Йотова: Кабинетът е в морален фалит

Йотова: Кабинетът е в морален фалит

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Вицепрезидентът Илияна Йотова коментира в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS прекратяването на дерогацията. Според нея при решаването на проблема с руския петрол водещ мотив трябва да е как това ще промени живота на хората у нас.
 
„Надявах се, че правителството и министър-председателят Денков ще покажат пред българския народ какво е моментното състояние на рафинерията, какви са прогнозите както за увеличаване цените на горивата, така и за сигурността на доставките, действително ли се мисли за продажба на рафинерията, така както пък говореше финансовият министър”, заяви Йотова.  
 
„Освен това какво ще правят и как ще се сглобяват вътре в сглобката на тема „Рафинерия” си и тяхна работа. Аз като български гражданин искам няколко неща. Първо, следващите месеци да не се увеличават цените, това трябва да го гарантират. Второ, да има сигурност на доставките, а не да се извиняват с това, че някъде някой танкер се е забавил, защото някой някъде не го пуска, чака на опашка. Трето и много важно - как си представят развитието на целия този регион, в който функционира рафинерията, т.е. ще има ли уволнени хора, ще има ли съкратени хора, ще може ли да се запази пълният капацитет на рафинерията, или той ще бъде намален, съответно съкратени работниците?”, попита Йотова.

„Дали наистина ще бъде гарантирано до последно всяко работно място там? Дали ще паднат доходите на хората, които работят там? Дали ние като граждани ще можем да се ползваме с евтини горива? Защото знаете, че в момента, в който скочи цената на бензиноколонките, всичко скача нагоре. И дали страната ни е помислила за това как финансово да оздрави и дружеството, и рафинерията, ако това в един момент се наложи. Ако за всичко това ние като граждани имаме не само гаранцията, но и по прозрачен начин представено пред нас, за мен това е достатъчно”, каза Йотова.
 
Тя отправи и критики заради сблъсъците в София в петък вечерта.
 
„Първо видях неспособността на Столична община да се справи. Второ през цялото време се питах къде е вътрешният министър. В такива ситуации той говори пред медии, дава нареждания, успокоява хората”, коментира вицепрезидентът.
 
„Да не си на мястото на този вътрешен министър, защото нито една политическа сила в момента не иска да го припознае. Второ – бих му поискала оставката за начина, по който той обясни своето неприсъствие на протестите. Обяснението с киното е обяснение за наивници. Не смятам, че е редно по този начин да се заблуждават българските граждани. Второ – каза, че не отговаря за оперативното ръководство. А за какво отговоря? Той и главният секретар не са ли в един екип”, попита Йотова.
 
„Вотът на недоверие вече се е състоял. Да искаш оставката на вътрешния министър, в ситуация в която има поискан вот на недоверие по темата „Сигурност”, и тази оставка да е искана от партията мандатоносител, това означава, че те самите признават, че има проблеми. Какво ще е формалното решение при гласуването, мисля, че е ясно за всички”, каза Йотова.

Попитана каква оценка поставя на кабинета „Денков-Габриел”, тя каза, че за нея той е „в морален фалит”.

Източник: NOVA

 

 

Коментари

  • БъгъИИ

    18 Ное 2023 20:01ч.

    била се надявала, че праителството шъ гарантира секое работно место и да не се увиличавът цините, бате! малий, само знае да се надява, а за кво знай да отговря? ма, откадешнъ е таа, бе, ьъЪ? Габриела секаш по стаа - малчи си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    18 Ное 2023 20:25ч.

    При препълнени портмонета, морала е без значение ................................................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • путиноидите не са българи

    18 Ное 2023 20:29ч.

    Грехота е за морал да говори вицето на онова нещо, на което дължим това правителство, денков, петков, василев и вся остальная.. Без мунчо радев никой нямаше да е чувал тия имена. Без неговата алабала нямаше да има сглобки, ротации и дерогации. Изумителен е идиотизмът на тия, които обвиняват шарлатаните, а оневиняват виновника за появата им. Сто пъти по-виновен е курдисалият тия бандити във властта от самите бандити. Морал кабинетът безспорно няма, но в сравнение с мунчо радев все пак е като херувим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Акаденков

    18 Ное 2023 20:46ч.

    ... да ти имам ника...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    18 Ное 2023 21:30ч.

    Няма лошо. Да го продават Нефтохима например на Шеврон или нещо такова. И да им плащат като на американските централи. Колко му е богата България да подхранва бедните Щати. Що се отнася за данъците на Лукойл Баце да каже що пляскаше белот с Вальо Златев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Преповтаря истини, а Чарли се пъчи срещу Черния Ларсен

    18 Ное 2023 21:35ч.

    в угода на Големия Джим, а он го виде кат пиле за хапка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Морален фалит"

    19 Ное 2023 9:55ч.

    е добро име за партиен проект. Поне е проява на честност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи