Явор Дачков: Досега ПП можеше да изглежда като жертва на мафията, сега се държи като нея

Явор Дачков: Досега ПП можеше да изглежда като жертва на мафията, сега се държи като нея

Снимка: Ани Петрова, БНР

"Очевиден разпад и приключване на промяната" - така журналистът Явор Дачков коментира актуалната политическа обстановка в страната. "Няма да има кабинет в рамките на този парламент. Няма да могат да купят достатъчно депутати. Губене на време е тази агония, не разбирам защо я правят, не е в техен интерес", добави той и прогнозира предсрочни избори в края на септември в интервю за БНР.

Според Дачков досега "Продължаваме промяната" е можела да изглежда като жертва на заговора на мафията и Слави Трифонов, а сега започва тя да се държи като самата мафия: "Хората започнаха да виждат все по-отвратителни сцени".

Журналистът изказа мнение, че с поведението си Кирил Петков и Асен Василев "наливат вода в мелницата на "Възраждане": "Най-големият проблем за управлението са самите те. ... Това управление пада, защото те не могат да се справят с управлението. И колкото по-рано приключи този експеримент с промяната, толкова по-добре".

По думите му, държавата се управлява от Лена Бориславова, началник на кабинета на премиера Кирил Петков.

Най-голямото престъпление на управляващите е прекъсване на договора с "Газпром", смята Явор Дачков: "Оставиха българската икономика в хаос - без ясни договори откъде ще идва друг газ. ...  В желанието да прехвърлят доставките от Русия на САЩ, откъдето е много по-скъпо, те направиха национално предателство. Ако другият газ е бил по-изгоден, мислите ли, че досега България нямаше да го купува. Кой е бил против Америка? Бойко Борисов ли, Сергей Станишев ли, Иван Костов, ли? България купува от Русия не защото е зависима от нея, а защото това е най-прекият, най-сигурният и най-евтиният от всички други възможни начини за доставки на газ". 

Интервюто на Даниела Големинова с Явор Дачков в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.

 

Коментари

  • Pontifex Maximus

    14 Юни 2022 14:36ч.

    Както винаги Дачков е прав. Болезнено прав.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вася Н. Илиева

    14 Юни 2022 14:47ч.

    Верен анализ. Поздравления, Господин Дачков. ПП пропагандирайа и искаха диверсификация на газа. Изходиха от грешно понятие за нея - диверсификация не значи отказ от национален интерес и отиване в друга зависмост, а значи "разнообразие" на доставките. Не я го и помислиха така, както е правилно. Сега има неясна, неизгодна и пагубна хаотичност. Следователно, няма и не може да има диверсификация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Doktor

    14 Юни 2022 15:01ч.

    Точен анализ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    14 Юни 2022 15:24ч.

    Съд за национално предателство за убавците!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ашколсун, бабо, машалла!

    14 Юни 2022 16:31ч.

    Точен, ама друг път! Като няма как да кажеш истината, се правиш на прост. Има понятие - енергийна сигурност, понятие - енергийна независимост. ЕС се включи във войните в Либия и Сирия поради енергийната си бедност, с надеждата да гепи техните ресурси. Путин и Ердоган попречиха на това. Големият рисет, зелената сделка са програми

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хлъц!

    14 Юни 2022 16:32ч.

    за преустановяване употребата на изкопаеми горива и деиндустриализация. Това са основни политики на Запада, към който сме направили цивилизационен избор да се присъединим, и Дачков много се радваше на това навремето. Има лозунг - keep it in the ground! За който знае какво означава това. По адрес на Русия целта е унищожение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • и едно друго дето се римува с хлъц.

    14 Юни 2022 16:34ч.

    За отношенията България - Русия и България - Сърбия, плановете са за пълно скарване и вкарване в конфликт. Това много добре го знае, а излиза с някакви елементарни обяснения - спирането на Газпром било национално предателство. Ами Лиз Тръс като иска да изолира Русия ИЗЦЯЛО, а ние сме съюзник на Англия, не на Русия, какво да правим?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи