Йордан Иванов от ДБ: Като гледам, Нинова е пила турско кафе с Борисов

Йордан Иванов от ДБ: Като гледам, Нинова е пила турско кафе с Борисов

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

"Никога не сме били в коалиция с БСП, бяхме в антикорупционно мнозинство. Никога не сме преговаряли с тях и не сме подписвали документ, обаче като гледам този път Нинова е пила турско кафе с Борисов". Така депутатът от "Демократична България" (ДБ) Йордан Иванов коментира въпроса възможно ли е да се коалират с БСП в 48-мия парламент пред БНТ.

"Демократична България" категорично ще се противопостави на връщането на хартиената бюлетина и е готова да свиква граждански протести като крайна мярка, заяви той.

Ролята на президента не е просто да събере едни партии, за да минат едни същи и да връчи първия мандат, а да се търси консенсус около важните за държавата проблеми, смята Йордан Иванов.

Сред приоритетите на ДБ са да спре "взривяването на бюджета" чрез излишни разходи, съдебната реформа и ограничаването на властта на главния прокурор, обясни депутатът.

"Изготвили сме изменения в НПК, които сме внесли в комисиите и се надяваме те да бъдат одобрени от колегите. Виждаме някакъв порив и желание за съдебна реформа в ГЕРБ от другите политически сили и настояваме това нещо да бъде разгледано".

Третият приоритет на "Демократична България" е изпращането на военна помощ за Украйна, за се солидаризираме със свободните държави и да превъоръжим българската армия, като се освободим от старото съветско оръжие, каза Иванов. Според него позицията на президента за оръжието е позорна.

Подкрепата за украинските бежанци е важна и е форма на солидарност, коментира депутатът. "Демократична България" ще предложи периодът за оказване на помощ да се удължи до отпадане на необходимостта.

"Това обаче не може да бъде самоцелно. Оттук насетне е важно държавата да предприеме мерки така че тези украински граждани да бъдат въведени в пазара на труда, така че да могат да се справят без подкрепата на държавата. Държавата сбърка пред последните месеци, че не интегрира украинските граждани в пазара на труда, а те просто чакаха помощи", посочи Йордан Иванов.

Вижте целия разговор във видеото.

Източник: БНТ

 

 

 

 

Коментари

 • ДБ е криптофашистка партия със собствен кантингент кафяви ризи, живеещи по жълтите павета около прокълнатата сграда с фалшивия надпис

  02 Ное 2022 9:41ч.

  Имат много да патят

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • йосарян

  02 Ное 2022 10:02ч.

  няма никаква логика тия хубавци, начело с ристето, да са с непропорционално голямо участие в политическия живот на територията, имайки предвид каква скромна част от населението представят. вярно, че тази част е непропорционално креслива, но това е деформация, която пречи на управлението. няма значение чии "к.учи синове" са.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Рукола Z

  02 Ное 2022 10:16ч.

  Яворе, той и оги жабата така полегна на козяк, че сега си събира стотинките за хляб... не знам кви забрани те топлят бате, ама и ти потъна доброволно в калта!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Като гледам, Нинова е пила турско кафе с Борисов

  02 Ное 2022 10:29ч.

  Абе аз отдавна разправям, че Нинова и Борисов отдавна са се "разбрали като мъже" и играят в един отбор, ама кой да слуша!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Рукола Z

  02 Ное 2022 10:39ч.

  Ристю пръв седна в скута на БОКО... видимо ревнува май.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Всяка ...

  02 Ное 2022 12:00ч.

  иска да я таковат с 200...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • !!!

  02 Ное 2022 11:16ч.

  То е ясно защо Нинова ви пречи ...ама нейсе ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Желю

  02 Ное 2022 11:54ч.

  Ма вярно една ревност струи от Демократична България :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хората с дефицити

  02 Ное 2022 12:39ч.

  обикновено са ревниви

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Свилен

  03 Ное 2022 12:09ч.

  Данчо, момчето ми, добре ли си?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Асен

  03 Ное 2022 18:26ч.

  ДБ и на тях им се иска да пият кафе, та ако може и баница да падне!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Краимира

  06 Ное 2022 13:14ч.

  То от самото начало няма коалиция. Има само едни хора, които са се събрали с общия интерес да са във властта и да изкарват от това лични дивиденти. За това не можаха и 100 дни да изкарат заедно без да си подливат вода и да се карат постоянно. Да не говорим, че на Христо Иванов основният му спонсор е олигархът Прокопиев и когато нещо не му хареса, Иванов веднага почва да го прокламира.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи