Втори ден от демонтажа: Режат големите фигури на Паметника на Съветската армия

Втори ден от демонтажа: Режат големите фигури на Паметника на Съветската армия

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Работата по демонтажа на Паметника на съветската армия днес продължава с отрязване на големите фигури от върха на монумента, макар все още да не е ясно дали ще се намери място за него в Музея на социалистическото изкуство. Министърът на културата Кръстю Кръстев заяви готовност да бъде изслушан в парламента по темата. Добави и че каквото зависи от него, ще бъде направено, за да отиде монументът в съответния музей. 

Сутринта бе докаран нов кран, на място пристигнаха и работници, които да отрежат части от композицията. 

Работата протича при засилено полицейско присъствие, а КПП-та охраняват монумента в Княжеската градина. Вчера от СДВР обявиха, че ще бъде осигурена 24-часова охрана в района. 

Нощта премина без произшествия, след като вчера на фона на напрежение и пострадал депутат бе демонтирана най-високата фигура от монумента.

От "Възраждане" обявиха, че днес ще излязат пред паметника и няма да допуснат "победа на фашизма в България".

Днес министърът на културата Кръстю Кръстев коментира пред журналисти какво ще стане с паметника след като от Музея на социалистическото изкуство обявиха, че нямат място за него. 

"Трябва да се намери начин да се реши въпросът", категоричен бе министърът. 

"Ще поставя въпроса те да намерят място, където да бъде експониран този паметник. Това може да направи министърът и ще го направя".
На въпрос дали премахването на монумента е било обсъждано с министерството, той отговори:

"Не е нужно да бъде съгласувано, защото по закон той не е паметник на културата". 

По-рано днес от БСП настояха утре в пленарната зала да бъдат изслушани министрите на културата и на регионалното развитие за демонтажа на монумента. Според тях тези действия са незаконни, а Георги Свиленски, който вчера пострада от бутната ограда, ги определи като варварски акт.

Министър Кръстев заяви готовност да бъде изслушан в парламента.

За липсата на място в музея се заговори вчера. Пред "Фокус" директорът Николай Ущавалийски коментира, че "трудно музеят ще намери място за съхранение на Паметника на Съветската армия, ако той бъде демонтиран". 

По-рано общинският съветник от "Синя София" проф. Вили Лилков пък припомни, че още през 2015 г. Димитровград е поискал да придобие монумента.  

"Премахването на паметника, който символизира победата над фашизма, символизира победата на фашизма в момента", коментира пред журналисти в парламента лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. 

"Можем да кажем вече официално, че 80 години, след като България започна преход от фашизъм към комунизъм, той завърши с връщането от посткомунизма към фашизма с вчерашното "транжиране" на българската национална памет - на паметника на Съветската армия, коментира той и предположи, че вероятно ще има и други подобни "изстъпления". За съжаление, в България има пълна реставрация на фашизма, на всички отречени тоталитарни идеологии, подчерта Костадинов.

Според него обаче по-големият проблем е, че хората, които го правят, не осъзнават, че не просто за пореден път позиционират България на страната на губещите "в огромния световен конфликт", но поставят под въпрос оцеляването ни като държава.

"Днес излизаме пред Паметника на Съветската армия, за да заявим ясно и категорично, че няма да допуснем победа на фашизма в България. Ще работим за запазване на гражданския мир, няма да допуснем и управляващите, незаконно, както в този случай действат, да продължат да налагат своите "евроатлантически ценности". Вчерашната вакханалия се случи без нито един подпис на овластено законодателно лице, нито една институция не е издала официално нареждане, с което да се демонтира паметникът". 

Източник: dnes.dir.bg

 

 

Коментари

  • DavidNearp

    13 Дек 2023 15:42ч.

    <a href=https://wiki-tor.info>даркнет площадка мега</a> - mega ссылка даркнет, kraken ссылка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • DavidNearp

    13 Дек 2023 15:52ч.

    <a href=https://wiki-tor.info>кракен даркнет</a> - омг омг как попасть на сайт, мега даркнет

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    13 Дек 2023 15:47ч.

    Ще Го пиша, без значение дали се харесва. Ще Го пиша целият ден: "Слава на СССР и Русия срещу старият и новият фашизъм.Ще Ви дойде времето на една част от фашистите в колонията!Като бивш военен съм готов главите Ви да режа.Вие сте Варвари. Слуги на американският сатанизъм. Нищо не уважаващи. Който унищожи колонията ще живее вечно в паметта на народът.Слава на СССР и Русия.Долу колонията.Слава на старата България (преди 1989).Смърт на всички фашисти.Раундъпът за плевелите фашисти е куршум.Варвари.34 години за тая мафиотска сбирщина все социаизма им виновен.А иначе още крадете.Мръсни Гадове.Да умрете до един.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Властващите днес считат народа за прост

    13 Дек 2023 16:02ч.

    И как да им се вярва, след като се занимават с простотии, напълно излишни. Срам голям, предполагах, че са прости, но чак до такава висша степен!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мдааа

    13 Дек 2023 23:48ч.

    Работниците които режат , следва да бъдат уведомени, че са престъпници и ще бъдат преследвани от закона! С тях престъпният фашистки режим ще си избърше азъГ! Тиквата даде заден не случайно! За трайчо и оная областната патка, не ми се мисли, хора без чувство за самосъхранение!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    13 Дек 2023 15:53ч.

    Долни боклуйкчийски марионетки! Ще го възстановите собственоръчно и със собствени средства!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • baba Pena

    13 Дек 2023 15:55ч.

    Мислиш ли? Да създадеш нещо, не е като да го разрушиш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Безумие

    13 Дек 2023 16:00ч.

    Всичката Мара втасала, дето викаше баба ми.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 13 Дек 2023 16:00ч. Всичката Мара втасала, дето викаше баба ми.

    14 Дек 2023 7:21ч.

    Точно! Всичката Мара втасала та опряла до паметника и осиновяванията - душевна пустота, интелектуално безсилие и морална деградация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Работата по демонтажа на...

    13 Дек 2023 16:01ч.

    Това е разруха, не демонтаж. За съжаление няма вече държава тук. Малко хора разбират какво се случва всъщност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма държава, вярно

    13 Дек 2023 16:03ч.

    "Държавниците" са сиви мишки с претенции да са котки!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гнусни унтерменши

    13 Дек 2023 16:05ч.

    Лазят по територията. Няма по-голям грях от черната неблагодарност. Прокълната територия ! Който има капка разум и останало достойнство, бягайте ! Спасявайте се от тази територия !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тошко

    13 Дек 2023 16:22ч.

    Спокойно, това е само "специална реставрация" ... ахаха :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Хю

    13 Дек 2023 23:43ч.

    Ами нали точно господарите искат това бе бае? На тях им трябва територията...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    13 Дек 2023 16:01ч.

    Двете супер сили все мерят някои работи на чужда територия, хич нямаше да е зле да си я водят тая студена или малко по-топла война помежду си, та да вземат да приключат едните с другите както сабя покаже . И ние у нас да се занимаваме не с лоялност към бандити и от двете страни, бандитстващи под камуфлажа на уж ценности и история, а да се обърнем съм нашите собствени исторически ценности, които всъщност обединяват добрите черти и на едните и на другите. Народът ни може да окултури и едните и другите, вместо да им угажда, ако се отърси от толкова много „лоялност“.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    13 Дек 2023 16:09ч.

    Не е фашизъм да премахнеш култ. Този култ се е основал на действително нужната благодарност, но онези, на които благодарим, не биха заслужавали благодарност, ако ни го натякват векове и очакват да им се подчиняваме по причина на добро извършено дело. Те са получили от нас духовното и душевното, ние сме пожънали от тях телесното. Благодарността трябва да е взаимна, но те от години работят за преиначаване истината около онова, за което те са ни задължени, визирам не само последните изцепки около македонския произход на вярата и писмеността, която са приели. Винаги много им е тежало първородството на рода ни спрямо тях, че са по-малкото дете в християнската общност - ако едно дете стане много дебело, то не става първородно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тъп съм, ама ще се мъча тука да ви лъжа…

    13 Дек 2023 16:19ч.

    Какъв култ бе, плямпало?! Ти да не си се ѝ пръкнало, а не ли да празнословиш тук и там. Нормалният човек няма нужда нищо да му се натяква; профанът и да му боде истината очите, все ще се гърчи морално. Друг е въпросът имаш ли Очи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus 13 Дек 2023 16:09ч.

    13 Дек 2023 19:41ч.

    отворко, я кажи българите от кого са взели вярата и писмеността? Ти благодарен ли ис на Византия, днешна Гърция, за вярата и на коптите за писмеността? То бива човек да е тъп, ама чак толкова - не бива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Драги Helleborus

    14 Дек 2023 7:59ч.

    кога ще научите, че нашата азбука има общо с коптската до толкова, доколкото и двете имат за основа гръцката азбука! И после, защо да използват за съставянято на кирилицата коптската азбука, която се използва далеч на юг, след като имат под ръка гръцката, която е буквално в съседната одая?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Госпожа Helleborus от ГЕРБ-ЖЕНИ е права!

    14 Дек 2023 11:00ч.

    ПОКЛОН.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нашите собствени исторически ценности

    13 Дек 2023 16:12ч.

    Кои са тези "ценности" ? Какви ценности има популация, чиито деди са гръмнали отблизо Ботев ? Оставили Левски с две заптиета да прекоси половин България, без един опит да го освободят ? Популация която в две световни войни е избирала все лошите и лузърите ? Популация която е убила Гео Милев и разстреляла Вапцаров ? Популация която не оцени невероятния шанс който получи след ВСВ да се измъкне от нишеството и да стигне до 27-мо място по развитие в Света ? Какво очаквате от тази популация - тя е прокълната ! Лоша карма ! Защото има най-отвратителното качество от всички качества, най-големият ПОРОК ! Булгаристанецът е неблагодарник и страхливец. Булгаристанецът е безчестен и нагаждач. Булгаристанецът е келепирджия и неверник. Такава популация НЯМА ЦЕННОСТ за света и историята и логично ще изчезне. Които могат да се спасят индивидулно, това е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много смислен пост

    13 Дек 2023 16:41ч.

    Браво. И освен това прибавяме арогантност и самочувствие без покритие и инфантилни представи за света.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абсолютно вярно

    13 Дек 2023 20:32ч.

    И елита, най-добрите с изборните качества на деградиралата деформирана умствено личност, са политици, министри, и т.н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всяко нещо с времемто си!

    13 Дек 2023 16:14ч.

    Феновете на царска българия може и в момента да триумфират, но в действителност печелят либерал-глобалистите (с които първите са се сношили в момента, макар и иначе уж да са срещу тях) а в дългосрочна перспектива братята роми, турците и прииждашите все повече араби, африканци и такива от Близкия Изток, които ще станат мнозинство и ще натикат първите две групи в кучи гъз (заедно с остатъците от българския народ) след 30-35 години, а царистите ще гледат безпомощно как новата власт на роми и турци ще заличи по същия начин каквото е останало от паметниците на разните там жертви на комунизма и пр. "герои", които почитат, както и всичко останало от материалната и не само памет и история на България! А на мястото на ПСА може да вдигнат паметник на Сюлейман Паша! Тъпи копелета, кво да праиш! А може и децата им, тотално избушени от либерастка пропаганда да ги бутнат и по-рано, докато се сношават с ромите и арабите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фен на Царска България

    13 Дек 2023 16:27ч.

    Аз съм "фен" на Царска България и в момента не триумфирам, а немея пред грозния, откровено некадърен и наивно-просташки начин, по който махат паметника.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крокодила Гений

    13 Дек 2023 22:50ч.

    Какви "царисти" друже, какви пет лева?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На старо яре козата

    13 Дек 2023 16:17ч.

    И какъв е този клоун на снимката, дето са му снимали гърба ? Защо се е обвил като някакъв комплексиран батман със знамето на ЕС ? Какво иска да каже с това, че Европа стои зад поругаването на Паметника ? Ни най-малко, пиша точно от Европа ! До такива олигофрени, като този загърнатия със знамето и звездите. Учи турски, тъпанар. И се снабди с червеното знаме с полумесеца.Плюс много, много вазелин...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Паметникът го нарязват, Костадинов и Нинова си блеят

    13 Дек 2023 16:17ч.

    Овце, а не водачи на опозиционни партии. Защо още не е издействана съдебна заповед за спиране на нарязването на ПСА? Защо овците, начело на другите овци, изобщо допуснаха да се стигне до нярязване на историята, победата на фашизма над разума и демонтажът на Паметникът на Съветската армия и на Българската армия в състава на Съветската армия?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой ще е отговорен?!

    13 Дек 2023 16:21ч.

    Не унищожавали паметника , а го премествали?! Щели да го реставрират. Кой ще отговорен, ако не може да се възстанови? Кой е разписал процедурата за рязане? Кой ще отговаря , ако се унищожи? Кой? Кой?Кой? Кой?Кой? Кой?Кой? Кой?Кой? Кой?Кой? Кой?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Писали сме заедно :)

    13 Дек 2023 16:24ч.

    За реставриране - забрави! Приключват го. Не знам кой (и как) ще се наеме да събере така вандалски нарязани части.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Искам да знам следното

    13 Дек 2023 16:21ч.

    Въз основа на какъв документ е започнала сечта на паметника? Чий подпис седи под него? Това скеле не се е образувало само, крановете, полицията (и жандармерията!!!) не са дошли на разходка, ония с флексовете и те. #КОЙ e оторизирал това? Искам имена!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Запомнете това същество Вяра Тодева

    13 Дек 2023 17:54ч.

    Къде им е разрешението за строеж? Къде са проектите за реконструкция и реставрация, които задължително са съгласувани с Министерство на културата? Къде е планът за безопасност и здраве, който също трябва да бъде съгласуван с Министерство на културата? Очевидно ги няма тези документи. Което означава, че сме свидетели на самоуправство. Виждаме държавата да извършва незаконни действия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аз имам обосновано подизрение

    13 Дек 2023 18:07ч.

    Че нямат никакви документи. Четат коментарите, и на база на тях пишат и събират необходимото оправдание. После като го нарежат и няма физически обект, ще си сътворят измислени документи и разрешителни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В НК

    13 Дек 2023 18:55ч.

    не са ли предвидени награди за тези действия?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Помнещ

    13 Дек 2023 16:21ч.

    Още Георги Димитров го е казал... Диваци и варвари в България са само фашистите.... Сега се потвърждава отново... 80 години след като в България са рязали партизански глави за 50 000лв...съвременните наследници на пощадените от Народния съд показват истинския си, фашистки нрав... А Възраждане... След дъжд качулка....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    13 Дек 2023 16:23ч.

    ръката и шмайзера ги свалиха, а главата на окупатора клъцнаха ли я?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    13 Дек 2023 16:29ч.

    34 години грабежи, погроми, кражби,взривове, убийстава, разруха ,подмяна, унищожаване, лъжи...Това ли е демокрацията?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гиви

    13 Дек 2023 16:36ч.

    Руска песничка.. "Наших бронзовых солдат Сколько б вы ни рушили, Мы вернём должок назад. "

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Как ще нарежат българската майка с детето - бащата на ДС Терзиев?

    13 Дек 2023 16:43ч.

    Първо главите ли ще им режат или както дойде - през кръста и през краката??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кочо

    13 Дек 2023 16:44ч.

    Днес режат историята на България и връзките и с нейният освободител от робство! Утре ще режат на фронта кратуните на дебилните българи, които довлякоха на власт боклуците Борисов, Пеевски, тъпака Киро, педала Асен, плъха Денков, жирафа Габриел, мравояда Ристю, гнома Танас, биволицата Мирчев и цялата пасмина крадливи и безсъвестни евроатлавтици в парламента, отрочета на Америка за България! Виновни за всичко са дебилните български аборигени превърнати в безмозъчни и изпедерастени маймуни он американския колонизатор!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само фашисти и варвари

    13 Дек 2023 16:55ч.

    могат да бъдат и са тези, които унищожават символите на победата над фашизма и варварството! Гнусен безмозъчен слугинаж!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • така е

    13 Дек 2023 17:09ч.

    Либерал-фашистите се обиждат от този паметник и затова го махат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Монархофашист

    13 Дек 2023 17:32ч.

    Мен лично ме дразни много, напомня ми за несвършената работа навремето и едни 6 километра дефицит.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виете ли?

    13 Дек 2023 17:01ч.

    Вийте, вийте!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кочо

    13 Дек 2023 17:20ч.

    Да не отидеш ти да виеш с 1 милион украинци изпратени от американските им приятели във вечните ловни полета! Където според хегемона е мястото на индианците и на всички местни аборигени от колониите, какъвто си и ти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И ти ще виеш, гейчо

    13 Дек 2023 18:06ч.

    Ама едва ли ще виеш под Авдеевка, по-скоро вече ще браните Измаил...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Англосаксонски протестант

    13 Дек 2023 17:20ч.

    С прекрасно настроение ще посрещна истинската Коледа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Англосаксонски протестант

    13 Дек 2023 19:28ч.

    - свинете я посреща с последно изквичаване и хъркане... Приготви се, сега тук само тренираш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само да попитам

    13 Дек 2023 17:22ч.

    Тоя монумент на "окупатора" ще го махат ли по наш тертип: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/56/Sowjetisches_Ehrenmal.JPG Или тази варварщина вирее само на определени места?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Честито!

    13 Дек 2023 17:39ч.

    Българският работник и българската селянка с дедето също ще бъдат обезглавени. Но сигурно така и трябва - български работници и селяни няма. Има сухоземен планктон, на кйто му е все едно какво се случва около него. Важното е ракийката и туршийката да са на масата. "Преклонената главица остра сабя не сече". Народ с такава поговорка, която на практика си е национална доктрина, няма сувурунно бъдеще. И по-добре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    13 Дек 2023 17:49ч.

    Истинско удоволствие ! Дори исторически снимки бих казал. Шмайзерът / Шпагинът отрязан заедно с ръката, която го държи ! Символно - За да не си помисля никой повече да идва тук с автомат в ръка. А и няма как - НАТО и САЩ ще им отрежат ръцете още преди да си помислят изобщо. Браво ПП-ДВ ! Истински Български герои!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фашисти. сър!

    13 Дек 2023 17:50ч.

    По нашите земи ТУРската власт прави всичко възможно да унищожи дори и спомена за съществуването на Българска държава… Всяка власт, всеки, задържал се по-дълго лидер задължително се опитва да промени историята.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Недялко Недялков, ПИК

    13 Дек 2023 17:57ч.

    Интересен въпрос „Защо ПосолствоТО ни тласка към подновяването на Гражданската война у нас?“

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ахам

    13 Дек 2023 20:06ч.

    Гражданска война? Абе ти с всичкия ли си? Не се намери един да протестира, ти за гражданска война бълнуваш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Незаконни действия

    13 Дек 2023 17:58ч.

    Финансирани от държавата. Пари за полиция, кранове и тема подобни услуги. После ще надуят един надуваем замък, гей дружинката да си скача и да се радва за малко. Защото като започне войната, няма да има вече батут.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никой не е забравен! Нищо не е забравено!

    13 Дек 2023 18:24ч.

    Който сее фашизъм, неминуемо ще жъне бури! Нашата управляваща “сглобка” действа не в името на България, а заради предизборни сметки и следизборни схеми, заради фалшиви идеологически опорки. Част от тях – деца и внуци на фашисти, които искат възмездие заради отнетите им пари и власт! Част от тях – самонарекли се „демократи“, но реално пребоядисали се деца и внуци на комунисти, които заплюха паметта и се отрекоха от бащи и деди в името на пари и власт!Те са тези реални и ефективни духовни и политически наследници на фашизма. Паметта за Съветската армия, паметта за 27-те милиона руски и съветски жертви на фашизма и за 50-те милиона жертви на фашизма в целия свят – ще е жива въпреки това херостратовско и фашистко дело. Въпреки тяхното ренегатство. Въпреки техния конформизъм, корупция и схеми!Вярвам, че в името на ИСТИНАТА, на СПРАВЕДЛИВОСТТА – паметникът ще бъде опазен от гражданите, от разумните институции и партии, от хората с визия за бъдещето!Но даже немислимото в моята родина да се случи и паметникът да бъде поруган и разрушен – цветята в памет на жертвите на фашизма ще растат и ще ги има и върху голата земя. А реабилитаторите на фашизма, ренегатите, предателите, рушителите и безродниците – те са част от ПОЗОРА. Но рано или късно – нормалността ще се върне. А техният СРАМ и ПОЗОР ще са вечни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • маша захарова

    13 Дек 2023 18:25ч.

    Всеки нормален българин ще се съгласи, че на най-високото и почетно място в София трябва да стои български герои.Всеки, който избира пред Аспарух или Ботев един чужд варварин, е българин толкова, колкото луната е синя.Да бяха умрели децата на тия поклонници на един чужд убиец нямаше да жалят толкова, колкото за това чудовище.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    13 Дек 2023 18:51ч.

    Моля, другарю "МОЧА в Сибир", идентифицирал се днес като жена, уточнявайте кой точно "чужд варварин" и "чужд убиец" имате предвид. Най-вероятно е "американският", изтрепал над 400 000 цивилни по цял свят от 2001 г. досега във войните си с тероризма и в името на "демокрацията", който днес управлява колониалната администрация у нас, и който изби и изгони от България близо 3 млн. българи. Че и за капак на всичко "изпра" и легитимира мафиотските корумпета Боко и Шиши.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "на най-високото и почетно място в София трябва да стои български герои"

    13 Дек 2023 19:23ч.

    Именно - най-високо на паметника, празнувайки победата над фашизма, редом със съветския войник стоят българска майка с детето си в ръце и български мъж. Защо ще ги режете с флекс, защото Ви напомнят традиционното българско хетеросексуално семейство, а това не влиза в новото нормално на либералфашизма ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    13 Дек 2023 18:41ч.

    Имам малко тротил в мазето. Някой да ме упъти къде беше паметника на Роналд Рейгън?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Случаен

    13 Дек 2023 21:01ч.

    В началото на южния парк на централната алея. Няма да го сбъркате един такъв грозен, каквато е и държавата му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock

    13 Дек 2023 19:21ч.

    Ами "ТЕЗИ" като са се разбесняли като разгонени свини в угода на ТОТАТА, нека поставят отгоре на постамента нов паметник на Патроните си: - Хитлер в средата, прегърнал Бандера и спящата откачалка от другата му страна! И да не забравя - всички които са служили в БНА пред сегашното робство, са давали клетва на плаца! Да, аз не си отворих устата за началните думи - където Партията се споменаваше за вся и всьо - но всичко останало важи и сега за мен, както и за всеки, независимо от предпочитанията - Едните или "другите". Нека повторим и осъзнаем отговорността ни: - КЛЕЛИ СМЕ СЕ ЗА ВЯРНОСТ В ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ И МАМКОВИНАТА. А сега отново поставяме и Русия при тези светини. Делото, битката за смазване на сатанизма и самите сатанисти сега и в бъдеще, са Свети и Богоугодни! Тези изроди, с незаконни, среднощни действия, с подлост и притворства, с гнусно проституиране за и с демоничните господари и интересите на САЩисания паразит, ще си го получат по пълна програма. Този път няма да се чакат още почти 5 века. Времето се забърза и отмъщението вече идва - над свинепасите и слугите им хърбави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Паднали от Марс

    13 Дек 2023 19:21ч.

    Най-големите зулуми на управляващата шайка в царска България са извършени през 1944г. ,г.е. месеци преди да бъде пометена. Сега наследниците им сторват същите простотии и пак ще ронят крокодилски сълзи пред Народен съд. И пак ще са ни чули,ни видяли, като паднали от Марс.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    13 Дек 2023 20:07ч.

    Цървулите кой ще ви подкрепи този път, руските солдати?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "на най-високото и почетно място в София трябва да стои български герои"

    13 Дек 2023 19:28ч.

    На най-високо място, "госпожо", стоят победителите. Винаги и навсякъде. Победителите над фашизма са Съветската армия, в чиито победни действия се включва и българската армия, под командването на генерал Владимир Стойчев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • София

    13 Дек 2023 19:32ч.

    Позор за варварите , които се опитват да реставрират фашизма и да унищожават историята!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ***///

    13 Дек 2023 20:17ч.

    След като сме във ФЕС и то като колония на ФАЩ, какво друго може да се очаква? В най-добрия случай част от Южна България отива към Турция. Наглосаксиите с особено задоволство ще свършат тази хубава работа. И Русия няма да си мръдне и кутрето дори, за да ни защити. Такова перверзно племе не заслужава нищо друго, освен презрение. И не ми дрънкайте глупотевини, че народът бил едно, а властниците съвсем друго. Какъвто народът, такива са и властниците. Медицински факт!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Огнян

    13 Дек 2023 20:34ч.

    Много ми е любопитно - работниците, които днес режат паметника дали някой ден ще признаят пред децата и внуците си какво са извършили?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не се ядосвайте

    13 Дек 2023 20:37ч.

    Ние сме покорена държава. Сами го позволихме. Най-вече чрез определени кръгове, домогнали се до управление. Децата им ще си го получат. И внуците. Най-вероятно царя се кани да си построи разширение на Княжевската. А турското посолство ще му носи кафенце. Глиги и няколко като него ще го играят пажове. Обезбългариха ни. Сега формализират завоеванието безпрепятствено.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • NEXT STEP

    13 Дек 2023 20:40ч.

    Сега записвайте внимателно. Какво ще предприемат в най-кратки срокове окупантите. Същото чакат още десетина-петнадесет монумента в по-големите български градове. Някъде разрухата е напреднала и събарянето ще е лесно. Другаде ще видят зор , на първо място в Пловдив с Альоша-та ! В Пловдив дебилизацията е напреднала не по-малко от София, но това което пази Альоша до сега е трудния му достъп и масивната конструкция. Горе трудно може да стигне кран, взривяване би предизвикало опустошения в квартала отдолу /Марково Тепе и Новия Мол, също има църква и натоварени улици/ ... Альоша го пази самото му разположение. След като съборят всичко това - ще последва ПРЕИМЕНУВАНЕ НА "Александър Невски" , този руски светец им бърка в оная работа на окупаторите и ибриците им. Следва Царя ! Въобще не се залъгвайте че ще го подминят. Възложена е задачата "Пълно скъсване на българи и руснаци!" и не може да оставят недосъборени паметници... И накрая - черешката на тортата - КРЕПОСТТА НА БАЛКАНА ! - Ще унищожат и Шипка ! След този момент, България официално ще престане да съществува и ще бъде анексирана от Република Турция. Без нито една пушка да гръмне. Санджак Булгаристан ! Н връх Свети Никола турците съвсем закономерно ще вдигнат мемориал на Сюлейман Паша, ще иззидат костница на падналия аскер в атаките на върха. Срок на всичко това 2024-2025 ...приключване не по-късно от 2028. Всичко е разписано там където трябва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Максим Горки: "Унищожете хомосексуализма и фашизмът ще си отиде от самосебе си"

    13 Дек 2023 20:42ч.

    Антипоздрав за всички джендърни деморасляци, възпроизвеждащи натурален фашизъм и русофобия: https://youtu.be/_HOuniWWTWU

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Много ми е любопитно - работниците, които днес режат паметника дали някой ден ще признаят пред децата и внуците си какво са извършили?"

    13 Дек 2023 20:57ч.

    Палачът (физическият убиец) на Гео Милев през 1925 (и не само на Гео) разбрал какво е извършил чак през 50-те, когато случайно в един трап в Илиенци намират трупове на "безследно изчезналите" и започва съдебен процес. И се обесил. За разлика от ген. Вълков, ръководил цялата тази протофашистка касапница. Той не се е обесил.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По БНР днес Ст. Софиянски каза:

    13 Дек 2023 20:58ч.

    „ … да не започнат да демонтират паметника на „Докторската градинка“, както искат да отрекат „3-ти Март“.“ В цялата дъндания има няколко важни неща, които за умните хора са повече от очевидни. 1. Да се махне паметника, това не означава да се премахне историческата истина за 2СВ и ликвидацията на фашизма, който сме подкрепяли и на чията страна сме участвали във войната; 2. Да, премахнат бе мавзолея; 3. Сградата на НС (бившия партиен дом) беше палена; 4. Беше демонтирана петолъчката от сградата на НС; 5. Бяха преименувани множество улици, плащади, градове, села и паланки; 6. Бяха унищожавани и се унищожават вековните връзки с народ, на който ние сме дали вяра и писмо и чийто усилия са довели до „възкръсване“ на нащата държава – България; 7. Полагат се огромни усиия да се отрече съществуването ни като страна даваща името на Еврапа (р. Марица - Еврос). И В КРАЙНА СМЕТКА КАКВО ОТ ТОВА? Дали народа/страната ни забогатяха, дали политиците ни са достойни участници в процесите протичащи в ЕС или само се навеждат дълбоко, дали това допренесе и ще допренесе с нещо за решаването на крещящите проблеми на София – гнусен и опасен за здравето въздух, чистота и озеленяване, ул. осветление, гр. транспорт, здравеопазване, образование, грижи за децата и младите семейства? НИЩО, и с НИЩО тези безумия не помагат, напратив, всичко това показва вандалско отношение както към историята, така и към културата и историческата приемственост независимо от нейните приноси или обратното. Че както е тръгнало мутрите, крадците и апашите ще заменят активните борци, като ще се представят за строители на съвременната Българска дъжава разрушавайки и опустошавайки я. За съжаление този процес тече с магнитна сила. Националната политика е отвратителна и както Софиянски казва в същото интервю „до тогава, докато обявяват евро-атлантизма за основен приоритет, ние ще си останем една подчинена държава“.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И нещо повече, от 2 дни разрушаването на ПСА е водеща новина по БНР,

    13 Дек 2023 21:22ч.

    която подкованите мисирки от БНР – начело с евро-атлантика янкулова, железова, недева, смешка и големинова „подават“ на всички интервюирани да се изходят по темата. В същото време важни събития се пренебрегват и остават без коментар. Само един щрих от статия в THE HILL, коментираща важно посещение при нашите най-големи партньори. We would counsel the Biden administration to rethink two aspects of its approach, even as it remains rightly and resolutely committed to Ukraine’s survival and ultimate reconstruction as a nation. First, the slogan “as long as it takes” doesn’t work. The war has effectively been stalemated for all of 2023. Reinforcing failure to the tune of more than $50 billion a year in taxpayer money will, at some point, no longer make sense. Second, the U.S. should avoid setting its sights on the vague goal of a “strategic defeat” for Russia. We do not say this out of any sympathy for Vladimir Putin.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прекрасен Коледен подарък

    13 Дек 2023 21:27ч.

    за истинските българи! Писъците на кремълския слугинаж го правят още по приятен...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прекрасен Коледен подарък

    14 Дек 2023 11:28ч.

    ЧЕ Плевнелиев ще бъде обявен за светец и сложен на местото на черноглавата статуя на ужаса на ЧАПКЪНОВ , оклизмените софиянци с инфекции на половите органи ще продължат да се възбуждат пред святото жълтосиньо знаме на Победителите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прекрасен коледен подарък

    13 Дек 2023 22:07ч.

    За тези, които колят прасе. За нормалните хора това е акт на безстопанственост, неправомерно харчене на обществени средства и отклоняване на полицейски служители за несвойствени функции по пазене на незаконни действия. Аман от фейсбук демократи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аз като гледам

    13 Дек 2023 22:22ч.

    Има пълно сходство с действията в Ирак. Там им окрадоха петрола. При нас явно ще крадат територията. Виждам, че брокерите в лицето на областната костенурка, са облекли триумфален нежно бял цвят. За да прикрият некомпетентните си дела. Банда а?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мечо Кух

    13 Дек 2023 22:48ч.

    БСП и Израждане са същите ибрици и пунтьори!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    13 Дек 2023 23:17ч.

    Беше ли на протеста, или си на топличко с ракийката и грозната женичка? Ей много е гнусна българската шушумига, крие се и подстрекава другите да му вадят кестените от огъня! Крий се мишок, надявай се да ти се размине...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Госпожа Helleborus от ГЕРБ-ЖЕНИ е права!

    14 Дек 2023 11:25ч.

    И Мечо е прав, че майката на бозавия Иво МОЧА Инджев е била шеф в ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ за проследяване на инакомислещите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пияната тояга

    14 Дек 2023 18:37ч.

    Сега е време Киро и останалата пасмина да извинят едно хоро, предпаметника, по случай, победата на простотията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи