Йотова за подхода към бежанците: Не ни прави чест като държава

Йотова за подхода към бежанците: Не ни прави чест като държава

Остра критика срещу правителството за действията му по преместване на украинските бежанци отправи вицепрезидентът Илияна Йотова. Властта подходила грешно още при настаняването на избягалите от войната, а сега прави всичко в последния момент.

Още от самото начало беше ясно, че системата, която те измислиха с хотелите рано или късно ще създаде проблеми. 

Доста по-рано тези хора трябваше да бъдат подготвени, да им бъде дадена възможност да потърсят свои квартири

- тези, които искат трайно да се настанят в България, да им се предостави възможност за работа, децата да имат възможност да посещават детски градини и училища, каза Йотова.

Доста недостойни изказвания във всякакви посоки, което не ни прави чест като държава, допълни вицепрезидентът ден след видеобръщението на Калина Константинова.

То бе разпространено в понеделник вечерта, след като през уикенда местеното на украинците от морето към вътрешността на стрнаната се провали. Властта показа изнервяне от това, а още сутринта в понеделник се заговори, че щом не искат в държавни почивни бази, може да отидат в бежански центрове.

Във видеобръщението вицепремиерката Константинова обяснява, че България не може да си позволи повече да издържа украински граждани в хотелите на първа линия. От началото на войната у нас влезли почти 300 хил. украинци. От тях временна закрила и подслон от държавата получили над 110 хил.

 

 

Коментари

 • Едно време

  31 Май 2022 20:17ч.

  Така ни промивахте мозъци с комунизъм, сега го сменихте с новата централизирана демагогия-демократичен фашизъм. И постоянни потоци от хора, наречени бежанци, бягащи от бандити оборудвани с оръжия от демократите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  31 Май 2022 20:35ч.

  Ах, колко е загрижена. Тази има ли представа при какви условия живеят възрастните българи в България?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • коментар

  31 Май 2022 21:03ч.

  На друго място по света нито съм виждал, нито съм чувал за такъв тип ,, ,,бежанци-курортисти". То не бяха претенции, то не бяха изисквания. След като не им харесва у нас, има достатъчно КПП та в различни посоки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На стара коза яре

  31 Май 2022 22:09ч.

  Нямам спомен в Франция който и да е бежанец от сирийската война а и който и да е друг да е настанен в хотел.Правеха фургони за настаняване от тия за строежите или от контейнерите да презокеански превози.Тая патка до летеца да си отваря банковата сметка и да плаща.В Турция има палаткови лагери ако тя не знае.В Стражица някога след земетресението имаше фургони.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това си беше чиста компенсация

  31 Май 2022 22:20ч.

  Заради ковид кризата, решиха да използват украинците. И как така украинците не се разболяват от ковид?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Г-жо Вицепрезидент,

  31 Май 2022 22:34ч.

  На българите в момента не им е нужен Вашия нихилизъм. Нуждаят се от повече оптимизъм и самочувствие, не толкова грандоманско като на украинците, но реално, каквото заслужават. И без това българската политическа класа смаза нашия народ с лъжливи обещания, подкупност, безпочвен кариеризъм...Спирам дотук, защото в противен случай ще трябва да изпиша една страница.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • черният списък

  31 Май 2022 23:49ч.

  Държавата на Гошо гробара,прави ли ти чест. Тя не знае що е чест и що позор. Народа ти мре, оставен в бедност и беззаконие. И след смъртта се гаврят с него оставен на произвола на съдбата. Какво ти прави чест , да си слуга на Хера или на Лайнен, кое е част за малката балканска територия загубила суверенитет и независимост.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Опълченец

  01 Юни 2022 7:12ч.

  Булгаристан от 32 години не е държава , А РЕЗЕРВАТ ЗА ДИВИ БЪЛГАРИ !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нормална проява на човечност, ако и само на думи при

  01 Юни 2022 7:22ч.

  И цялата низост на платените тролове и безплатни игноранти отдолу. И някой луд, като шопа, за цвят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А наложената линия се вижда. Всички и навсякъде изведнъж ожалиха сирийците

  01 Юни 2022 7:31ч.

  Ония същите, омразни здрави мъже, избягали от Асад и руските си освободители. Афганистанците благоразумно са пропуснати. Всичко е забравено, възхищението от Динко, дето ги ловеше, приказките за ислямисти, насилници, обвиненията към Ердо, днес отново обикнат, за нашето славянско православие. Какво да очакваме, морална позиция от продажници?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ГовОри Йотова ?

  01 Юни 2022 7:36ч.

  Разбирайте - дядо Сорош ! Не ни правило чест , айде сус , ма ! Ти на България ли си вицепрезидент , или на ОО ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  01 Юни 2022 8:17ч.

  Абе, Йотова, имаш ли представа, че половината българи не са виждали море - стари хора от селата и сираците! Миналата година примамихте едно село да се ваксинира срещу 5 дни на море през....ноември! Т.нар. бежанци веднага трябваше да бъдат настанени в бунгала и палатки. Айде, доведете ги в "Хилтън"!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи