Ясен Тодоров: В колата на Георги Семерджиев е открит амфетамин, ще му бъде повдигнато второ обвинение

Ясен Тодоров: В колата на Георги Семерджиев е открит амфетамин, ще му бъде повдигнато второ обвинение

При втори оглед на колата, с която Георги Семерджиев блъсна и уби две момичета на столичния бул. "Черни връх" е открит амфетамин. Това обяви в предаването "Денят започва" на БНТ зам.-директорът на НСлС Ясен Тодоров. Заради това предстои на Семерджиев да бъде повдигнато още едно обвинение. 

"Утре това ще стане публично достояние в залата на Софийския апелативен съд, ще представим доказателства. Още нямаме резултат от иззетата кръвна проба, но иззехме достатъчно количество кръв въпреки неговата съпротива", каза Тодоров.

Назначена е втора експертиза. Ако се окаже, че Георги Семерджиев бил под влиянието на наркотици, това е най-тежко наказуемото престъпление, за което е предвидено лишаване от свобода до 20 години, уточни Ясен Тодоров.

Той нито потвърди, нито отрече дали в автомобила е имало други пътници. Към момента няма доказателства, че полицайката Симона Радева е била с него в колата, но е доказано, че след катастрофата тя и още двама души са помогнали на Семерджиев да се укрие.

Установени са данни за връзки на Георги Семерджиев със служители на МВР, заради това прокуратурата разследва се т.нар. полицейски чадър. Свързаността му с други лица и евентуална престъпна дейност най-вероятно ще бъде разглеждана в отделно досъдебно производство.

"Наистина е учудващо, че това лице има над 50 наказателни постановения и не му е връчено нито едно. Учудващо е, че от 10-11 юни той се издирва след шофиране в "Студентски град" с притежание на наркотици, а ние го намерихме за половин час", коментира Ясен Тодоров.

Той заяви, че са иззети всички видеозаписи в района на катастрофата, както и около дома на Семерджиев. Зам.-директорът на НСлС призова ако има очевидци на катастрофата, да се свържат със службите, за да дадат показания.

"Основното при това престъпление ще бъде доказване на авторството на деянието - кой е управлявал автомобила. Както виждате, пред съда той вече си е изградил някаква защитна версия - че е отвлечен, че не е управлявал той. Благодарение на бързите действия на разследващите събрахме доказателства, които убедиха съда за момента и го накараха да направи основателно предположение, че Георги Семерджиев е извършител на престъплението", обясни Тодоров.

В дома на извършителя са открити както вещи, свързани с катастрофата, така и съвпадение на ДНК. Едно от откритите доказателства е изпаднала маратонка. "На един от видеозаписите се вижда как той бяга с маратонка на левия крак, а десният е по чорап. Предполага се, че дясната маратонка е изпаднала в колата по време на катастрофата. В дома му е открита другата", поясни Ясен Тодоров.

По думите на зам.-директора на НСлС, ако Георги Семерджиев е бил защитен свидетел, това нямало да стане публично достояние. "Той може да е бил обикновен свидетел, но ако беше защитен, никой нямаше да знае кой е той", посочи Тодоров.

Военният прокурор, оказал се на мястото на катастрофата, ще бъде разпитан като свидетел, той не е участвал в огледите, уточни Ясен Тодоров.

Дали Симона Радева е получавала пари, за да укрива Георги Семерджиев, ще стане ясно от разследването на прокуратурата. "С оглед на действията ѝ след ПТП-то може да се предполага, че тя със свои действия е улеснявала Семерджиев в неговата дейност. Мисля, че отношенията между Семерджиев и Радева са лични. Имаме информация и в тази насока", заяви Ясен Тодоров. 

Вижте целия разговор във видеото.

 

 

 

Коментари

  • Dodo

    13 Юли 2022 8:58ч.

    Сега следват 5 години експертизи, обжалвания и ако обществото забрави за случая, ще се установи, че е бил взел хранителни добавки, а не наркотици и човекът всъщност е изключително отговорен и съвестен гражданин. Полицейският чадър като гледам пък вече е заметен под масата, след като 1 седмица не може да се установи какво е участието на полицаите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ясенчо, милото следователче от снимката, има излъчване на типична мутра - артистичен поглед на следобеден идиот, брада и коса подстригани втори номер. Подпухнало лице, изтерзано то среднощни мисли.

    13 Юли 2022 14:11ч.

    Часовникът му не се вижда, но се обзалагам, че е нещо от сорта на скъпарски турбилийон с циферблат като житена питка, син като Карибско море. Допускам, че следователчето с вид на стресирана мишка има татуировки - лява и дясна буза на задника си е украсил с извадки от НК.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А колата на Гошо пък прилича на бит пазар - какво ли не намериха в нея: дясна маратонка, телефони, ключове, синя лампа, палка, амфетамин, полицейски чадър.

    13 Юли 2022 14:12ч.

    След третия оглед ще намерят: крадена картина на Пикасо, бархетна пижама размер L, любимият на Симона лубрикант Шинел 5, МВР вибратор със синя лампа и т.н. Сценаристите-милиционери изпреварват Шекспир!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи