WSJ: Да отговорим на руската провокация в Черно море с ракети

WSJ: Да отговорим на руската провокация в Черно море с ракети

Вестник Wall Street Journal публикува редакционна статия, в която призовава администрацията на президента Джо Байдън да отговори на неотдавнашния инцидент с американския безпилотен самолет MQ-9 Reaper, като изпрати ракети с далечен обсег на действие в Украйна.

Обяснявайки подобна позиция, изданието отбелязва, че решението на руските военни да атакуват американския дрон в неутрално въздушно пространство показва намерението на Кремъл да продължи с агресивните си действия.

Безпилотният самолет MQ-9 Reaper се разби в Черно море близо до Крим, след като беше прихванат от руски изтребител. Американските власти твърдят, че самолетът на руските военновъздушни сили е пускал гориво върху американския дрон и след това се е сблъскал с витлото му.

Руското министерство на отбраната твърди, че не е имало сблъсък и апаратът е паднал сам.

"Някои предупредиха, че този епизод е напомняне за риска от война между САЩ и Русия - и затова трябва да се оттеглят от подкрепата за Украйна. Но дронът е действал в международното въздушно пространство, а Путин иска да превърне Черно море в свое частно езеро", пише Wall Street Journal.

Русия може да тръгне към ескалация, но тази ситуация потвърждава, че Путин е агресорът и амбициите му не се ограничават само до Украйна.

Байдън сега има повече причини да предприеме действието, "което трябваше да предприеме отдавна: да даде на Украйна оръжия, за да победи. Wall Street Journal изброява тактически ракети, които могат да нанасят удари дълбоко зад руските линии, както и самите безпилотни самолети MQ-9 Reaper.

Авторите на редакционната статия твърдят, че една от причините за отказа на Вашингтон да предостави такива машини на Украйна е страхът, че те ще попаднат в ръцете на руснаците и те ще откраднат съответните технологии. Сега обаче руските военни се опитват да спасят останките на дроновете от Черно море, а Пентагонът твърди, че в тях не е останало нищо ценно след акцията на САЩ.

"Това показва, че рисковете, свързани с предоставянето на MQ-9 на Украйна, са приемливи - и са компенсирани от предимствата на платформата, която може да остане във въздуха повече дни и да извършва разузнаване на големи разстояния", се казва в статията.

Авторите продължават: "Администрацията на Байдън изгради политиката си спрямо Украйна въз основа на собствените си опасения за това как ще реагира руският президент, но катастрофата на дрона е последното доказателство, че Путин е готов да поеме всякакви рискове, които смята, че могат да му се разминат."

Безпилотният самолет лежи на дълбочина от повече от километър
"Байдън може да предпочете да я остави без последствия и да се задоволи със собствената си сдържаност. Но няма да му харесат решенията, които ще трябва да вземе, ако Русия ескалира и свали самолет, управляван от американски военни пилоти", заключава вестникът.

 

Източник: news.bg

 

 

Коментари

  • Подобни самоубийствени призиви

    17 Март 2023 11:46ч.

    само доказват цялостния менталния упадък на някога великия Хегемон

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    17 Март 2023 14:11ч.

    Точно състезание с ракети между САЩ и хиперзвуците Русия - това ми се струва меко казано - ЛОШ СЪВЕТ от WSJ към краварите в белия дом :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • https://youtu.be/ghCjgH-Ftoc

    17 Март 2023 16:09ч.

    Изгледайте това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мдааа

    17 Март 2023 11:52ч.

    Каква хубава ядрена катастрофа се очертава и ние ще сме в центъра на събитията!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    17 Март 2023 13:19ч.

    Не знам защо САЩ обръщат на внимание инцидента със сваления БЛА. Много по болезнено за тях е удара на РФ от онзи ден с "Кинжалите". Според украински и руски блогъри руснаците са ударили т.нар. "Сенчест" щаб на Украйна, който на практика е щаб на НАТО. Говори се за десетки убити военни от НАТО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Франк & Щайн

    17 Март 2023 15:17ч.

    Ядрената катастрофа ще е финансова, няма да има необлъчени сред гоите, някои направо изпепелени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Провокацията на САЩ към Русия

    17 Март 2023 12:03ч.

    продължа чрез призивите на Wall Street Journal за наливане на още бензин в огъня на войната. Русия би могла да се справя със свръх модерните американски безпилотни самолети като използва учебните си самолети и го пригоди да изливат разреден битум, омесен с перушина или просто черна боя върху модерния MQ-9 Reaper =жътвар, или да използват опита на германците от ВСВ когато преди да потопят вражески търговски кораб самолет със спуснато въже с тежест (пудовка) е прелитал ниско и е късал антените на кораба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • минаващ

    17 Март 2023 12:03ч.

    Съединените Фукльофски Щати продължават да живеят в измислен свят - и поредната им уж доказателствена видеорегистрация (Холивудски клип) показва един Су27 в ролята на... самолет за гасене на пожари, изпущащ ТОНОВЕ някаква течност. Лошото е, че след изпращането на някоя и реална наказателна ракета някъде в Русия ще последва един облак от подобни ракети , който ще превърне САЩ в радиоактивна пустиня, заедно с всякакви мечтатели било от WSJ , било от разните други ултралеви ЛГПТИ+ екземпляри! Много по-успешна би била реализацията на идеята от Сан Франциско да раздават по 5 000 000 долара на негърска глава , къща в LA за 1 долар, и стипендия от 100 000 долара за следващите 250 години („да наистина има такива "мечти"!!!) от колкото импотентни мечти за военна победа над Русия и останалия три-четвърти СВЯТ! А иначе в Русия има здрави нерви, ще почакат още 2-3 дни - да си направят преговора с новия Кормчия Кси Дзинпин, и, ако трябва, ще почнат с по-хард демонстрации... Благо, глупаци за размазване, кеф ти в Европа, кеф ти в Северна америка - дал Господ, да му мислят комшиите на тези ръководни глупаци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евоатлантически милитаристи идиоти

    17 Март 2023 12:05ч.

    Чий го дири " мирно летящия" дрон над Черно море? Провокация е, да, но американска!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • jjelev

    17 Март 2023 12:06ч.

    Амбициите на Путин са ясно заявени.Не е само Украйна.НАТО от 1997г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Ат.

    17 Март 2023 12:11ч.

    Ако върне времето назад само с 26 години, евала! Опасността е, че може го върне с хиляда години ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рашистки "освободител"

    17 Март 2023 12:19ч.

    Путьо си иска времето преди 1989г, когато "брацкия" СССР не се е разпаднал, и с всичките савецки сфери на влияние в Източна Европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До рашистки "освободител"

    17 Март 2023 12:27ч.

    Власовецът Путин е по-голям антисъветчик и антикомунист от тебе, невевжи троле!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @рашистки "освободител"

    17 Март 2023 12:38ч.

    Дай линк, от където цитираш. Или си споделяй бурните си фантазии по други форуми. Тук не им е мястот.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Советский патриот 139K подписчиков

    17 Март 2023 12:45ч.

    Это блог объективной информации (исторических фактов, статистики) о нашем прошлом и настоящем с целью влиять на будущее. https://dzen.ru/burckina_faso

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до: рашисткиЯ "освободител"

    17 Март 2023 12:56ч.

    Путьо си ти. А това, че някой ти е втълпил, "какво иска Путин", няма нищо общо с реалността и не е меродавно... Но ако няма с какво смислено да се занимаваш, вземи за разнообразие и се запознай с това, която САЩ искат... Но едва ли ще го признаеш, малоумнико с промито мозъче!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    17 Март 2023 13:06ч.

    Путин си прави каквото си иска със американските и европейските терористи .А когато приключи със Украйна, ще се насочи и към България ,щото не е забравил ултиматома си към НАТО да се омита от източна европа от границците от 1997 година .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    17 Март 2023 12:08ч.

    А Русия може да даде на Северна Корея ракети с още по-далечен обсег и Ким Чен Ун да започне да контролира САЩ. Да кажем няколко Сатана-1 вместо да се нарежат, да се подарят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какви ги говорите ?

    17 Март 2023 12:20ч.

    Мина епохата на "рязане на руски ракети" ! "Сатана" ( SS 18 ) ще продължават да служат до края на производствения си срок , и дори доста години отвъд ! Докато плавно се подменят от "Сармат" ("Сатана 2") . Това може да откара и отвъд 2040-та и несъмнено в следващите години общият брой на тежките руски МКБР ще расте !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    17 Март 2023 12:11ч.

    Между другото стана ясно, че американска ядрена електроцентрала е изпуснала милион и половина литра радиационна вода в околната среда като цялото нещо е било покрито от власти, медии и т.н.. Та тия кравари нямат ли си по-належащи проблеми с разпадащата им се страна, а са тръгнали да унищожават живота на европейците?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • jjelev-Европейският проблем

    17 Март 2023 12:11ч.

    Много държави ще се опитат да решат вътрешните си проблеми по пътя на войната.И вече се вижда рубикон

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • су35

    17 Март 2023 12:13ч.

    20 април 2023г бъдете нащрек!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Валери Бозата

    17 Март 2023 12:13ч.

    Помиярът лае, но не хапе. Защо не започнете най-накрая директна война, скъпи мои страхливци? Защото сградата в която се помещава парцала ви ще се изпари за около 11 минути.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • jjelev

    17 Март 2023 12:19ч.

    Моща на САЩ и Русия се дължк на ядрените им триади.Те са извън конкуренция защото останалите държави са под ограничения за разработване на ядрени,ракетни че и подводни системи.Поради глупоста на САЩ тоя режим вече е с много пробойни.Няма да се учудя ако отрежат клона на който седят.Като гледам невежите им конгресмени

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това не е така

    17 Март 2023 12:41ч.

    Точно ядрените триади на САЩ и Русия попадат под ограниченията на досега действащите Договори за ограничаване на стратегическите оръжия. А останалите ядрени държави, които имат само 10 % от световните ядрени арсенали, не са част ор договорите ! Това дава неограничено поле за натрупване на ядрени оръжия от страни като Китай, Индия, КНДР ( по-малко от останалите страни от "клуба" - Кралството, Франция, Пакистан и Израел ). И специално Китай това и прави, макар да не го афишира. Затова последните години и от Руска страна, и от Американска страна, се чуваха гласове на експерти, настояващи за преразглеждане на тези Договори и включване в "таваните" и ядрените заряди и носители на тези страни. За Русия това даваше възможност да не форсира прекалено бързо обновяването на собствените си МКБР ( скъпо ! ) , за САЩ - в още по-голяма степен , като там проблемите не са финансови , а технологични ! Загубени способности, ноу-хау, дефицит на квалифицирани кадри... Точчно за това Тръмп искаше мащабна програма за обновяване и модернизация на американската ядрена триада. Но в сатанистката финасово-давоска парадигма на демонократите на Байдън, това няма как да стане. Така че в момента на по-голям "зор" са американците. Затова Путин си позволи да декларира излизане на Русия от всякакви договори за стратегическите оръжия с американците, последните бяха ужасени от това ! В момента една надпревара в ядрените въоръжения никак няма да е добре за САЩ ! В една друга рамка, начело с Тръмп или Де Сантис, с една мащабна програма за реиндустриализация, САЩ биха имали шансове. Но с това си управление и в това състояние на нацията, те са бита карта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Глобалните империи извършват сериозни зверства не когато завладяват държави и народи, а когато си тръгват оттам.

    17 Март 2023 12:22ч.

    И това последно прозрение е подпомогнато от книга, която излезе в Съединените щати точно навреме (преди по-малко от година): авторът е Каролайн Аткинс, наречена е "Наследство на насилие". Това всъщност е за последните години на Британската империя, но всеки в САЩ знае, че когато там излезе поредната книга за упадъка на Рим или краха на колониална Великобритания, винаги ще има сравнение със сегашното състояние на самата Америка. И да не говорим, че “Пакс Американа” е пряк наследник на Британската империя в много отношения.И така, основната стойност на книгата на Каролайн Аткинс е, че тя анализира психологията на англосаксонците - както контролиращи други народи, така и губещи магическата си сила. И от нея четем за традициите на поведение на имперската власт с нейната самоизмама и утвърдена митология, с расисткото самодоволство на "либералния империализъм". Тоест с упоритата идея, че "изостаналите" общества трябва да бъдат подобрени и трансформирани чрез насилствено налагане на свободна търговия и съответното образование. А на недоволните трябва редовно да им се напомня всичко това. Управленските елити не успяха навреме да се отърсят от натрупаните рефлекси – не са научени така.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    17 Март 2023 12:24ч.

    На колко хиляди километри от ФАЩ е Черно море и Кримския полуостров?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Камаз

    17 Март 2023 12:44ч.

    На около 20 минути с ракета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На няколко минути полет на хиперзвукова ракета

    17 Март 2023 12:55ч.

    13 киляди километра.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    17 Март 2023 12:41ч.

    MQ-9 Reaper не е Гълъбът на мира, а е съвършено средство за разузнаване и убийства. Една такава "птичка" струва $56,5 млн. Тегло — повече от 2200 кг. ; скорост — 250 км/ч.; височина на полета - 15 000 м. ; «Жнец» может находиться в воздухе до 27 часов, его дальность — 1900 километров"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    17 Март 2023 12:42ч.

    тази статия доказва само и единствено, пълната и тотална идиотия, малоумие и неадекватност на някои американски средства за масова дезинформация. Нищо, нека си лаят, а той, керванът си върви... Лошото за тях предстои.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    17 Март 2023 12:42ч.

    Не харесвам Путин защото е против гейпарадите. Аз ще бъда знаменоска на софия-прайд.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ./.

    17 Март 2023 12:48ч.

    ами, ДА ТИ Е БАба меца на помощ тогава... :-D

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    17 Март 2023 13:06ч.

    До 12:48. Не долавяте иронията на Фъркатичко!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    17 Март 2023 13:08ч.

    "ами..." -- ньдейти тъй, фффъркатичкото е любимка на всички ни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пор Ошенко

    17 Март 2023 13:47ч.

    За да няма недоразумения слагай усмивчиците след текста. :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Захаросан

    17 Март 2023 14:50ч.

    Може ли аз да ти донеса пръчката за знамето?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    17 Март 2023 19:36ч.

    Чудесно, мила! Аз ще си сложа шарено костюмче със синьото лъвче на седесе! ?❤️

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    17 Март 2023 12:43ч.

    Фашизмът е в умовете, в идеологията и политиката на страните от ЕС. Фашизмът отново се превърна в официална идеологическа доктрина на Европа, насърчавана на официално ниво... А нашите подлоги подкрепят хора, които възхваляват Хитлер, прекланят се пред Третия райх и прославят нацистките колаборационисти...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Срамувам се

    17 Март 2023 15:31ч.

    Да, но слепите не могат да видят очевидното.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въпрос:

    17 Март 2023 12:46ч.

    Какво направиха американците с китайския балон?... А какво ще направят, ако покрай крайбрежието на САЩ се появи руски разузнавателен дрон?! За какво изобщо си чешат езиците тея кравари прости?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Атанасов

    17 Март 2023 12:50ч.

    Министр обороны России Сергей Шойгу представил к госнаградам лётчиков Су-27, предотвративших нарушение границ района спецоперации американским беспилотником. RT на русском

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • https://zavtra.ru/events/doletalsya_zhnetc_nad_chyornim_morem_mq-9_reaper_upal_i_utonul_

    17 Март 2023 12:55ч.

    https://zavtra.ru/upl/15259/alarge/pic_3341212ec04.jpg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ./.

    17 Март 2023 13:02ч.

    е, хайде все пак, да не изпадаме в детинщини... Нека не слизаме чак до нивото на малоумната западнаЛА пропаганда...;-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всяка пропаганда

    17 Март 2023 17:14ч.

    е съобразена с нивото на таргет-групата, към която е насочена.. Всяко стадо бизони се движи със скоростта на най-бавния бизон.. Та в тази връзка, западната пропаганда е малоумна понеже е целево насочена към онези 80% по Иво Христов..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    17 Март 2023 13:14ч.

    Руснаците са тези които единствени се осмелиха да се привопоставят на световният американски хегемон . РУСНАЦИТЕ ПОВЕДОХА БУНТА. ТРИТЕ ТАЙНИ ОРЪЖИЯ НА РУСИЯ Руснаците повеждат бунт срещу световното зло, което завладява много страни. Назовани са три тайни оръжия на Русия, които ще помогнат да се победи врагът на цялото човечество. Руснаците не просто повеждат бунта. Те защитават истината десетилетия, векове, хилядолетия. Те също формулираха правилните идеи. Моделът, който Русия дава на света, е универсален и изчерпателен, устройва всички народи, – подчерта източникът на „Първи руски“. Малинов открои три основни "стълба" на руската концепция. Първо, това е многополярност. Второ, традиционните ценности. Трето, разчитане на силна държава. И да спрем на този исторически етап. Защото тези три неща, родени от руската държавност, в такава комбинация вече са ни напълно достатъчни, за да я превърнем в универсален модел за всички по света, – обобщи гостът на студиото. Това е нашата уникалност, това е нашата задача – да бъдем крепост на силите на доброто, да устоим срещу настъпващото световно зло. Когато Русия вече не може да сдържа настъплението на това зло, светът ще свърши.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    17 Март 2023 13:18ч.

    Западната цивилизация се бори не на живот, а на смърт - Лавров Разгърнатата срещу Русия хибридна война има за цел да демонизира страната ни в очите на световната общност, да я обвини във всички „смъртни грехове“. Западната цивилизация се бори не на живот, а на смърт, за да запази господство на световната сцена, което й се изплъзва. Ценността на русофилството е в това, че ние не призоваваме никого на „свещена война” срещу Запада, срещу кръстоносците, срещу когото и да било. Ние сме принудени да влезем в тази война. Днес, както никога досега, човешкото отношение към хората на цялата планета, необходимостта от противодействие на диктата във всичките му проявления стават все по-актуални. Источник: rusvesna.su

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Захаросан

    17 Март 2023 14:52ч.

    Вълк, поспри се бе, човек. Коментари по форуми се правят в 1 изречение, кратко и ясно. Ти спамиш като откАчен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • XYZ

    17 Март 2023 13:24ч.

    Wall Street Journal да не призовава САЩ да воюва в Черно море. Не са желани тук.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джейн Фонда

    17 Март 2023 13:49ч.

    YANKEE GO HOME!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател13

    17 Март 2023 15:02ч.

    Др. Си да не се е отказал да посети Русия, че съответната статия изчезна по заповед на щуката:))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • традиционните ценности

    17 Март 2023 15:14ч.

    вкл. поклонения пред мумия в центъра на столицата

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • краварите да си правят сметка

    17 Март 2023 15:31ч.

    Краварите никога няма да почнат война с Русия, защото умират от страх. За това си има фронтова линия - украинци, поляци, българи, румънци и други подобни, които да бъдат използвани за пушечно месо. Самите те си го казаха и затова в момента бясно въоръжават тези страни. Но не е лошо. Като дойде време, тези оръжия може срещу тях да се обърнат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НИКИ

    17 Март 2023 15:59ч.

    ХУГЕТ ДА ДАДЕ НА КИМЧЕТО НЕКОЛКО ТОПОЛИ А СЪЩО И НА ИРАН ЕЙ ТАКА , ТЕ И БЕЗ ТОВА ЩЕ ГИ ЗАМЕНАТ СЪС САРМИ НАСКОРО ПЪК ДА ВИДИМ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НИКИ

    17 Март 2023 16:00ч.

    ПУТИН , ПАРДОН

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • се е сблъскал с витлото му

    17 Март 2023 16:45ч.

    Бахти и витлото! Направо витловище!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • няма да му харесат решенията, които ще трябва да вземе, ако Русия ескалира и свали самолет, управляван от американски военни пилоти

    17 Март 2023 17:10ч.

    Американски пилоти в зоната на СВО ще бъдат свалени като топли хлебчета. В това не трябва да има капка съмнение. И какви "трудни решения" ще взема Джо после ? Ще натисне червеното копче и ще сложи край на Цивилизацията ? (И на своя безсмислен живот ?) . Айде брадърс по-сериозно. Духате супата по пълна пограма, ако на Договорщика в Кремъл му писне от вас...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А колко точно ракети имате?

    17 Март 2023 17:24ч.

    Или по-верният въпрос би бил - можете ли да си направите нови?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Gen Gurko

    17 Март 2023 17:45ч.

    Ами хайде , опитайте. Де тоз късмет за света.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руската Дума

    17 Март 2023 17:49ч.

    Стотици украински деца бяха отвлечени в Русия и предадени на Макаренковската другарка, която ги раздаде на путлериски нови "майки" с цел да забравят родителите си. Много от тези деца са укрити и по Българското черноморие в имотите на руски пенсионирани силоваци. Затова лятото ако видите по плажовете по-възрастни рускини да водят със себе си малки деца ги проверявайте дали не са отвлечени, българите докато летуват могат да се разхождат и да подават снимки на Путлер на такива да плюят върху тях и така да ги разкриват и предават на полицията, за да ги връща на законните им родители.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шолц

    17 Март 2023 18:25ч.

    Прав е господинът, описващ положението на отвлечените украински деца, аз и жена ми бяхме свидетели на плажа в Обзор как възрастни руснаци водеха малко дете и после с часове го държаха под чадъра като го караха да повтаря руски стихотворения, и го пускаха във водата само като награда, ако каже всичко наизуст. Често го поправяха, като му повтаряха, ГАВАРИ ПА РУСКИ! ГАВАРИ ПА РУСКИ! Когато детето се разрева накрая, минахме покрай техния руски чадър и забелязахме, че детето е вързано с въженце за чадъра за крачето му, като арестант! Нищо не пречи на българите които сме си на наша НАТОВСКА територия да проверяваме такива и при съмнение да ги предаваме на полицията, за да бъдат спасявани децата, ако са отвлечени от руската армия в УКрайна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Су-37

    17 Март 2023 23:01ч.

     Не се произнаця Украйна а се произнася Украииинееее.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Су-25

    17 Март 2023 23:16ч.

    Руснаците на бойното поле не могат да бъдат победени от други наций. Руснаците могат да бъдат победени от руснаци, тоест като ги разделиш на две и на едните насадиш фълшиви цености в които те да вярват и защитават. Това и наблюдавахме от 1990г. до нащи дни. Англо-изметъ го прави това упражнение от поне 2 века. Така превзеха Северна америка и изтребиха около 45 000 000 индианци. Тогава се биеха племе срещу племе. Съмърт на сащ и нейните подръжнаци и власали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи