Йотова: Проф. Габровски е блестящ лекар, изненадана съм от решението му да се занимава с политика

Йотова: Проф. Габровски е блестящ лекар, изненадана съм от решението му да се занимава с политика

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"Блестящ лекар". С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова определи неврохирурга проф. Николай Габровски, когото ГЕРБ-СДС номинираха за министър-председател и който днес получи от държавния глава Румен Радев папката с първия проучвателен мандат за съставяне на правителство.

„Надявам се с тази прецизност, с която оперира и помага на хората, да намери най-добрия език с тези, които ще покани на разговори за кабинет, най-вече да убеди народните представители и мнозинството, че си заслужава да го подкрепят“, каза Йотова пред журналисти.

Тя сподели, че е изненадана от неговото решение да се занимава с политика.

През следващите няколко месеца е изключително важно да има единна българска позиция и да не превръщаме темата „Шенген“ в такава, с която да се замерят партиите в политическия диалог, заяви Илияна Йотова.

„Да уважим усилията на българската дипломация, която през последните два месеца направи и невъзможното, за да убеди нашите европейски партньори. Моето категорично становище е, че тези усилия трябваше да започнат доста по-рано“, посочи Йотова.

Тя подчерта, че през последните 11 години страната ни е допуснала и грешки, но категорично отговаря на техническите критерии за това да бъде част от Шенгенското пространство.

„Битката продължава“, посочи Йотова за оставащите няколко дни до 8 и 9 декември, когато ще се проведе заседанието на Съвет „Правосъдие и вътрешни работи“. Тя подчерта, че Нидерландия, която изрази отрицателно становище за присъединяването на страната ни, дори не е пожелала да се запознае с двете проверки, извършени на България.

„Нидерландия се оказа изолирана в рамките на Европейския съюз и продължава да упорства. Ние имаме своите аргументи и те са по-силни от всякога“, смята вицепрезидентът.

Източник: epicenter.bg

 

 

 

Коментари

  • по жицата

    05 Дек 2022 16:47ч.

    Циркаджийска пропаганда. Холандия била изолирана в ъгъла, но България е разпъната на вечния Антимовски кръстопът. Не България в Шенген, а Шенген трябва да идва на поклонение пред разпънатата. Така, че спрете да ревете за Шенген и си разчистете авгиевите обори, щото много мигриращи птици прелетяха над кръста, а Момини жерави не видяхме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    05 Дек 2022 16:53ч.

    Бай шорши е изненадан... БОКО му нанесе удар под кръстя и получи шанс да изкупи греховете си, стига да разкара смешното си комунистическо предложение, че току виж получил табела "символ на комунизма"... барабар с бойкикеф! Между другото и всички комунисти, барабар с децата им трябва да бъдат прибрани за престъпленията си после ??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въх

    05 Дек 2022 17:10ч.

    В коя година живее госпожата. След появата и оставането на pro100 в бг политиката нищо вече не може да ме изненада.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Все на ментета попадаме

    05 Дек 2022 18:03ч.

    Ако един човек е добър в едно, а има мерак за друго, значи не е толкова добър в нищо. Аз ако съм добър и известен неврохирург, и с пистолет на челото не можеш да ме накараш да правя нещо друго.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • що за идиотщина, неврохирург да се върже на Борисов?

    05 Дек 2022 20:31ч.

    Колко му е платил Бацката, за да го набута в своята какаманга? Колко интелигентен може да бъде такъв човек, който е съгласен да стане лице на задника Борисов?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • никакъв шенген

    05 Дек 2022 18:05ч.

    Лицемерът Рюте, се показа голям ситуационен авер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма изненада

    05 Дек 2022 18:29ч.

    В бананова република най-много се печели от политика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • mathur

    05 Дек 2022 19:11ч.

    Поредният герберски бушон.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    05 Дек 2022 19:36ч.

    Гласът на Сорос е разочарована?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако дадат мандат на Възраждане

    05 Дек 2022 23:57ч.

    икономически съветник може да им бъде Виктор Папазов... Това е последното му интервю пред ПогледТВ: https://www.youtube.com/watch?v=CUUpC6P0Cqg. А дано...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи