — диктатурата. Демокрацията е нещо нестабилно, което изпълва фантазиите на глупавите народни маси и те му вярват, докато един ден не се събудят, осъзнавайки, че са яхнати от нов вид диктатура, от която няма нищо по-стабилно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мислещ

    21 Яну 2023 2:30ч.

    Не може да има демокрация, в която все още коренното население, " демос " живее в концентрационни лагери - резервати, натикани там от колонизаторите, които продължават да владеят територията му със сила. И раздават на целия свят рецепти и оценки що е демокрация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • какво им пречи

    21 Яну 2023 7:29ч.

    да терминират шорош !? Нет человек, нет проблемьй.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • как давос брани жените от експлоатация

    21 Яну 2023 9:03ч.

    https://article.wn.com/view/2022/05/26/In_the_meantime_in_Davos_they_paint_with_their_buttocks/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • логото

    21 Яну 2023 10:01ч.

    Как работят западните медии, информирайки за положението в Русия, според японски журналист: " - Нямаше сериозни трудности, както японците си представят. Например, нямаше големи опашки за стоки и пред банкоматите или изпразване на лавиците в магазините. Телевизията показва ситуациите добре, ако „нещо се случи“, но не много добре, ако „почти нищо не се случи“, така че това състояние на нещата практически не се отразява – няма какво да се снима." На всичкия тоя цирк на Запад му викат "свобода на информацията". Правете си сметката! - Цялото: https://pogled.info/svetoven/russia/v-sravnenie-s-razpadaneto-na-sssr-tova-e-nishto-yaponski-zhurnalist-beshe-porazen-ot-reaktsiyata-na-rusnatsite-na-sanktsiite.151421

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи