Йорданският крал : Светът трябва да осъди всеки опит всеки опит на Израел за принудително изселване на палестинци

Йорданският крал : Светът трябва да осъди всеки опит всеки опит на Израел за принудително изселване на палестинци

Кралят на Йордания Абдула II каза днес, че светът трябва да осъди всеки опит на Израел да създаде условия за принудително изселване на палестинци на територията на опустошената от войната ивица Газа или извън нейните граници, предаде Ройтерс.

В изявление след срещата му с президента на Кипър Никос Христодулидис в Аман йорданският монарх отново призова за незабавно спиране на огъня и предупреди, че военната кампания на Израел с непрестанни бомбардировки води до "опасно влошаване на ситуацията" в Газа.

Израел започна да атакува масирано населения с палестинци анклав, след като радикалното палестинско движение "Хамас" осъществи изненадващо нападение на израелска територия на 7 октомври. По данни на здравното министерство в ивицата Газа, която е контролирана от ислямистската групировка, от началото на конфликта досега при израелски обстрел там са били убити близо 16 000 палестинци, като 70 процента от тях са жени и деца. По информация на Израел бойците на "Хамас" са убили при нападението си в страната на 7 октомври около 1200 души, повечето от които цивилни.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Коментар

    05 Дек 2023 19:51ч.

    Кралят е изключитилно страхлив и не желае палестинци в кралството си. Както и останалите богати държави в Близкия Изток. Свикнали със западния лукс, шейховете и емирите не искат да се намесват пряко в конфликта и само лаят отстрани като малки пинчерчета. Палестинците да се оправят сами. Всеки от тия като Абдула се е овътрил с довори, партньорства я с евреи, я с американци и сега си гледат да не им пламне къщичката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Johanes

    05 Дек 2023 20:25ч.

    Общините в България не разрешавали мирни протести в подкрепа на палестинците... Защо не подкрепяте палестинците поне в София и Варна. В цял свят има протести.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи