За два часа са продадени 70% от билетите за Джон Малкович в Народния театър

За два часа са продадени 70% от билетите за Джон Малкович в Народния театър

Цените на билетите са в диапазон от 50 до 400 лв., като са разделени в осем категории. Представленията ще бъдат на английски език, а български субтитри ще се излъчват на монитори.

Над 70 процента от билетите за гостуването на Джон Малкович в Народния театър са били продадени в първите два часа от тяхното пускане, съобщиха от Народния театър. "Гостуването в София е уникално събитие за България, което Народният театър реализира изцяло със собствени средства", заявяват от театъра.

Холивудската звезда Джон Малкович, заедно с литовската актриса Ингеборга Дапкунайте, ще представят на 16, 17 и 18 февруари "В самотата на памуковите полета" на режисьора Тимофей Кулябин. Цените на билетите са в диапазон от 50 до 400 лв., като са разделени в осем категории. Представленията ще бъдат на английски език, а български субтитри ще се излъчват на монитори.

Спектакълът е създаден по пиесата на Бернар-Мари Колтес, която е написана през 1985 г. Действието се развива "от другата страна на времето" - в тъмните часове на нощта, когато се срещат дилър и клиент, и се оплитат в опасна игра на купуване и предлагане, в която властват страхът, желанието, сексуалността, потиснатата вина и агресията. Обектът на "сделката" остава неназован. Пази се някаква болезнена тайна, която не може не само да бъде изказана, но и смирена с вътрешната мяра за добро и зло, за правилно и неправилно.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

  • Бунак

    25 Яну 2023 18:25ч.

    "Великия дж.малкович" няма що. Българските кретени и чуждопоклонници край нямат

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    25 Яну 2023 18:31ч.

    Ха ха ха, у нас 20-400 лв, а в Гърция 5-55 евра!!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Grandi specialisti bulgari

    25 Яну 2023 18:35ч.

    Веднага се намериха и критици. Булгар,булгар.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цените на билетите са в диапазон от 50 до 400 лв., като са разделени в осем категории.

    25 Яну 2023 22:13ч.

    Интересно ще е, ако Сънчо Стойчев и Андрей Лайчев направят една социология на гражданите и селяните от опашката за култура колко от тях са били на българска постановка с български актьори за последните две години?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук

    25 Яну 2023 18:37ч.

    Огромна опашка за билети се изви днес пред касите на Народния театър. Най-нетърпелите поклоници на Джон Малкович и Дапкунайте се наредиха пред театъра още преди първи петли. Към 9 часа опашката се бе усукала три пъти около сградата на театъра, а краят й, след като достигна министерството на войната, се изгуби в неизвестна посока, потъвайки в самотатата на памуковите полета. Малкович и Дапкунайте няколко пъти излизаха при хората от опашката и ги подкрепяха с топъл чай и сандвичи, направени по рецепта на режисьора Кулябин."Обезпокояващо е да те галят, когато би трябвало да те набият" -често обича да повтаря Малкович, тези думи на своя герой Купувача от "В самотата на памуковите полета". Говори се, че на опашката е имало зрители, които са продали автомобилите си за да се сдобият с така желаните билети. Любопитно е, че един от тях е купен от самия Малкович. Следващото негово посещение в България е планирано за началото на 2025. Тогава той ще участва в постановката на Морфов "Ромео и Жулиета" - авангарден прочит на класика Шекспир. В тази постановка на Малкович е отредена ролята на Жулиета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • атлантически номад

    25 Яну 2023 18:44ч.

    Кфо си приказваш, продадох си къщата за билет. Само дето ме гложди, че пиесата на руски режисьор, тия хора не прочетоха ли последните директиви на Биг Брадър срещу всичко руско бееее...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така е, руски е, но

    25 Яну 2023 19:17ч.

    е известен с яростната си позиция против специалната военна операция, дори напуска страната си в знак на протест. Така че "дефилето" му тук и там има подчертано конюнктурно-политически причини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Макаревич от един месец млъкнал с изцепките

    25 Яну 2023 19:37ч.

    Тя и позицията му срещу СВО е конюнктурно-политическа, ти не се бой... Прозренията при културтрегерните дебели глави идват, макар и късно понякога...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хайдукът Софиянски

    25 Яну 2023 18:57ч.

    На тази сцена са играли къде по-талантливи актьори - Стефан Гецов, Йордан Матев, Любомир Кабакчиев, ... Ружа Делчева, Магда Колчакова, Ирина Тасева, Иванка Димитрова, Маргарита Дупаринова, Славка Славова, Мила Павлова, Андрей Чапразов, Рачко Ябанджиев, Асен Миланов, Георги Раданов, Спас Джонев, Апостол Карамитев, Лео Конфорти, Георги Георгиев – Гец и много други талантливи артисти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    25 Яну 2023 19:00ч.

    За Ана Пападопулу високото театрално изкуство се изразява в уриниране на сцената

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • квинтесенциален армаментариум

    25 Яну 2023 19:04ч.

    Пиесата е от Тимфей Кулябин, руски режисьор яростен критик на руската CBO. Просто за сведение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    25 Яну 2023 19:12ч.

    Музиката от Вагнер ли е?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Милор от село Парамун социален антрополог

    25 Яну 2023 19:21ч.

    " Гарсониера! Заменям самота в гарсониира, втори етаж, комуникативно място, за самота в памуковите полета!" - думи, изречени на днешната опашка за билети пред Народния театър. Приписват се на пенсионера Ричард Трети, страстен почитател на театъра.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анотацията на пиесата й показа рогата!

    25 Яну 2023 20:58ч.

    Очевидно е някаква либерастка боза без смисъл и идея!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Божичко!

    25 Яну 2023 21:11ч.

    Боже, колко снобска мъка има на тоя свят, боже!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • АманДа

    25 Яну 2023 23:14ч.

    Кога ще свърши тази снобска мъка...няма изгледи за това, тя се захранва от толкова много време, още от пишман снобите на соца, и всичко си е... пишман, т.е. фалшиво, лъжливо и престорено...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    25 Яну 2023 21:19ч.

    Свършиха ли страхотните съветски актьори, та се чуждопоклонничат на американски такива?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотата на памуковите полета - радиотеатър

    25 Яну 2023 21:56ч.

    https://www.youtube.com/watch?v=KuDV79fDJwg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боги

    26 Яну 2023 0:16ч.

    Благодаря! Пуснах го и го слушам в момента. Цялата тютюмаха е 1 час. Да платиш 400 лв., за да видиш едно старче да ти ломоти на английски, а ти да четеш субтитри - ето това е налудна снобария. Българският радиовариант е за предпочитане. Жалко, че не се посочени актьорите, чиито гласове се чуват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Творец

    25 Яну 2023 22:51ч.

    Малкович е прекрасен актьор, нямащ нищо общо с холивудските либерасти. Живее на две пресечки от мен, страхотен човек. Никой не казва, че няма равностойни или по-добр български актьори, не е нужно да изпадате в истерия. Отидете и прекарайте един час в страхотна атмосфера, после се отдайте на балканските си низки страсти...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    26 Яну 2023 0:54ч.

    Има рационално обяснение за големите опашки и за това, че цените на билетите в България са до 4 пъти по-скъпи отколкото в Гърция: зрителите не просто ще бъдат на представление с Джон Малкович и Ингеборга Дапукнайте - те ще имат уникалния шанс... да бъдат Джон Малкович! Единствено в България се отваря тунел през петото измерение. Неговото начало води от суфльорската кабина на голяма сцена на Народния театър, преминава през пещерата Проходна в Карлуково, известна още като "Божиите очи" и завършва в съзнанието на Джон Малкович! Веднъж влезли в тунела, зрителите буквално ще наблюдават света през погледа на холивудския актьор. Така някои късметлии дори ще имат възможност да правят любов с актрисата Ингеборга Дупканайде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ина

    26 Яну 2023 11:07ч.

    да не забравят украинското знаме

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Селянинът без колелото

    26 Яну 2023 11:52ч.

    Софийските сноби са се превъзбудили от възторг

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи