Янев учреди "Български възход": Ще участваме на всички избори, готови сме и за предсрочни

Янев учреди "Български възход": Ще участваме на всички избори, готови сме и за предсрочни

"Днес направихме втората важна стъпка - Учредителното събрание, имахме 800 делегати от цялата страна. Целта на това събрание беше да се прие уставът и да се изберат ръководни органи на партия "Български възход" и комплектованите документи да се представят пред съда за регистрация. Благодаря на всички учредители и гости." Това заяви бившият служебен премиер Стефан Янев, който направи нов политически проект, след като подаде оставката си и като военен министър в кабинета "Петков".

"Целта на партията е устойчиво да се работи за националния интерес, сигурността и благоденствието на българските граждани. Имаме намерение да се развием във времето и да участваме във всички избори, които предстоят, дори и ако има предсрочни парламентарни", подчерта Янев.

По думите му в момента "лявото" и "дясното" политическо пространство за неясно обусловени.

"Български възход" ще работи в идеологическия спектър на национален консерватизъм. Политиката ни ще бъде обърната към традиционните ценности - училище, семейство, вяра, общност, колектив между българите. Това политическо пространство предполага взаимодействие с всички политически сили. Нашата партия ще обединява всички качествени морални хора с таланти", посочи Янев.

Попитан защо вторият човек в партията реши да напусне тази сутрин, бившият военен министър отговори следното:

"Ралица Симеонова е много качествен човек, но има свободна воля, така е преценила, въпросите са към нея. Всички в партията са свободни да решават къде искат да бъдат и къде да не бъдат". 

По думите на Янев партията ще обединява всички българи, които са с характер, морал, талантливи и способни да допринесат за обединението на България.

"Но не бъркайте обединяване на партии с обединяване на хора", отбеляза Янев.

Той беше категоричен, че "Български възход" няма да чертае червени линии: "Ако влезем в парламента, сме длъжни да търсим разбирателство с всички партии".

Сред учредителите на партията са Николай Коев, Георги Самандов, Елена Цонева, Виолета Комитова, проф. Даниела Дашева, Милена Попова, Надежда Самърджиева и Николай Бабуров, голяма част от които са били съветници или колеги на Янев по време на служебните кабинети. 

 


Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

Коментари

  • На стара коза яре

    19 Юни 2022 17:52ч.

    Поредният отвличаш американски проект.Нещо като сирене за мишоците.Тоя измислен книжен плъх да ходи на село да гледа рози. Българи-не се хващайте на простотии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    19 Юни 2022 23:57ч.

    Американците пак искат да извадят заек-управник от ръкава на фокусника. Сега ще гледаме поредната пропагандна кампания, която да подготви (тоест да зомбира) избиратели за янев. Дали ще успее - ще видим, надявам се повече хора да са прогледнали след толкова промиване на мозъци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи