Йоширо Мори: Всички критикуват Путин, но никой не ругае Зеленски. Той причини страдание на много украинци

Йоширо Мори: Всички критикуват Путин, но никой не ругае Зеленски. Той причини страдание на много украинци

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Бившият японски премиер Йоширо Мори заяви, че украинският президент Володимир Зеленски е причинил страдание на много свои съграждани. Това се казва в материал, публикуван в неделя на сайта на вестник Nikkei, съобщава ТАСС. 

„Защо се случи така, че всички критикуват президента на Руската федерация Путин, но никой не ругае Зеленски? Той причини страдание на много украинци“, каза бившият ръководител на правителството, говорейки на 18 ноември в Токио на вечеря, организирана от член на горната камара на парламента от опозиционното "Общество за възраждане на Япония" Мунео Сузуки.

"Японските медии прилагат едностранен подход, те действат в съответствие със западните източници на информация. Не мога да се отърся от чувството, че те използват само публикации от американски и европейски медии", каза Мори. Освен това, смята той, "САЩ са заели едностранчива позиция" в ситуацията около Украйна, което се е отразило в подхода към този въпрос на японския премиер Фумио Кишида.

85-годишният Йоширо Мори беше начело на японското правителство от април 2000 г. до април 2001 г., припомня ТАСС.

 

 

 

Коментари

  • Капутин

    20 Ное 2022 10:08ч.

    Да защитаваш Путлер след толкова време свинство, говори за две неща, психическо увреждане и непознаване на руският език и Русия(като родните ватници с промити мозъци)! Путин Капут, няма да дочака и края на годината преди да го награбят големите мужици и го хвърлят от стената на Кремъл, право в Нева да се окъпе!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • XYZ

    20 Ное 2022 10:39ч.

    След като си толкова глуповат капутин защо държиш да го демонстриращ. Русия ще победи, защото е най-мощната военна сила на планетата, а Путин е най- добрия лидер в света. Светът се променя нещастнико, колкото и такива като теб да не желаят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    20 Ное 2022 10:47ч.

    Голям познавач. Докара Нева под Кремъл, или закара Кремъл до Нева - се тая. Капут(ин).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • mustafa iliev gergiev

    20 Ное 2022 12:15ч.

    В Москва тече Волга и Енисей... Нева тече в Ривно и Ижгирид... и Будяпищя..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В.Квачков

    20 Ное 2022 12:32ч.

    "С этой властью нам Победы не одержать"© В.Квачков. Совершенно верно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Който мрази Русия тою мрази България

    20 Ное 2022 13:16ч.

    Прозападните "българи" русофоби са българомразци и непрекъснато го демонстрират

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отдалеч

    20 Ное 2022 10:21ч.

    Тук статията е цитирана все едно едва ли не това е официална позиция на Токио. А истината е, че в неговата страна го наричат изкуфял 85-годишен старчок и никой не го взима насериозно. Отделно че покрай председателството на Олимпийските игри имаше куп скандали с него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    20 Ное 2022 10:42ч.

    т.нар. "позиция на Токио" е позиция на САЩ. същото важи за "позицията" на европейските васали. маргинализирането на чуждото мнение е умишлено тенденциозно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Делта

    20 Ное 2022 11:19ч.

    А в САЩ са млади, с пълния си разсъдък 80 годишни младежи, които виждат това които другите не могат. Ориентирани и можещи да говорят точно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жоро

    20 Ное 2022 11:33ч.

    А защо ли света внимателно се вслушва в думите на "изкуфелия" стогодишен Хенри Кисинджър?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    20 Ное 2022 10:53ч.

    "Не мога да се отърся от чувството, че те използват само публикации от американски и европейски медии" Няма нужда да се напряга, за да се отърси. Не се отърсва неотърсваемото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    20 Ное 2022 10:54ч.

    И у нас в Бг е така. Нито мога, нито искам да мога, да се отърся.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Антиутопия трагикомедия - другото име на антиутопията по американски

    20 Ное 2022 12:04ч.

    По американски вика му се "плурализъм на мненията" и "свобода на словото". Такъв им е критерият за истината - лъжовен. Нещо като "войната е мир" и "невежеството е сила".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цветан Седможилищник

    20 Ное 2022 12:30ч.

    Как говорил герой фильма «Белое солнце пустыни» Федор Сухов, «Восток – дело тонкое».

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    20 Ное 2022 12:30ч.

    Зеленски нанесе и нанася много болка не само на украинците, а и на гламавата Европа и в частност на света, ефектът на санкциите не е мигновен и тепърва ще се усеща за всички и то продължително време! Путин за нищо не е виновен на никого, виновни са меркантилността на Сащ и сподвижните му васали. Някога Англия е постигала това с подходящи бракове да крепят короната й, но е постигнала две световни войни, който Сащ заменя със санкции, ама това води до същото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Смъртта на деца в Донбас не засяга обществото на Запад

    20 Ное 2022 12:56ч.

    Сергей Миркин https://pogled.info/svetoven/smartta-na-detsa-v-donbas-ne-zasyaga-obshtestvoto-na-zapad.144261 /Поглед.инфо/ Деца продължават да загиват заради обстрелите от украинска артилерия в Донбас. Само на 6 юни в ДНР бяха убити три деца. А преди ден 10-годишно момиче беше убито от украински снаряд в Донецк. То беше буквално разкъсано на парчета. В донбаският сегмент на мрежата мнозина се чудят защо западното общество, което толкова обича да говори за хуманност и човешки права, не реагира по никакъв начин на тези чудовищни случаи?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • «…никой не ругае Зеленски…»

    20 Ное 2022 13:01ч.

    Да ругаеш Зеленски е все едно да ругаеш САЩ, да ругаеш Байдън и всички демократи, да ругаеш ЦРУ и Пентагона, да се гавриш със свещените франкмасонски принципи на на този така „симпатичен“ народ — американския. Докато критикувайки Путин, ти критикуваш Чингиз-хан, критикуваш татарската Златна орда, критикуваш града Москва (с неговия „злокобен“ Кремъл), който е едно старо гнездо на недоубитото хазарско еврейство. Вярно е, че и самата Украина е едно също така старо гнездо на недоубитото хазарство, което необосновано се кичи с прозвището „сармати“. Работата е там, че тайнствените сармати са били арийски племена, докато украинците са потомци на всичките онези тюркски народи, които са се били изсипали в Източна Европа по време на Великото Преселение. Украина се явява съществена част от така страстно възмечтания от някои хора Велик Туран.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДонБалон

    20 Ное 2022 15:39ч.

    Аз си гледам Маша и Мечока и се забавлявам истински, Вие си спорете...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Франк & Щайн

    20 Ное 2022 16:38ч.

    Думите на Мори не са възхвала на Путин, а критика към Зеленски, ако са забелязали повечето коментиращи руския президент. В колония като Япония очевидно само хора близо до края на живота могат да си позволят частична и доста дипломатична откровеност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    20 Ное 2022 22:01ч.

    Японците си отварят вратичка за измъкване след прерязването на сухожилията, а тук някои се възпаляват хипертрофично некак си... Другари, мача беше свирен още в Сирия, това сега е контролен изстрел. Или по-точно бавно, много внимателно обезвреждане на атомна бомба. Който си мисли, че руснаците действат самостоятелно ( и тук нямам предвид китайците, който има уши да слуша) гази плитко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи