Задраскаха Рашков от програмата за кабинет, записан е опит за възстановяване на добрите отношения с Русия

Задраскаха Рашков от програмата за кабинет, записан е опит за възстановяване на добрите отношения с Русия

Името на Бойко Рашков и задължителното изискване на "Продължаваме промяната" вътрешният министър да стане шеф на КПКОНПИ са били задраскани в подготвяната програма за ново правителство на ПП, БСП, ДБ и ИТН. Това се вижда в проект на програмата, с който "24 часа" разполага и който отразява договорките на четирите формации след първия кръг преговори, организирани от БСП.

Вместо гарантирано избиране на Рашков в програмата е записано доста по-обтекаемото "номиниране" за шеф на КПКОНПИ. Това ще даде възможност на партньорите хем да спазят изискванията на партията на Кирил Петков и Асен Василев по адрес на Рашков, хем след това да не са задължени да гласуват за него в пленарна зала.

Промяната на формулировката и задраскването на Рашков изненадващо са дошли от ПП, твърдят източници на "24 часа". Така те получавали подкрепа от партньорите за закона си за КПКОНПИ, но не им натрапват Рашков.

Опит за възстановяване на добрите дипломатически отношения с Русия е записан в програмата на евентуален кабинет като по този точка няма възражения. Вносител на това настояване за външната политика е БСП, но доста по-крайно настроените по адрес на Москва и руската агресия в Украйна ПП и ДБ не са възразили. Вместо това още в бюджета за 2023 г. разходите да отбрана трябва да станат 2 процента от БВП. Предвидено е и проектите за превъоръжаване на армията да бъдат финансирани приоритетно.

В програмата на правителството остава въвеждането на еврото като валута от началото на 2024 г. Като се обмисля преходният период, в който цените ще са едновременно в левове и евро да започне още през септември тази година. Тук обаче мярката е все още под въпрос, защото ИТН държат на настояването си преди да одобрят влизане на България в еврозоната да видят обстоен анализ на ползите и вредите.

Всички мерки в правителствената програма са със срок най-късно началото на следващата година, както първоначално настояваше Корнелия Нинова. Лидерката на социалистите искаше с мандата на БСП да се състави програмно правителство с хоризонт края на 2022 г., а то впоследствие да поиска от парламента вот на доверие, за да продължи евентуално да управлява.

Все още обаче остават много спорни мерки, особено в икономиката. Предлага се например финансиране на половин лихва на малки бизнеси, но няма никаква конкретика, а някой е определил мярката като напълно несъстоятелна.

Източник: "24 часа"

 

 

 

Коментари

  • Грух

    22 Юли 2022 14:34ч.

    Влизане на България в Еврозоната?Ти да видищ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврозона няма да има съвсем скоро

    22 Юли 2022 14:37ч.

    Това са глупости

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тия се събират само за да шмъркат бело

    22 Юли 2022 14:35ч.

    Такова подозрение имам

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хахаха

    22 Юли 2022 14:40ч.

    Един гони руски дипломати, втори депутинизира държавата, трети продава оръжие на Украйна, но всички заедно ще възстановяват добрите отношения с Русия. Жал ми стана за избирателите на бсп-то, то бива гавра с тях, ама това е прекалено.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Игнат

    22 Юли 2022 14:48ч.

    Политически анархисти и слуги, махайте се защото ще ни вкарате във война с Русия заради злите интереси на краварите. Ковидясалият 79 год. Байдън на на път към Жириновски и онзи вече горе ще му разкаже играта. Няма прошка. Пък Нинова и с дявола ще направи пакт само да остане на власт. Няма ляво или дясно а само горе и долу. Да махнем подлогите на чужди интереси. Време е за Възраждане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    22 Юли 2022 14:49ч.

    референдум за еврото никакви военни разходи кои ще ни напада та да напълним гушите на впк на сащ русия не ми е враг и пари няма да даваме да се бием със съседите ние сме тук от векове за векове сащ да се бие с русия на сев полюс нас да не ни намесва

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The LANCET - ваксините вредят на имунната система и бустерите ще трябва веднага да бъдат преустановени!

    22 Юли 2022 15:12ч.

    Нашите политици вече подносиха маските в НС, хората се записват за 2- 3 бустерна доза, МЗ ще похарчи нови 30 000 000 лева за убийственото лекарство РЕМДЕСЕВИР за спешните ни отделения! https://ussanews.com/2022/07/22/medical-journal-lancet-covid-vax-compromises-immune-system-booster-shots-should-be-halted-immediately/ Всички случайни "политици" ВЪН от Парламента!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до Админа на glasove.com

    22 Юли 2022 15:54ч.

    Моля ви да публикувате тази статия в the Lancet. Може пък министър (в оставка) Сербезова да пренасочи тези 30 милиона лева в по-полезна посока... Старците ни останаха без зъби заради липса на стоматологична профилактика, а колко селища са без достъп до медицинска помощ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    22 Юли 2022 14:54ч.

    И сега как ще управляваме без литмуси?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ст. Л. Костов

    22 Юли 2022 14:57ч.

    Наистина вече не знам, ненаказаната от Народа мерзавщината, какви крайни размери може да достигне!? Тези отрепки с човешки облик, които съсипаха всички свързано с Русия и енергетика, от днес заявяват, че започват да ремонтират същите тези "неща"....Хора, кво ни става на всички, да търпим това! А, и от понеделник с маски - нали си знаете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо италианският М. Драги си подаде оставката и насрочват новите избори ВЕДНАГА?

    22 Юли 2022 14:59ч.

    А у нас ще се чака до средата на август само БСП да върнат мандата, а после кой знае още колко до следващи избори? Да не сме цъфнали по-добре от Италия? Какви са тези дослуци и стъкмистики? Междувременно ни окупират допълнителни американски военни части! Случайни и безотговорни авантюристи отвлякоха нашата "демокрация"! ПОМОЩ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    22 Юли 2022 15:03ч.

    Слава на Русия в борбата срещу неонацизма. И дано малко ударят,само малко колонията та да разбере стадото що е мъка и сълзи.Понеже не ги е еня за същото за хората от Донбас и Логанск.Няма двоен стандарт в мъката и сълзите.Мръсна гадна колония с нейният гейски "елит".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    22 Юли 2022 15:21ч.

    Толкова си жалък,че няма накъде повече,но предполагам,че до това води социала във Франция

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    22 Юли 2022 15:14ч.

    1. Ще възстановяват отношения с Русия! Кому приляга това (от БСП). На външен министър Вигенин и зам.премиер Нинова. Тук ме напушва смях. Откровено нямам спомен тези двамата дори да са ходили до Москва на работно и/или официално посещение?? Не твърдя, де! Трябва да вземат назаем Малинов :))) 2. Еврото?? Ако по 1 Козяк великодушно се е посмихнал, то по 2 те и Брюксел са стиснали клещата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всякакви трикове и лъжи,

    22 Юли 2022 15:19ч.

    за да се продава още оръжие за укронацистите (Нинова - оръжейната кралица!), да ни натикат в еврозоната. Какви дипломтически отношения с Русия ще възстановяват, кой ги брои изобщо за политиески субекти тия?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    22 Юли 2022 15:25ч.

    Да, колега! Думичката Русия е пришита с ръждясала губерка и груб канап към "програмата", колкото да стане смилаем и фотогеничен документът за наивните хора от контингента на бсп. Всичко друго в тази "прогр" ще прилича на пускане на слаби тоци в колба с чехълчета и зелени еуглени. Ако мрат, ще отслабват силата, ако не мрат - ще вдигат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веднъж предател цял живот предател – така знам аз, господа! Не вярвам на предатели. Тия трябва да се изринат с фадрома на бунището! Съдбата на предателите я знаете.

    22 Юли 2022 15:22ч.

    Ограбиха стотици милиони, само за шест месеца натрупаха външни дългове за десетки милиарди без да дадат никаква отчетност за това, вкараха ни във войната срещу Русия по начин който само едни некадърни прислужници могат, продадоха българските интереси в Македония завинаги и след всичко това искали втори шанс да продължат някаква си виртуална промяна!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OBERTON

    22 Юли 2022 15:23ч.

    Платените пудели на запада в България публично да се извинят на българския народ и на бегом във Кремъл да молят за прошка . Докато не измолят милост от Москва , да не се връщат в България. Ако се инатят - ами да горят .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • искам да съм ескимос и на стотици километри от мен да няма никой

    22 Юли 2022 15:23ч.

    1000 пъти да отидем на избори, ще трябва да гласуваме за същите измамници. Какво да направим тогава? Ами да не ходим да гласуваме, но те ще гласуват за себе си и ето ни пак в кацата с лайната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    22 Юли 2022 15:35ч.

    Критичен преглед постулира, че в сърцевината на тази програма стои едно централно и стратегическо нещо. Всичко други са голи и безсъдържателни думи, брътвеж и пълнеж. Важното е ЕВРОТО. В момента България категорично няма нужда от еврото, то е много опасно, вредоносно и убива дори теоретичните шансове за позитивно и суверенно развитие при бъдещи специф. развития.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В програмата на правителството остава въвеждането на еврото като валута от началото на 2024 г.

    22 Юли 2022 16:22ч.

    Тази коалиция и тази програма не трябва да се случат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Опит за възстановяване на добрите дипломатически отношения с Русия

    22 Юли 2022 16:25ч.

    опити само да лъжат; да се махат; никакво правителство; избори!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Италианският министър председател ОТНОВО си подаде оставката.

    22 Юли 2022 16:40ч.

    Не му я приеха първия път, сега ще я приемат, изборите са ВЕДНАГА, и продължават КОНСТРУКТИВНО нататък. Нашичките не могат да изпуснат кокъла... Ще мислят за още 3 (три) седмици!!! и ще натамъняват... Вън от Парламента! Единственото от което се интересуват е КАК да зарадват и ЕС, и САЩ...Не ни е нужно еврото, не го искаме, не искаме и вас!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи