Йорданова: В следващите дни ще представим на ВСС предложение за прекратяване на мандата на Гешев

Йорданова: В следващите дни ще представим на ВСС предложение за прекратяване на мандата на Гешев


Конституционният посочи, че министърът на правосъдието има право да предложи предсрочно прекратяване на мандата на главния прокурор, когато установи факти и обстоятелства, които са тежко неизпълнение на задълженията. Това каза в предаването „120 минути“ министърът на правосъдието Надежда Йорданова.

 

По думите й в Министерството на правосъдието са събрани достатъчно факти и обстоятелства, които съставляват различни хипотези, включително уронване на престижа на съдебната власт.

 

„Приключваме формалната част по подготовката на предложението и следващите дни ще го представим пред ВСС. Целта ми не е да правим сензация от това, целта ни е да приложим закона в цялата му строгост, няма да говоря по темата с ВСС чрез медиите.

 

Първо ще представя предложението на членовете на ВСС и след това ще го коментирам с публиката и обществото“, заяви Надежда Йорданова.

 

Част от данните са медийно извести, други не са медийно известни, има широка палитра, допълни министърът. Йорданова уточни, че според данните, които имат, като магистрат Иван Гешев е правил нередни неща.

 

Източник: бТВ

 

 

 

Коментари

  • рукола

    20 Фев 2022 18:38ч.

    Вие наистина ли мислите, че този цирк минава? ... големи сте чапли ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боже пази България

    20 Фев 2022 19:09ч.

    Министърката с излъчване на продавачка от ЦУМ каза : В следващите дни ще представим на ВСС предложение за прекратяване на мандата на Гешев!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поморийски

    20 Фев 2022 21:14ч.

    Секратерка на Ристю Иванов, какво повече от такава, освен нещо мръдничко да стори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи