Йорданов: Има 2 писма от Лена Бориславова до МВнР с указания за изгонване на дипломатите

Йорданов: Има 2 писма от Лена Бориславова до МВнР с указания за изгонване на дипломатите

Тошко Йорданов: От 70 човека малка част са шпиони, а малка част от шпионите са дипломати.

"Има две писма на Лена Бориславова до Външно министерство с указания за изгонването на руските дипломати", съобщи по Нова нюз лидерът на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов, за да онагледи твърдението си, че решението е било еднолично взето от премиера в оставка.

Той вече е разговарял с външната министърка в оставка Теодора Генчовска по скандала и тя му е обяснила, че на Съвета по сигурността към премиера от Външно са предоставили докладите на службите, но решение на него не е било вземано. 

Именно на този съвет Кирил Петков е издал устно разпореждане на шефа на ДАНС да прави списъци, потвърди Тошко Йорданов в коментар на получената информация от вчерашното изслушване на шефовете на служби и на премиера в пленарната зала.

По думите му службите са идентифицирали много по-малка група от служители на руското посолство за евентуално изгонване, а от тях пък още по-малка група са били дипломати.

"Службите потвърдиха, че има подобни основания за много по-малка група от 70", каза още Тошко Йорданов. "А те махат учители, готвачи, чистачки... Голямата група са случайно попаднали, предполагам, че са ги събирали от плажа на Слънчака, защото на Киро му трябва бройка", коментира лидерът на групата на ИТН.

Според него няма как президентът да е знаел какво възнамерява да направи премиерът в оставка.

"Имало е доклади на службите, но това, което направи Кирил - самоволно да изгонят за три дена, дълбоко се съмнявам, че го е знаел президентът. Г-н Радев със сигурност не е знаел какво смята да прави Кирил, службите са подали за много по-малка група хора", категоричен е Тошко Йорданов.

Той добави, че не е проблемът в експулсиране на дипломати, когато има основания за това.

"Проблемът е в самоволните решения на Кирил Петков. Това е едно от поредните му. Ние го говорим отдавна, БСП го откриха оня ден. И тук идва любимата реплика на Трифонов - "аз нали ви казвах", заключи депутатът от ИТН.

В отговор на въпроса при какви условия биха преговаряли за нов кабинет с ПП, Йорданов повтори позицията на партията.

"За да започнем преговори, първо трябва да ни поканят. Второ, Кирил и Асен не трябва да са предложени като никакви. Оттам нататък има много неща, които трябва да се уточнят, като програма... И ако всичко мине в нормален тон, да, но ако двамата са предложени, разговорът ще приключи, преди да започне", предупреди Тошко Йорданов.

Той повтори, че няма как да знае как ще се отразят на резултата на ИТН скандалите с ПП покрай напускането на коалицията.

"Какво ще стане на изборите, не знам, но постъпваме принципно - каквото сме казали, го изпълняваме. За да постъпваме така, значи си поемаме риска.

 

Коментари

 • Наблюдател

  30 Юни 2022 13:13ч.

  Какво стана с демокрацията? Или това е нова форма на демокрация - чрез вземане на еднолични решения.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Копейкин

  30 Юни 2022 13:17ч.

  Нека има Референдум и Народът поименно да избере кои руски шпиони да изгони.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • еднолични решения от някой в оставка

  30 Юни 2022 15:37ч.

  Докога?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Веска

  30 Юни 2022 15:59ч.

  Народът не е с твоя акъл.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Карбовски

  30 Юни 2022 13:16ч.

  Тошко може да се снима в Парламента, че това му беше

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уилт

  30 Юни 2022 13:39ч.

  Мислиш ли, че той не го знае? Само се прави на луд. Просто вече не му е интересно да е политик.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ивайло

  30 Юни 2022 13:40ч.

  Тошко пак ще е в парламента ...за твое нещастие ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уилт

  30 Юни 2022 13:49ч.

  Що за мое нещастие? Та ний с него сми братчеди.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  30 Юни 2022 13:42ч.

  Тоя з@п@рт@к нее знае ли,че всички в мисията, културен център,църкви, бензиностанции и т.д. са с хладен ум ,горещо сърдце и мити ръце. Фуражките не пущат случайни люде в странство -те защитават интересите на Лидера.Няма ли резултат се връщат в деревнята и затова всички се стараят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор Сувороядов

  30 Юни 2022 13:44ч.

  В книгатаа сси известният грушник Виктор Резун казва на каквво се дължи предаността на савецките другари : СТРАХ !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  30 Юни 2022 13:49ч.

  Така е - интересна книга за шпионажа, но Резун е бил танкист като меен - всяка майка танкист не ражда.Та той казва за шефовете на грушниците : Те ни лъжат - ние знаем,че те ни лъжат - те знаят , че ние знаем за лъжата ; ние знаем,че те знаят,че ние знаем и т.д.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Резун е бил танкист

  30 Юни 2022 20:49ч.

  в малкия танк на лейт Грубер

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Има 2 писма от Лена Бориславова"

  30 Юни 2022 13:46ч.

  Службите много да Фнимават, тази незнам ква си да не напише писмо на турския султан

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сега всички са на акъла на Слави

  30 Юни 2022 13:50ч.

  който се учудваше как са допуснали такъв човек за премиер. В нормална държава след решението на Конституционния съд за декларацията му за гражданство той не би имал повече шанс в политиката. Ала Има Такъв Народ който го сложи дори за премиер, Слави и ИТН са представителна извадка на този народ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бандеровка

  30 Юни 2022 13:53ч.

  Пропуснах да спомена жалкото козируване пред Льотчика, който според чалгаря нищо не знаел, само че всички доклади на службите се пращат и на него, както на Кирето. ИТН са по - долни путинозаври и от БСП.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не си пропуснала

  30 Юни 2022 13:57ч.

  защото горния пост не е твой.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бандеровка

  30 Юни 2022 14:05ч.

  Имах пост, но беше изтрит, незнайно защо. Да го повторя, възмутих се от жалките опити на Тошко да срита Кирето, лъжейки, че бил взел еднолично решение, след като не е вярно, и от нелепите доводи, че шпионите били само дипломати. Всички шпионират в руските посолства и затова в цяла Европа гонят шпионите им.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Депутат

  30 Юни 2022 15:25ч.

  Абе да ти го кажа както си е: Ако не ми харесваш си шпион за мен и това е не ми трябват доказателства за да те изритам от държавата да знаеш па и народа не може и да ме задължи!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бандеровка

  30 Юни 2022 14:13ч.

  Сякаш депутатът от БСП Божанков ми е прочел мислите. Той заяви, че Радев прекрасно е знаел за изгонването на дипломатите, но изобщо не е реагирал, и сега лъже безобразно и нагло.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Глас

  30 Юни 2022 14:15ч.

  Още по-зле е за Балгария, че премиер в оставка така може да се разпорежда. Държавата я няма. Президентът не контролира ситуацията. Парламентът и Главния прокурор нищо не знаят. Какво правим в този случай?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иван

  30 Юни 2022 14:37ч.

  Като гледам какво извършат в страната, какви го извършват и начина, по който го извършват, разбирам защо революциите са били брутални и кървави.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тошко

  30 Юни 2022 15:35ч.

  говори добре. Приятно изненадан съм от позицията му.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пинокио

  30 Юни 2022 15:57ч.

  И тоя клоун знае такива критични неща, и от такива индивиди зависят делата на България...Тъжно, обидно, отчайващо!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  30 Юни 2022 16:00ч.

  От коментара на Йорданов: Има 2 писма от Лена Бориславова до МВнР с указания за изгонване на дипломатите... Не ме интересува персоната Бориславова. Ужасява ме мисълта, че някой може да се върже на някакви писма (!?) на 30-годишна жена, която никога не е имала нищо общо с политиката....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Рошавата гарга

  30 Юни 2022 16:09ч.

  Една жена много добре знае, каква власт може да придобие м/у чаршафите - особено ако попадне на лабав екземпляр. По тази причина, когато съответната жена получи писмо от др. жена, която е опознала отблизо междучаршафието, изпълнява без размисли. Необходимо ли е да ти промням и за разговора на "Двете каки", също за "Прекрасната госпожа" на боцко.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Разкриване на картите

  30 Юни 2022 16:05ч.

  Бандеровско-митрофановският субпродукт се е запенил преди цопване. Има специално указани материали, изготвяни от ДАНС, които се предоставят на Президент, Премиер и Предс.Парл. (бендеровка не подозира за съществуването му), но далеч не всеки документ, който се изготвя от ДАНС отива задължително при Президента. Радев следи за Решенията на МС, не за размислите им.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Педро

  30 Юни 2022 16:56ч.

  Лена е най-умната и сексапилна жена в България и може да изгони който прецени. Президентът да не се меси , завижда заради грозната си жена.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban

  30 Юни 2022 17:01ч.

  1.''Второ, Кирил и Асен не трябва да са предложени като никакви''-достойна позиция 2.Доколкото си спомням не искаха К.Петков за премиер.Вероятно е имало натиск от козяк,за медийния знаем 3.Всички виждат що за дебили са премиер и вицепримиер.Но мълчат и подкрепят ключови решения?Защо?Киро и ко са удобна изтривалка.Позицията на другите ''Не знам,не чух,не видях''може да излъже деца.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Богдана Тотева

  30 Юни 2022 17:03ч.

  Тошко Хаджи Тошков и Джебчията Балабана са в съревнование КОЙ от двамата ще издири повече бележки, писма и всякакви други хартийки, писани от Кирил Христов! Първенецът в "съревнованието" ще има "високата чест" сутрин да се явява пръв на дивана, пръв да бърше задника на Сакатия им "лидер" и пръв да му бърше задника! Засега се очертава първенството да е на Хаджи Тошко ,той е най-чевръст!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • С тия бляскави иронии трябва да забравим за какво става дума?

  30 Юни 2022 20:52ч.

  Че случайни хора без пълномощия вземат съдбоносни за България решения?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В качеството со на какво ?

  30 Юни 2022 17:09ч.

  Това същество еуглена гони дипломати ? Българската политическа система не предвижда функция “първи парапет на галфона, ВРИД - минпред “

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи