Втора жертва на урагана, дърво се стовари върху пешеходка във Варна, обявено е бедствено положение

Втора жертва на урагана, дърво се стовари върху пешеходка във Варна, обявено е бедствено положение

Бурният вятър в страната взе втора жертва. Пешеходка загина в събота вечер в центъра на Варна, затисната от голямо дърво, съобщиха МВР и кметът на града Благомир Коцев. Жената си вървяла по улицата, когато то се е стоварило върху нея, повалено от ураганния вятър.

Инцидентът е станал на улица "Алеко Константинов" до Районния съд, а охранителна камера в близост е заснела трагедията (18+), съобщи сайтът rodopi24. Пристигналите на място медици само са установили смъртта й. Загиналата жена е на 43 години от Каспичан. Сигнал за инцидента е бил подаден към 21,15 часа.

Спасители с резачки разчистваха дълго падналите дървета, едно от които е затиснало и кола. Обстановката в района е повече от критична, цялото пътно платно е покрито с паднали дървета и клони.

Междувременно кметът на Варна изказа съболезнования на близките на загиналата и призова гражданите да не излизат от домовете си.

"Изказвам съболезнования на семейството и близките на загиналата вследствие на урагана жена. За трагичния инцидент съобщи МВР по-рано тази вечер. Моля гражданите да останат по домовете си до отминаването на острата фаза на урагана! Екипите и наличната техника са на терен и работят в режим на пълна мобилизация", написа в профила си във Фейсбук градоначалникът.

По-рано в събота мъж загина в София, докато шофираше колата си. В кв. "Военна рампа" дърво се стовари върху автомобила му и го уби на място, а съпругата му рани тежко. Жената е в болница.

Бедствено положение е обявено в община Варна заради силния ураганен вятър и валежи.

"Тежката метеорологична обстановка доведе до загубата на човешки живот. Ураганният вятър и силният дъжд, на места и сняг, затрудняват силно действията на аварийните екипи в тъмната част на денонощието. Нарушаване на енергоснабдяването има във всички пет района на общината. Тонове паднали клони и дървета блокират ключови пътни артерии, рушат инфраструктура и нанасят щети. Има разрушени светофарни уредби и пътни знаци, движимо и недвижимо имущество, не е възможно свободното придвижване. Блокирани са превозни средства и хора на територията на общината", се казва в обръщението на кмета на Варна Благомир Коцев, което бе разпространено тази сутрин.

Той е свикал и кризисен щаб заради усложнената обстановка. Обстановката в област Добрич заради метеорологичните условия се усложнява. Снеговалежът, започнал вчера и придружен със силен вятър, продължава и към момента. 

Затворен за движение за автомобили над 12 тона е път II-29 Добрич-Варна. В района на Аксаковските баири са закъсали десетки автомобили, както и около село Стожер. 

Затворен за движение е и пътят Добрич-Генерал Тошево за почистване. Специализирана техника и доброволци продължават да помагат на закъсали автомобили, от Областното пътно управление призовават да се избягват пътувания, предава БНР. 

 

Коментари

  • Глобалното затопляне ни ... изненада, май!

    19 Ное 2023 10:03ч.

    Време, каквото реши, това и прави! А човекът - ми няма го в конспекта, май! Анадънму?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Назрява присъда за всичко зелено в бетоновите полиси

    19 Ное 2023 10:17ч.

    Щилките бълват екология.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • шок и ужас

    19 Ное 2023 10:33ч.

    Поредната история за едно предизвестено убийство на сметката на община в България. Общината е опасна за вашето здраве.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • изкачването на Кадемлия

    19 Ное 2023 11:26ч.

    Две жертви в един и същи ден. Две жертви не просто на ураган, а на повалено от урагана дърво! Първата жертва е на "военна рампа" и тази военна рампа е в София, която кръвожадно демонстрира непрекъснато, че иска да се включи във война. Последните избори го доказаха. Дървета ще падат още. Втората жертва е жена , родена в Олимпийска година. Тя пък е на възрастта, която съвпада с номера на най-богатия гроб от Варненския некропол, а дървото я намира на улицата носеща името на застреляния Щастливец, описал столичния си убиец - Бай Ганьо. Ако някой каже , че това са случайни съвпадения да си спомни деня 11.11 с двете спортни катастрофи, в които загинаха настоящ треньор на "Олимпиец" и бивш треньор на "Олимпик", докато друга безименна жена загина изкачвайки или слизайки от връх Триглав, който до 1942г носи името Кадемлия, и който тази година чества 81 години откакто е Триглав! Това може да означава, че вчера е имало и трета жертва, за която още не е съобщено и която също остава безименна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи