Йордан Цонев, ДПС: Най-логично е да подкрепим ГЕРБ като победител на изборите

Йордан Цонев, ДПС: Най-логично е да подкрепим ГЕРБ като победител на изборите

"Най-логично е да подкрепим първите на изборите за съставяне на редовно правителство". 

Това заяви Йордан Цонев, зам.-председател на ДПС, по време на консултациите при президента Румен Радев за съставяне на кабинет. Лидерът на Движението Делян Пеевски отсъстваше от срещата, което наложи Цонев да съобщи на държавния глава, че формацията им ще подкрепи ГЕРБ-СДС за съставяне на правителство. 

"За нас прочитът на ниската избирателна активност категорично говори за нарушено доверие към политическите субекти и политическия процес в страната през последните 3-4 години. Това се дължи във всички случаи на факта, че в страната политическите сили се отдалечават дневния ред на хората. От ДПС говорихме много за проблема и дори това бе акцент в предизборната ни кампания. Да се върнем и да работим за хората", каза Цонев.

По думите му българите не искат нови избори, а искат стабилизация и мнозинство на редовен кабинет, който да работи за решаване на проблемите им.

"Ще подкрепим победителите на последните избори. Гражданите ясно ни казаха, че трябва да потиснем политическото си его в името на решаването на проблемите в държавата, които не са никак малко", отбеляза още Цонев. 

Той заяви, че от ДПС много разчитат на президента за добрата медиация в тежкия процес по преговорите. 

"Няма друг човек, който да го стори, разчитаме на вашия авторитет. Да бъдете на висотата, на която винаги сте били. Изборите са краен вариант и не са решение", посочи Цонев.

 

 

Делегацията на ДПС отиде на консултациите при президента Румен Радев за връчване на първия управленски мандат. От страна на ДПС са Йордан Цонев, Иска Михайлова, Халил Летифов и Хамид Хамид.

Радев попита ДПС как оценяват перспективите за съставяне на кабинет в 50-ото НС.

"Съгласно конституцията при неуспех на първия проучвателен мандат, вторият идва задължително при вас. Имате ли вече някакви идеи за реализацията му?", попита Радев.

Въпросът за ниската избирателна активност би могъл да е изходна точка за нашето поведение и решенията ни. За нас прочитът на изборните резултати, в частност ниската избирателна активност, говори за нарушено доверие към политическите субекти и политическия процес в страната. Това заяви на консултациите за съставяне на правителство при президента Йордан Цонев от ДПС. 

"Този процес се развива вече няколко години, най-интензивно в последните 3-4 години. Това във всички случаи се дължи на факта, че в страната политическите сили в последните години се отдалечават дневния ред на хората. Хората категорично не искат нови избори", каза Цонев. 

За ДПС, най-важното е да бъде подкрепен мандатът на победителя - ГЕРБ. "Това е волята на българския народ, а не нещо измислено. И гласувалите, и негласувалите казаха едно и също. "Доверието може да се повиши само чрез работа на редовен кабинет. Най-логично е да бъде подкрепен мандата на победителя", смята Йордан Цонев.

От ДПС очакват от президента да играе ролята на медиатор и с авторитета си да успее да убеди партиите да намерят решение за изход от ситуацията. "Изборите са краен вариант и не се решение", каза той.

От днес държавният глава започна консултации с представители на парламентарните групи в 50-ото Народно събрание.

 В 9.00 часа Радев разговаря с представителите на парламентарната група на ГЕРБ-СДС. От 14.00 часа президентът ще се срещне с представители на парламентарната група на „Продължаваме Промяната-Демократична България“.

 

Източници: "Труд", "Епицентър", БНТ

 

Коментари

  • Гнусен предател, подлога на крадците на ф-ки.

    24 Юни 2024 11:36ч.

    Гади се от таквиз.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    24 Юни 2024 19:21ч.

    Баницата с плана за източване още не е опечена ..................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какъв победител

    24 Юни 2024 11:37ч.

    Какъв победител , какви 5 лева при 34 процента гласували? Вотаът на народа за всички вас провалили България е негативен . Не може партия ГЕРБ на най - корумпираните и тъмни личности да застане отново да управлява страната. Защо беше този вдигнат юмрук ? Вие луди ли сте или нас искате да побъркате ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Любопитен

    24 Юни 2024 11:45ч.

    Какъв победител, каква подкрепа?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Четири път избори в рамките на следващите 12 месеца

    24 Юни 2024 11:49ч.

    Абе, какво стана с така нареченият "Конституционен съд"!? Нямаше ли някакви висящи дела? Тези срокове нямат ли? След назначаването на педераст и проститутка съвсем спряха да работят май.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цонев

    24 Юни 2024 11:53ч.

    много хрисим и здравоммислещ станал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще изпрати ли Галя от ПосолствоТо български мъже като "пушечно месо" в Украйна?

    24 Юни 2024 11:55ч.

    Припомням: преди две години, на 24 Юни 2022 Боко Тиквата Кирчо§Кокорчи, ДБ и Шиши извършиха поредното национално предателство 24 юни 2022 г. ще остане като ден на национално предателство, на позора, ден на националното унижение. https://epicenter.bg/article/Aleksandar-Urumov–Balgariya-ne-zasluzhavashe-tova-natsionalno-predatelstvo-/285903/11/0 България не заслужаваше този срам и позор! https://glasove.com/media/2022/06/24/112914/original.jpeg?_=1656068042

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дельо хайдутин

    24 Юни 2024 14:08ч.

    Галя да духа дулото на САУ да се бият за Украйна има желаещи платени войници за пари са полагали клетва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тандем

    24 Юни 2024 11:57ч.

    В прословутия разговор по телефона с Томето през 2020, БХ се закани да "такова" президента, щото бил военен пилот. Западните партньори ги такова с 200, по отношение на Радев скоростта не беше точно специфицирана, но гласът издаваше решителност, дори се сопна на Томето, че го дразнел! Цели три години след този знаков епизод, БХ не посмя да се весне в президенството, обикновено пращаше някои от своите мисирки, кофи и сродни. Не ми се вярва причината да е била срам. По-скоро верни шпиони са му донесли, че докато Той (БХ) дебелее и все повече се разплува, Радев заяква, право безброй лицеви опори и гръдните му мускули все повече наедряват. При перспектива да бъде набит унизително, БХ предпочете да се крие. Сега същата история се повтяра с Шишо Пеевски. Стана ясно, че някъде в Дубай той е имал руски персонални фитнес-треньори, които бяха го вталили сериозно, но после Мамин се върна в България и стана жертва на Йо-Йо, превръщайки се в кръгла, лоена топка. Ама с голяма уста, която злостно хапе Радев! Хапе, ама не смее да иде при него, защото има основателен страх, че ще бъде унизително напляскан. Фактът, че притежаваш бляскави пагони с големи звезди, валидни в Тъмната държава, не ти дава добри или бляскави изгледи ако се изправиш мъж срещу мъж! Разплакани и покаяли се или уплашени и криещи се, тези двамата, които сега се канят да управляват малцинствено и да въртят нЕкви схеми, заслужават само презрение и отвращение! Жакаме с нетърпение да скочите на идиотите от Вардар. За това дори превителство не ви трябва!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    24 Юни 2024 12:06ч.

    Айде по-бързо, че да се свършва... опротивели сте на всички 🤮

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    24 Юни 2024 12:15ч.

    Ментич, как не ти омръзна да висиш в т.нар. парламент 35 години?! Животът е място за научаване на уроци, ти какво научи, Ментич!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спонсор

    24 Юни 2024 14:57ч.

    МЕНТАТА ОТ ГАГАУЗЛАНДИЯ; МИ ПРЕДЛОЖИ НЯКОЙ ОТ РОДНИНИТЕ СИ В БУРСА С ДВЕ, ТРИ ТЕСКЕРЕТА ВЕ! А ДЕ Е МАГНИТ МАРКЕТ ОТ СВИНЛАНДИЯ СЕГА¿

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Makko

    24 Юни 2024 13:28ч.

    са просто бомба в света на секса: твердая и продолжительная эрекция, силно сексуално желание, издръжливост и контрол на еякулацията, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://bitly.cx/sman

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Галя от Посолтвото

    24 Юни 2024 13:33ч.

    Правителство на малцинството е загубена кауза. Кой ще е Минпред? Каква политика ще види? Ще продължи ли вектора на въвличането на България в патакламата с Путин? Това са въпросите, които т.н. "победители" не могат да решат извън заповедите на Галя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • иши К

    24 Юни 2024 13:45ч.

    Най-логично е да се обедините двете партии в една и да стане ГЕРБ-СДС-ДПС с двама съпредседатели - банкянския и с мафиотския!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    24 Юни 2024 14:13ч.

    Да, логичен завършек и за двечките... нито едната, нито другата ще оцелее и го знаят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всичко е ясно, Мента!

    24 Юни 2024 14:47ч.

    Хайде, правете го по-бърже и вземете да запълните поне дупките по пътищата, че пак зейнаха лунни кратери, поне това дано ви е в правомощията от страна на шефовеТЕ, че и бойковците, и вас, ви държат в ръчичките, нали - тях със софийските катуни, протестите за конституцияТА, демокрацияТА, алабализацияТА барабар с Президентския юмрук, а вас с магнитите, сигурни са, че ще слушкате по евроатлантическому. А вас дали ви е срам от отредената ви роля на слуги е друга тема. Ако сте забравили що е туй срам, това е "недоволство от себе си за извършено действие", то при вас си е чист позор, ама ваша си работа, вие ще си го носите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ТАНАС БУРГАСА

    24 Юни 2024 14:59ч.

    ТОВА ЖУЖЕ САЛФЕТКАТА ЩО КОМБАЛИ СЪМ МУ БИЛ НА ТОЗИ ДРЕБЕН НАДПИСВАЧ НА СМЕТКИ ,ЩО ШУТОВЕ Е ЯЛО ПСЕТО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чейнчаджията на Магурата данчо

    24 Юни 2024 15:51ч.

    ви стана "икономически" гуру. Закривай Кочината!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Той си е купил

    24 Юни 2024 18:14ч.

    министерска писалка веки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    24 Юни 2024 20:04ч.

    Нормално си е престъпници да подкрепят други престъпници! Че то, ако престъпниците не се подкрепят, накъде отива тая държава ?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе не че нещо, но...

    24 Юни 2024 22:14ч.

    Да припомним, че победител и на тия избори беше партията на негласуващите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи