Йотова: Ще гледаме под лупа всяко едно действие на РС Македония, свързано с езика на омразата

Йотова: Ще гледаме под лупа всяко едно действие на РС Македония, свързано с езика на омразата

Следвайте "Гласове" в Телеграм

С действията си Република Северна Македония на практика е блокирала процеса си на присъединяване към Европейския Съюз. Това заяви в предаването "Брюксел 1" в ефира на Bulgaria ON AIR вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя е категорична, че България ще стои зад всеки гражданин с българско самосъзнание.

Посегателствата срещу българските клубове в Охрид и Битоля, зверският побой над Християн Пендиков и с бездействието си относно антибългарските прояви, Република Северна Македония сама блокира процеса на присъединяване към ЕС, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова.

"България ще гледа под лупа всяко едно действие, свързано с езика на омразата. За съжаление, с днешната дата можем да кажем, че независимо от толерантността, с която приехме френското предложение, няма никакъв напредък и в работата на Смесената историческа комисия. Особено след последната промяна в процедурите за членство в ЕС, България във всеки един момент може да стопира този процес и ако продължаваме така - не съм оптимист", допълни Йотова.

Вицепрезидентът смята, че Република Северна Македония трябва да заеме категорична позиция срещу езика на омразата.

"Не виждаме и намек, и упрек към онези, особено медии, в РСМ, които отдавна са прекрачили бариерата на свободното слово и водят изключително тежка българофобска кампания. Не чуваме от управниците в РСМ подобни послания. Е, тогава как да чувстваме и да вярваме, че те осъждат това, което се случва в РСМ по отношение на българите там", попита тя.

Йотова подчерта, че преговори ще има при ясни условия, между които спазване на Договора за добросъседство и спазването на правата на българите в РСМ и вписването им в Конституция. А Европа сякаш избягва да се намесва в отношенията България-РСМ.

Източник: bgonair.bg

 

 

 

 

 

Коментари

  • бензинджия

    29 Яну 2023 18:22ч.

    "свързано с езика на омразата" да ви имам терминологията ж.е.ндерска... не можете ли да си вършите работта без да ползвате подобни ш.ибани клишета?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не могат. Не нищо не могат всъщност. Освен да непрекъснато да лъжат. Себе си и който се излъже да им повярва.

    29 Яну 2023 18:29ч.

    Не можеш да си прозападен, ако непрекъснато не лъжеш себе си. Тук има един глуповат младеж, дришлю някакъв, който непрекъкнато лъже под името "Мужик". Хубаво го вижте колко пари струва. Всичките ни политици от такъв *** са правени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пак теми, с които се отклонява

    29 Яну 2023 19:40ч.

    Вниманието, от реалността в България. Какво правите, а не какво говорите ще ни покаже какви сте.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Киро най-простия канадец и най-тъпия американски агент в България

    29 Яну 2023 20:37ч.

    Гледайте, гледайте, ние ги пуснахме, вие гледайте! Алангро!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Банцкалия, "фен" на Сабрутко Сабрутев от сабрутчетата на киро и кокоро

    29 Яну 2023 20:40ч.

    Празнодумка! А кога ще погледнеш какво става в "европейска" България - цени, инфлация, доходи, пенсии, спекула... Нагла патка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Йотова,много тъпота бе,ама много

    29 Яну 2023 20:53ч.

    Стига . сте ръсили стратегически глупотевини. Щели да гледат под лупа. Такава простотия ви тресе,че три морета и три небета са ви малко,трябват ви още морета и небета и много лупи. България е на първо място по смъртност, това що не го гледате под лупа . Скоро излязоха данни ,че около 600 селища сега са в бедствено положение. Територията е в политическа ,икономическа , конституционна,криминална и социална криза. България е разделена,раздробена,деморализирана и на прага на национална катастрофа.Има реална опасност да загуби своята държавност за дълго.Те щели да гледат под лупа Македония. Абе те ще ви нападнат, ограничена военна операция ще ви обявят , тя щяла да ги гледа под лупа. До сега какво и къде гледахте ? Абе Вие н е разбирате ли,че тия хора ви презират и ги е срам изобщо да имат нещо общо с България, да не говорим за военнопрестъпника цар Борис трети и неговите културни центрове. Голяма танкова тъпота е налегнала тази институция.От както съществува сега е най - тъпата и най некомпетентната оправия и ще бъде тежка мъка докато изтече мандата и да се отървете и вие и обществото ?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гаро

    29 Яну 2023 22:30ч.

    Изпусни питомното, та гони дивото. Изтъркаляха ви като малачета. Ще правите каквото ви нарежда козяк. Ясно?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ellie

    30 Яну 2023 5:37ч.

    И през "Джеймс Уеб" да гледате, все тая. Най-много 5-тото поколение на Македонските кокошки да ви "изкукурига подигравателно" "ку-ветото-куригу-падна". Питам се, за 33 г. има ли нещо българско, което "блатото" да е защитило? Лицемерието може да си го спестите. Историята ще ви съди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    30 Яну 2023 8:39ч.

    Братчедите са за скастряне и то яко, така е, но това пенявене на президента и вицето му наистина идва в повече и звучи много лицемерно. Какво казва Османи в съседната статия – че вписването на българите в конституцията ще им дойде дюшеш. Ясно защо – веднага ще започнат да напират за македонско малцинство в България. Точно президентът даваше зор за това вписване, което само по себе си по никакъв начин няма да облекчи положението на хората с българско самосъзнание. Ако се пенявят само заради спихналия си рейтинг, иди-дойди, но ако изпълняват козяшка поръчка за раздухване на конфликт на Балканите, лошо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    30 Яну 2023 9:33ч.

    Такъв тип говорене подготви войната Русия срещу Украйна. Аз лично не правя разлика между българин със самосъзнание или без, когато живее в Македония, където другарите на госпожата са промили мозъците на българите. И аналогични другари и днес наливат масло в огъня и от двете страни. Защо толкова години от началото на демокрацията не се говореше така? Защото сега е поставена задачата за ескалация на напрежението.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи