Вятърът във Враца отново достига 130 км/ч, остава частичното бедствено положение

Вятърът във Враца отново достига 130 км/ч, остава частичното бедствено положение

Остава в сила частичното бедствено положение във Враца, където вчера вилня ураганен вятър и нанесе сериозни щети в града. Поривите му надминаха 130 км/ч. Заради бурята са изкоренени дървета, паднали са много покриви и са изпочупени автомобили, съобщава БНТ.

Една от главните улици беше затворена за движение заради падналия покрив на филиала на Великотърновския университет. При падането на конструкцията е засегната контактната мрежа на градския транспорт.

Една жена пострада в автобус, след като внезапно са се счупили прозорците, а в шивашко предприятие евакуираха около 100 души заради паднали стени. 

"Щетите няма как да бъдат оценени, защото продължават да се случват и в момента, ще бъдат стотици хиляди. Нощта беше безсънна, има стотици паднали дървета и покриви. Призовавам децата и възрастните хора да си останат вкъщи. Има хора, които са падали по улиците - с натъртвания и охлузвания са. Вятърът буквално събаря хората, които са навън, ситуацията е много опасна. За щастие няма тежко пострадали", заяви в "Денят започва" Калин Каменов, кмет на община Враца. 

По думите му се очаква днес следобед във Враца вятърът да спре. Прогнозира, че утрешният ден ще бъде учебен ден за децата. 

Военни се включват от днес в разчистването на града. Възстановяването на контактната мрежа може да започне след стихването на вятъра.

Вижте още във видеото.

Източник: БНТ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

Напиши коментар

Откажи