ВСС: Опитът за покушение срещу главния прокурор е опит за посегателство срещу съдебната власт

ВСС: Опитът за покушение срещу главния прокурор е опит за посегателство срещу съдебната власт

Опитът за покушение срещу главния прокурор е опит за посегателство срещу съдебната власт. Това се посочва в декларация от представляващия Висшия съдебен съвет (ВСС) и говорителите на съдийската колегия и на прокурорската колегия на ВСС.

"Заявяваме своята тревога и изключително безпокойство от безпрецедентния опит за посегателство. Отхвърляме демонстрирания стремеж за дестабилизация на съдебната власт и нейното овладяване чрез силови прийоми, непознати в най-новата ни история и неприсъщи за демократичните и правови държави", се посочва в декларацията.

Независимостта на прокурорите е прокламирана в Конституцията и е част от гаранциите за върховенството на закона и опитът за покушение срещу български магистрат и орган на държавна власт, какъвто е главният прокурор, погазва Конституцията, установения правов ред и демократични устои, се допълва в документа. 

Компрометирането на България пред международната общност е недопустимо, се посочва още в декларацията и се допълва, че предприемането на незабавни и адекватни действия от отговорните институции ще гарантира запазване на правовия ред и обществения мир.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

  • Не съм съгласен!

    02 Май 2023 10:32ч.

    Това е посегателство срещу Републиката, ЕС, НАТО и лично срещу бай Дън! ...... Аааа, забравих и Демокрацията!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Помнещ

    02 Май 2023 10:36ч.

    Ей, навремето какви бомбаждии имахме! Заложат ли бомба - всичко в радиус от 50 м на трески. Сегашните мижитурки за нищо не стават, гаче ли пиратки използват, малко обрулена трева и туй то.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Богомил Бонев: Обидно е. Следващият път се постарайте малко повече!

    02 Май 2023 11:32ч.

    Единодушното заключение, е че се касае за нескопосана постановка на туземната колониална администрация. Богомил Бонев: Обидно е. Следващият път се постарайте малко повече! https://glasove.com/na-fokus/bogomil-bonev-obidno-e-sledvashtiyat-pat-se-postarayte-malko-poveche

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Покушението

    02 Май 2023 12:14ч.

    е опит за отклоняване на вниманието от политическата некадърност на българската върхушка. Вместо да се пише за Радев, Б.Б и т.н. , сега ще се гадае кой и защо мрази Гешев - най-безобидното същество в България. Кога ще има правителство? Това е въпросът , а не манипулации за живота на Гешев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи