Вучич: Първата работа на западните представители при среща е да ми обяснят какъв кретен съм, че не съм наложил санкции срещу Русия

Вучич: Първата работа на западните представители при среща е да ми обяснят какъв кретен съм, че не съм наложил санкции срещу Русия

Западните представители, пристигащи в Сърбия, забравят да поздравят при среща и веднага започват разговора с призив за санкции срещу Русия. Това заяви президентът на републиката Александър Вучич в ефира на телевизионния канал Happy, съобщава ТАСС.

"Първото им задължение е вместо „Добър ден“ или „Добър вечер“ да ми обяснят какъв кретен съм, че не съм наложил санкции (срещу Русия)“, каза Вучич, коментирайки разговори със западни представители. „Добре, чух ви, разбрах предложението ви, желая ви всичко най-добро“, продължи сръбският президент.

По-рано Вучич заяви, че решението на Белград да не налага санкции срещу Русия е правилно и взето в интерес на Сърбия. Той подчерта, че страната му няма да се присъедини към Северноатлантическия алианс и ще остане военно неутрална, въпреки факта, че западните представители редовно заявяват необходимостта страната да се присъедини към НАТО, имайки предвид глобалната заплаха от Руската федерация.

След началото на специалната военна операция в Украйна Вучич в обръщение към нацията след заседание на Съвета за сигурност заяви, че Сърбия подкрепя териториалната цялост на Украйна, но няма да налага санкции срещу Руската федерация. Президентът каза, че републиката временно спира ученията на армията и полицията с всички чуждестранни партньори. Той заяви, че Сърбия смята Русия и Украйна за братски държави, съжалява за случващото се в източната част на Европа и е готова да предостави хуманитарна помощ на Киев.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Във времената на “Новото Нормално”

    09 Май 2023 8:55ч.

    Всяко нормално говорене и поведение се заклеймява като “кретенско” ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    09 Май 2023 9:01ч.

    Съболезнования за голямата трагедия от онези дни! А от западните марионетки да не ти дреме, Вучич, каквото и да правим, винаги ще ни мразят. По-далече от такива, отдавна съм се убедила.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По-далече от такива

    09 Май 2023 14:18ч.

    Добър съвет! За съжаление са много агресивни. Лаят навсякъде, не само "пред вратите на Русия" (по думите на папата).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По принцип

    09 Май 2023 9:57ч.

    сръбският език е много богат на възможни отговори, за съжаление трудно преводими на западни езици.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отец Нафърфорий

    09 Май 2023 14:27ч.

    Сходното между различните отговори е честото споменаване на майки и женски полови органи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    09 Май 2023 10:22ч.

    Сърбите са горди хора известни със сериозната съпротива по време на Втората Световна война. Отстоявайте своята идентичност и свободата си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • руски "освободител"

    09 Май 2023 21:05ч.

    едно време сърбите се присъединиха към Оста(Германия, Италия и Япония), след десетина дни се отметнаха, Хитлер ги нападна и за 1 седмица ги прегази.И знаете ли какво направи Тов. Сталин по онова време? Нищо не направи, защото това беше преди 22 юни 1941 год. и той беше първо приятелче на Хитлер. И така сърбите дадоха много жертви за рахатлъка на Сталин и неговите имперски мераци. Сега пак е така, и пак в полза на руските мераци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Д'артанян"

    10 Май 2023 11:46ч.

    Тъпо,льольо,тъпо !?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    09 Май 2023 11:27ч.

    „македонизмът" е сръбска концепция за борба срещу всичко българско... а на ШАЙКАТА не й пука, че българите там нямат никакви права, че българският език е забранен и че антибългарската пропаганда там се провежда по същия начин, както и фашистката в украйна, но това са все „европейски ценности“ (в които все още вярват у нас само слепите и слабоумните)…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • модерно робовладелство

    09 Май 2023 11:28ч.

    Поздрав на Вучич и героичния сръбски народ, който, заедно с братска Русия, отново намери дързост да се съпротивлява срещу световното зло! И позор за продажниците, които възседнаха страната и народа ни в полза на гнилата атлантическа общност!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    09 Май 2023 11:38ч.

    затова им покажи вратата да се научат как да се държат въпреки че е много късно те са гмо мозъци от нищо не отбират освен от далавери

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сърбизми

    09 Май 2023 11:52ч.

    Категоричното заявление, дадено в съответния контекст, че Сърбия не желае членство в ОТАН, въпреки настойчивите подкани, ще има за естествен резултат, че Сърбия няма да бъде и член на ЕС. Днешното ЕС е просто дирекция в състава на ОТАН. Този извод подлежи на промяна САМО след значителни промени в провежданата политика, дори същност, на САЩ, ОТАН, поне Германия, Франция, Италия, Испания, Полша (и ЕС съвкупно) и ... Сърбия. Коя от тези промени може да се случи най-лесно? Въпреки огромната му гъвкавост, Вучич няма добро бъдеще, независимо че е още млад (само 53) и има сериозни възможности и влияние. Днес не го видяхме в Москва. Това значи ли нещо?! От едната страна се вика "не " на отан, а от другата се прави намигане към Германия и САЩ. През ПСВ и ВСВ австрийците и германците избиха вероятно около 1 мисион сърби, за 1999 г. дори е неприлично да си спомняме, ама г-н Вучич все гледа да положи едрото си тяла на повече от един стол. Наличие на страни от Европа, които не са хванати в клещите на отан и ес е стратегически неприемливо и ще се работи за изкореняване на това явление. Някога кандидатстването и приемането бяха много трудни, сега идат времена, в които оставането навън ще бъде практически невъзможно. Не бързайте да възразявате с мотива "ами България и Румъния и отказа да влязат в Шенген"! Шенген е друго стъпало, за страни от по-различно качество. Тук е по-удачно да се погледне и анализира нещо друго, което има директо и много важно значение за България. Погледнете и се замислете за идиотското поведение на т.н. македонци. Мислите, че те се държат като дълбоко "принципни" и непримирими хора, които си защитават идеите и идеалите?! (и интересите на елитите си по съвместителство). Нищо подобно - там осъзнаха, че вече нищо не могат да им "направят" и ще продължатт с безчинствата. България стана известна с мадам Yes, дори с цяла плеяда йесмени, това беше една унизена страна, която буквално не смееше да диша, че да не подразни с нещо великите западняци, от които екзистенциално зависеше бъдещето ни. РСМ от друга страна се държи като невъзпитан гамен. Защо? Защото са генетично различни? Или може би са прихванали някакъв вирус от сърбите? Не, не е поради това!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фют

    10 Май 2023 8:35ч.

    Днес Вучич беше в Москва, изгледа парада и поднесе червено цвете пред Паметника на незнайния воин. Може да се види на записа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ///

    09 Май 2023 11:56ч.

    А Радев не е кретен, затова прави днеска два парада.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    09 Май 2023 12:27ч.

    old_beggar 09 Май 2023 11:27ч. Не знам откъде преписваш, давай по-задълбочено!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    09 Май 2023 12:44ч.

    Какво друго да очакваш от западнАЛите и самозабравили се представители?... Добре, все пак, че Вучич го казва в прав текст.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • fiba

    09 Май 2023 13:20ч.

    Връщам се 50години назад. Сърбия, тогава Югославия по същия начин не е.аваше какво му се пее отгоре, и си гледаха своя интерес. А ние, и тогава, и сега сме от най-мераклиите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • руски "освободител"

    09 Май 2023 23:41ч.

    преди 50 г Сърбия беше седнала удобно на 2 стола-беше и със СССР, и със Запада...накрая падна и от двата стола. Сега пак е така, алъш-веришът на сърбите е със Запада, не признава нито Крим нито Донец и Луганск за части на РФ, но не иска да прилага санкции към РФ...и накрая от двата стола ще се окаже пак на земята.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • коча

    09 Май 2023 13:39ч.

    Внимавай с езика, Вучич, че онези джендъри, базирани в Косово пак ще стрелят по сръбските деца.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сърбите са горди хора известни със

    09 Май 2023 15:06ч.

    своето българолюбие

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма нужда от ирония

    09 Май 2023 17:10ч.

    Нас Българите - днес ако не никой да не ни обича, то със сигурност никой не ни уважава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи