Йотова: Срещи с Борисов – една от най-бруталните и безпардонни лъжи, които съм чувала

Йотова: Срещи с Борисов – една от най-бруталните и безпардонни лъжи, които съм чувала

Илияна Йотова: Не смятам, че изключването на Явор Божанков е голяма загуба за парламентарната група на БСП

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Срещи с Борисов – това е една от най-бруталните и безпардонни лъжи, които съм чувала някога. Така вицепрезидентът Илияна Йотова, която гостува в предаването „На фокус с Лора Крумова”, коментира острия тон, разменен между „Продължаваме Промяната” и президента Румен Радев.

Съпредседателят на ПП Асен Василев обвини Радев в лични срещи с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, а в отговор държавният глава нарече ПП „шарлатани, откраднали надеждата за промяна”.

Йотова коментира и кандидата за премиер, издигнат от ГЕРБ – проф. Николай Габровски. „Смятам, че дори ако стане чудото и той стане министър-председател, много сегашни и бъдещи пациенти ще го загубят”, каза вицепрезидентът.

Според нея съставът на кабинета ясно ще отговори на въпроса дали две години по-късно ГЕРБ е излязла от обществената изолация. 

Илияна Йотова коментира и отказа на Нидерландия и Австрия България да влезе в Шенген. „Не бива с лека ръка да предаваме собствените си позиции и да твърдим, че поредният отказ за България и Румъния се дължи на политическата ситуация. Това могат да бъдат приказки само за политици, които нямат хабер от това как тече процесът за присъединяването към Шенген, или които предварително са се предали. Тези хора никога няма да разберат, че ЕС не се дели на големи и малки държави. ЕС се състои от равноправни страни и в това отношение България е не по-малка страна от всички останали”, каза вицепрезидентът. По думите ѝ ситуацията с границата е изцяло измислена, а страната ни отдавна борави с инструментите на Шенген.

 


Източник: NOVA 

 

 

 

 

Коментари

  • "...ЕС се състои от равноправни страни..."

    11 Дек 2022 19:29ч.

    "Тези хора никога няма да разберат, че ЕС не се дели на големи и малки държави"... Вече стана безутешно ясно, кой живее в паралелна реалност. Все същото да се твърди, че всички ваксини са безопасни и ефикасни, както е записано в учебниците по медицина. Да, така би трябвало да е според "науката", но в реалния живот едни ваксини са по-безопасни от други, а за някои това изобщо не важи. И това ще се докаже много скоро, с гръм и трясък. ЕС се движи на 2 или повече скорости, това вече е почти официално, и едни държави-членки са по-равноправни от други. Събуди се, моме и се спрете най-сетне. И след като ни натикате "в трапа" (И. Кючюк, 10.12.2022) при Гърция, Италия, Испания и Португалия, с нищо няма да може да се помогне дори и да осъзнаете грешката ви, защото от там излизане няма. Освен с краката напред. За това по-добре си трайте.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Tox

    11 Дек 2022 21:28ч.

    В момента ЕС е на 5-степенна кутия, а специално България е на задна скорост, докато другите карат кой на 1-ва, кой на 4-та, щото за 5-та вече няма ресурси. Казвам го от първо лице. А съединителят скоро ще трябва да се смени, щото кутията се оказа, че не е автоматична, и е работила без масло дъги години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    11 Дек 2022 19:49ч.

    Тая чума и параван на летеца, е казала че е нужна "дискусия" по приемане на еврото. "Дикусия" не се вързва с "приемане".Дискусия-Средство за изясняване на спорни въпроси и за постигане на съгласие между хора с различни позиции. Произлиза от латински.А и на френски(от където е българското дискутирам,дискусия )е същото като понятие.Как се дискутира сам, или с глух или с ням не ми е ясно.Тая продажната чума и тя си заработва вила някъде.Мръсни предатели. Мръсна политик к¥р ₩@.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    11 Дек 2022 19:59ч.

    ЕС не се делял на големи и малки държави. Всички били равноправни!? Каква нескопосана пропаганда. ЕС се дели на център и периферия! Това е истината, която е видима за всички. Какво равноправно има примерно в съотношениети -цени-заплати-пенсии там и тук? Госпожо Йотова, сериозен човек сте, не правете подобни изказвания, на които няма кой да повярва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • zaho47

    11 Дек 2022 21:01ч.

    До, на стара коза яре. Не знам какво си яре, но със сигурност нищо не си разбрал от думите на Илияна Йотова! Хайде още веднъж прочети казаното от нея и тогава коментирай! Аман от "специалисти по всичко"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тох

    11 Дек 2022 21:29ч.

    Йотова не е много чиста. Наскоро обикаля из едни места, да подкрепя едни глупости.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За съжаление, все истини

    11 Дек 2022 21:54ч.

    недоизказвани от марионетните ни "политици"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сигналиста

    12 Дек 2022 6:53ч.

    Гледам сега телевизорната снимка - "Границите остават затворени". И се чудя коя дума описва такава чутовна глупост?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Богданов

    12 Дек 2022 20:03ч.

    Грандиозната лъжа е това, което ти изричаш с усмивка. Половината кабинет на Габровски е нареден от Радев. Това няма как да стане без срещи. Е, не с президента, с Дон Копринаре...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи