Взривове в Киев, украинската армия каза, че експлозиите нямат връзка с войната

Взривове в Киев, украинската армия каза, че експлозиите нямат връзка с войната

"Ако имаше заплаха, щяхте да чуете сигнал за тревога", генерал-лейтенант Олександър Павлюк. Той подчерта, че "причината за взривовете ще бъде съобщена отделно".

Взривове отекнаха тази сутрин в Киев. Украинската армия успокои жителите на столицата, че експлозиите нямат връзка с войната, съобщи УНИАН.

След взривовете някои Телеграм канали, по-конкретно такива, които разпространяват руска пропаганда, започнаха да пишат за предполагаемо руско настъпление от Беларус, отбелязва украинската информационна агенция. Тя уточнява, че всъщност сутрешните експлозии в Киев и региона не са свързани с военни действия.

Заместник-командващият украинските Сухопътни войски генерал-лейтенант Олександър Павлюк успокои хората, че врагът не настъпва откъм Беларус. "Руски ферми за ботове използват активно (взривовете) като повод да всяват паника и да разпространяват съобщение, че това уж е началото на офанзива от север", посочи той.

Украинската система за противовъздушна отбрана изобщо не се е задействала.

"Ако имаше заплаха, щяхте да чуете сигнал за тревога", напомни Павлюк. Украинският генерал подчерта, че "причината за взривовете ще бъде съобщена отделно".

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Мунчо

    14 Яну 2023 8:57ч.

    Тия нацисти от УкроБандерщат ще ме скъсат от смях ( уви, после ми става криво заради обикновените хорица в Киев ). Взривовете "нЕмали" общо с войната, според фашагите! Да, може би са закъснели фойерверки от посрещането на Нова година.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • зевзек

    14 Яну 2023 9:00ч.

    Точно, празнували са Банго Васил!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • вЕрващ

    14 Яну 2023 8:59ч.

    Да бе, да! Те взривовете просто така си гърмят. Днес в Киев, вчера някакъв тръбопровод в Литва, преди време един поток на север. Случват се тия работи, човещинка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Булава

    14 Яну 2023 9:53ч.

    Вова удри по лениновото бандеровско творение !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаха

    14 Яну 2023 10:20ч.

    Тоя път ПВО-то им по западен образец даже не е усетило падането на високоточните ракети, щом даже не са завили сирените.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колкото и да се напъваш при "пръцкане" до взрив силно ще го докараш...А като не е от Войната , то от каво ще да е друго?

    14 Яну 2023 10:29ч.

    Това, че не искат да си признават украинците военните загуби, е ясно, ама с голо гучно мълчание не можеш излъга публиката, дори и ЛГБТ-деградиралата...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ставри Ю.

    14 Яну 2023 11:48ч.

    Ами то нищо не зависи от клоуна. Той отдавна чете каквото му диктуват амитата и англетата. Срам за славянството, манипулирано от чифутите. То и амитата и англетата де.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател13

    14 Яну 2023 11:01ч.

    Кинжалите не могат да бъдат засечени, но и не се изстрелват за незначителни цели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rover

    14 Яну 2023 11:56ч.

    едно и също нещо е повторено 3 пъти в пасквилчето. това не го прави истина, бта. "гласовете", препредавайте ги творчески тия неща, в този си вид материалът е нефелен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фактите

    14 Яну 2023 12:55ч.

    Не са хабени никакви "Кинжал"-и. Ударите са нанесени от към Белорусия с ракети "Искандер". От Киев до белоруската граница са малко над 100 км. "Искандер" са балистични ракети и изстреляни от 100-200 км. навътре в Белорусия, летящи с МАХ 7 (7000 км/ч), "вземат" разстоянието до целта си за около 2-3 минути. Реално времето в което са над украинска територия, т.е. в обхвата на ПВО на урките, е 30-40 секунди. ВСУ дори не са разбрали какво става, кое гърми и от къде им е дошло...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Взривове има и в Литва и Латвия...

    15 Яну 2023 8:40ч.

    Явно поразяването на подводния СП2 са недостатъчна гаранция, че Русия няма да доставя газ на Европа... Не ти харесва някакъв провод - бум! и готово... До кога?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи