Янаки Стоилов: ПП и ГЕРБ са в коалиция на оцеляването. Конституционната реформа ще има същите резултати като предната

Янаки Стоилов: ПП и ГЕРБ са в коалиция на оцеляването. Конституционната реформа ще има същите резултати като предната

Следвайте "Гласове" в Телеграм

ПП и ГЕРБ са в коалиция на оцеляването, тя някак стана необходима и за двете коалиции. По ред обстоятелства се породи напрежение и излязоха на показ мотивите за употребата на властта. На прага сме на създаването на политико-експертно коалиционно правителство. Това каза бившият министър на правосъдието Янаки Стоилов.

"НСлС можеше да контролира принудителните мерки в досъдебното производство. Как следователите са независими, а разследващите полицаи могат да получават всякакви разпореждания от преките си ръководители? Прибързано е решението следствието да бъде извадено от прокуратурата. Това е част от противопоставянето между ръководствата на прокуратурата и следствието", посочи той.

По думите му не може при всеки въпрос от съдебната система да се вземат конюктурни решения. "Наближава конституционна реформа, която изглежда ще има същите резултати като предните. Не се прави анализ и не се изнасят желаните резултати. ПП ще има спомагателна роля в този процес. Може ли хора, които са наричали своите конституционни партньори до преди ден-два фашисти, сега да им предлагат най-същественото действие по отношение на основния закон? Как може да има единомислие или ценностно сближаване или трябва да се моделира съдебната власт, за да се държат ключовите позиции в нея? При ниското доверие в политическата система, има ли легитимност за ВНС?", заяви той пред "Нова нюз".

Източник: NOVA 

 

 

 

 

Коментари

  • smb

    04 Юни 2023 2:38ч.

    Твърде е сложно за умнокрасивитета, Красотата от свое страна е въпрос на вкус. Мисля, че нямат шанс

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock

    04 Юни 2023 12:38ч.

    Каквото и да си приказваме, на лице е почти държавен преврат. Много е писано и глаголено по въпроса, но фактите са тези. Особено ако се разгледат на фона на общата европейска и дори, световна картина. Сащисаният валяк минава навсякъде, където ТЕ смятат, че ще е в полза за запазване на хегемонията им. А тя вече и почти навсякъде, е поставена под въпрос. Именно защото е въпрос на близко и обзоримо бъдеще да се срути, заинтересованите сили - докарали света на прага на ядрена война - продължават с маниаклана агресивност да следват пътят към затриване на всички. *** На този фон, наглото лансиране на ПП и консорти от външни сили, както и удавническите гърчове на ГЕРБ да спаси лидера си от задаващо се фиаско, довеждат България до много опасано вътрешно състояние. Едни много малък процент от населението, индоктринирано с мъниста и дрънкулки на западната "цивилизация" - "умните и красивите", решават напълно "самостоятелно", без всякакво "подтикване изотвън държавата тук, да тръгват към майдан, леене на кръв и тласкане на всичкото население в бездната на предварително загубена Война. Няма значение как ще бъде обявена и защо, с участието на "храбрите" Триморци. Защото още по-фатални са и другите набелязани репери за ликвидацията на Мамковината ни! Те са Истанбулската "конвенция" налагана насилствено от ЕС, това е пагубното въвеждане на Еврото, както и Все по-голямото количество на чужди войски, въвеждани в бойна готовност тук! Без да се споменават изрично другите силно негативни последствия заради продължаващата прокси война на Запада срещу, дефакто, Изтока. Основания за агресията има много, но те всичките не се артикулират. Обратното: - всичко което хвърля светлина, дори само частично - за основните причини - бива неглижирано или въобще забравяно и изтривано от общественото съзнание със силно манипулираната пропаганда. Докато логичните и предсказуеми реакции и последствия на другата страна - биват обявявани за главни причини. Така целокупното Европейско стадо сега отново е насилствено завличано в кланицата на войната. *** На този цялостен фон, мушииките на политиканстващите, заради собственото оцеляване, но и заради поети ангажименти и подчинения към посолстваТА, започват да изглеждат маловажни. Но това не е така. Мащабно погледнато и в перспектива, всяко едно локално налагано "нещо" е препъни камък за Държавната каруца! - А в нея, кои са возените, по-точно - извозваните? Познахте - Плебса!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи