Вселенският патриарх Вартоломей е получил лична покана от митрополит Григорий за избора на нов български патриарх

Вселенският патриарх Вартоломей е получил лична покана от митрополит Григорий за избора на нов български патриарх

Вселенският патриарх Вартоломей е получил лична покана да присъства на избора и интронизацията на новия български патриарх, става ясно от публикация на интернет сайта на Вселенската патриаршия, предаде БНТ. Поканата е била изпратена до Вартоломей от наместник-председателя на Светия Синод Негово Високопреосвещенство Врачанския митрополит Григорий.

„Молим се за упокоението на душата на блаженопочившия патриарх Неофит. Точно вчера получих писмо от моя брат Врачанския митрополит Григорий, който от името на цялата света Българска църква ме кани да присъствам на избора и интронизацията на новия предстоятел на сестринската Българска църква. Много любезно от ваша страна, че лично поканихте Вселенския патриарх на исторически момент от живота на вашата Църква“.

На 30 юни, когато трябва да се проведе изборът, патриарх Вартоломей е планирал да посети митрополията на Арта.

„Ще се опитам да променя програмата, защото смятам тази покана за много голяма и благословена и съответно е и желанието ми да се отзова на нея. Надявам се, братът митрополит на Арта, където трябваше да свещенодействам в този ден, да прояви разбиране и да променим програмата”.

Очаква се на 30 юни у нас да дойдат и предстоятелите на поместните православни църкви. От Светия Синод на БПЦ-БП не съобщават дали официална покана е изпратена и до патриарха на Москва и цяла Русия Кирил.

По устав, Константинополската патриаршия няма никакво отношение към избора на Българския патриарх. Практика е Вартоломей не участва лично в интронизации на патриарси, (изключение прави избора на Атинския архиепископ Христодул), а изпраща винаги свои представители.

Духовници коментираха, че присъствието му едва ли ще е случайно и допуснаха опит за лобиране в полза на един от кандидатите. Сред митрополитите се твърди, че се очаква Николай Пловдивски, който обяви, че няма да е сред претендентите за патриарх на БПЦ, да се върне в играта. Това може да стане по предложение на някой от митрополитите.

Прогнозите са и че дясната ръка на Николай - знеполски митрополит Арсений да оглави овдовялата сливенска епархия.

 

 

 

Коментари

 • malart

  25 Май 2024 13:26ч.

  Молим се за душата на дядо Григорий, тръгнала по грешен път, да се изцели

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  25 Май 2024 15:20ч.

  Е, първо ще се молим за нашата вяра, после за тях, дето ни я продават!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 25 Май 2024 13:26ч. Молим се за душата на дядо Григорий, тръгнала по грешен път, да се изцели

  25 Май 2024 15:26ч.

  Има ли изцеление за греховното тело, обитавано от прогнила душа?!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Митето

  25 Май 2024 17:14ч.

  Молете се за България,защото е на косъм от историческата си смърт!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • а дали е вярно?

  26 Май 2024 22:45ч.

  съмнявам се да е вярно, че е изпратил покана лично. По-скоро някой служебно го е направил . Има ли начин да се изиска публичност на поканата. И защо не предложим да поканят патрпиарха на Русия? ще ми е любопитно поне да прочета отговора им и доводите

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И този Гриша е?

  25 Май 2024 13:27ч.

  Правилно! Предател и отцепник! Анатема! И дано другите от синида намеврят сили да следват каноничния път на БПЦ! Дано! Анадънму?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Майна

  25 Май 2024 13:46ч.

  Тази покана била ,,благословена,, се изразил..Ама от кого? От Този на когото се кланят, видно ... Тогава, тази Църква, не е нашата..!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • По-добре е да станем турци,...

  25 Май 2024 15:35ч.

  ...отколкото светата ни църква да има нещо общо с гръцко духовенство. Всички български митрополити ратуващи за общение с турския офицер от гръцки произход в казана с предателите в пъклото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Майна

  25 Май 2024 13:46ч.

  Тази покана била ,,благословена,, се изразил..Ама от кого? От Този на когото се кланят, видно ... Тогава, тази Църква, не е нашата..!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Из "Жидов гроб"

  25 Май 2024 13:48ч.

  Издайство, измяна позорна пропусна врага в крепостта и Царевец як след упорна отбрана потъна в кръвта.// Бранители храбри паднaха под турския мстителен нож, палатите царски пламнаха, огряха зловещата нощ.// На утрешний ден пред пашата евреин се мръсен яви, цалуна му рабски полата и с вид горделив заяви:// – Преславний войводо, сполучих услуга да сторя на вас: аз портата таз нощ отключих и Царевец в твойта е власт.// Паша милостиви: награда! – А, ти ли бе хитрия жид? Велика награда се пада на подвига твой бележит.// Без теб тез гявури корави не бих ги тъй лесно сломил, пред техните зидове здрави свят много йощ бих потрошил.// За туй якоглавство земята с телата им мръсни покрих; сега и на Юда отплата достойна да дам аз реших.// И викна на двама войника: – Убийте туй куче сега! – Изви се ханджар над мръсника, отфръкна глава от снага…………………………….. В бележка към стихотворението Вазов пише: „На запад от Търново стърчи рид: Картал-баир (Хълмът на лешоядите, тур.;съвременна трактовка Орлов връх), въз който има трап, називаем днес Жидов гроб. Според преданието там е отишъл и легнал трупа на евреина, който предал Царевец на турците. През вековете на владичеството търновци са отивали при тоя трап и са фърляли камъне в него, проклинайки евреина издайник.“

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мда...

  25 Май 2024 13:53ч.

  Някой да ми каже, откъде да дойде възхищението от православието? Административно? Не става. С клетви? Не става. От задължение? Да, но до кога?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Необичаен

  25 Май 2024 13:58ч.

  Ако досега не е дошло, няма как да ти помогнем

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мда...

  25 Май 2024 14:04ч.

  Предполагам, имал си предвид "... да им помогнем...? А защо те се нуждаят от помощ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Необичаен

  25 Май 2024 14:12ч.

  С хора, които биха разбрали се говори два пъти. Ако не ни разберат- ги оставаме сами на себе си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  25 Май 2024 15:24ч.

  Оставете го, "вярващия в изгонения-падналия" ангел". Той си е взел решението за пътя, негов. Ние да се борим за нашия!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дельо хайдутин

  25 Май 2024 15:37ч.

  Въпреки забраната от БКП редовно посещават църкви, манастири и празнуваме Коледа и Великден но след 1989 г. не съм посещавал църква или манастир след като зная какви бездомници, педераси служат на БОГА.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 25 Май 2024 13:53ч. Някой да ми каже, откъде да дойде възхищението от православието?

  25 Май 2024 15:59ч.

  От далечните времена на цар Борис I Покръстител!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мда...

  25 Май 2024 17:27ч.

  А сигурен ли си, че княз Борис е направил едно добро дело, след като е насадил (според официалната история!) християнството с огън и меч. Сигурни ли сме също, че българите не са били християни и доста преди княз Борис? Кубрат? Авитохол? Впрочем схизмата е доста след времето на княз Борис, така че за за какво православие по негово време говорим? Какви са корените на богомилите?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Необичаен

  25 Май 2024 13:57ч.

  Едва ли дядо Григорий би направил нещо подобно. Лицемера от Фенер се натриса без покана за да "дирижира" избора на нов български патриарх.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • налазиха ни отвсякъде

  25 Май 2024 14:36ч.

  Комплексни координирани изяви на US4BG: НАТО-вски парламентаристи заседават в нашия Парламент, Джордж Фридман ни тероризира с нови прогнози как задължително сме на мушката на раша, Турският поток щели да спират благодарение на служебни сглобкаджии (на които вътрешни гласове им разкриват близкото и далечното ни бъдеще), заместник на новопредставилия се Неофит ще се избира под натиск на самопоканили се агенти за чуждо влияние... Боже, Боже! Нямат ли край мъките ни? Човек да не смее да погледне новинарски сайт...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 25 Май 2024 13:57ч. Едва ли дядо Григорий би направил нещо подобно. Лицемера от Фенер се натриса без покана за да "дирижира" избора на нов български патриарх.

  25 Май 2024 16:01ч.

  Е, дядо Григорий има дар слово и може да освети интриганстванети на фенерския поп, ако не го е канил, не ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • точно

  26 Май 2024 22:54ч.

  нали на сайта на вселенската патриаршия вече беше обявено, че ще бъде в София и вече е променил програмата си. Какви са тези напъни сега да се представи, че той не искал, ама , видиш ли, не можел да откаже поканата. Само очернят името на митрополит Григорий. Едно само ми става ясно- явно залогът е мнооого голям, за да се прави целият този труд. Няма да се учудя, ако вече дядо ни Николай е поръчал менюто за банкета. Може би е добре и това да стане публично? занимавайки се с тези дваминца, само ни отклоняват вниманието от това, с което можем да помогнем - да сме усърдни в молитвите за доброто на църквата ни и защитата й . Пълно игнориране трябва на тези зловредните

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Из "Жидов гроб" III

  25 Май 2024 13:59ч.

  Орловий връх. Той мълчаливо в небето стърчи и пустей. На негово теме плешиво трап мръсен от векове зей.// От векове жилище смрадно на гнусни влечуги и змий отровни, свърталище гадно на люти ехидни, скорпий.// Овчарят не смей там да иде и звяра край него трепти, орелът когато го види, по-горе се дига, лети.// И в таз яма, зъминска бездна, главата на Юда бухнa и вече оттам не излезна: при трупа безглави легна.// Намери си трупа тя вече и той тук намерил приют, от псета и вълци далече, под верний на змиите скут.// И змийте любовно го пазят, с милувки студени дарят, лениво по Юда те лазят, на припек по него лежат;// таз пий му очите, а друга глава си в устата му крий, а третя омразна влечуга в брадата му гняздо си вий………………………..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Любопитна гледка:

  25 Май 2024 14:00ч.

  Вселенски патриарх, висящ на колесник! Уникум!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 0007

  25 Май 2024 14:25ч.

  За мъжествения турски офицер ли намекваш? И с колесника ще се справи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зелените чорапи

  25 Май 2024 14:27ч.

  Накрая ти ще висиш, бягайки от С. Корея.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ТИКИ

  25 Май 2024 14:04ч.

  ПО ЕДНА КОРА ЯЙЦА И ДА ИДЕМЕ ДА ГО ПОСРЕЩНЕМ БЪЛГАРОМРАЗЕЦА

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Единствената

  25 Май 2024 14:04ч.

  Църква, която призовава към война е руската. И копейкаджиите и се кланят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Смешковец

  25 Май 2024 14:23ч.

  Кога РПЦ е призовавала към война, бе педър лъжлив? Ай сиктир!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Веска

  25 Май 2024 15:04ч.

  Такива изроди повтарят еврогейските лъжи за това, кога и кой е започнал войната в укрина! Потърси клипове на т.н. български телевизии от 2014-2015 година за случващото се там от български журналисти, превърнали се в мисирки- продали се както хиляди живущи в софия от нпо-та, медии, министерства, агенции....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо

  25 Май 2024 15:49ч.

  Докато нямаше фейс само роднините знаеха колко прост е един олигофрен но сега всички трябва да научат

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ....... 25 Май 2024 14:04ч

  25 Май 2024 15:55ч.

  Шибаняк, роб, тъпак, предател, безроден или всичко? А, кир?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Из "Жидов гроб" IV

  25 Май 2024 14:05ч.

  IV Но скоро народа във злоба спуснa се, когато узна де Юда намери си гроба, кат втори път бога разпнa,// и камъне град заваляха с ругателства грозни в трапът, пътеки безчет пропълзяха по пустий през векове рът.// Избягаха гадове смрадни, остана издайникът сам, затрупан от камъне хладни, със храчки, проклятья и срам.// Столетья течаха в окови, столетья на сълзи и страх – столетия камъне нови валяха въз Юдиний прах.// Днес грее светата свобода, свободен е прежния роб, но камъне йоще народа изпраща въз Жидовий гроб.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ***///

  25 Май 2024 14:19ч.

  Само вартоломееви нощи ни липсваха! Неумерените амбиции и лакомия на ролекса ни бутат в киреча на историята. Кой го насъсква и направлява? Неслучайно фащовете се хвалят, че ликвидираха комунизма, а сега на ред е православието. В укра успяха. На ред е България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Димов

  25 Май 2024 14:20ч.

  "...дните са лукави." /Ефес. 5:16/ Пресв. Богородице, спаси нас! Амин и амин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Читател

  25 Май 2024 14:32ч.

  ИДВАНЕТО МУ Е ВЪЗМУТИТЕЛНО! Този не носи нищо добро!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да бъде отпоканен! Официално!

  25 Май 2024 14:45ч.

  Има такава дума в английския "disinvite" - когато се оттегля покана... Moже, но разколът у нас е тотален, и явно това важи и за БПЦ... В много тежък момент се намираме... На път сме да пропуснем да гласуваме на 9 юни от толкова важни горещи новини ежечасно и по всички информационни канали...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хм...

  25 Май 2024 14:42ч.

  Голямо вайкане и плюване на дядо Григорий!..И то от хора дето не познават традициите в Православието и не са помирисвали тамян.. Естествено, че ще го покани!...и него и всички останали патриарси...В православието има СЪБОРНОСТ... Това, че Вартоломей не е читав, не означава, че ще нарушаваме традиции, диптих и тн...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дядо Григорий

  25 Май 2024 14:47ч.

  ще отправи ли покана и към руския патриарх, как мислите?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хм...

  25 Май 2024 14:53ч.

  Естествено, че мисля!...Съвсем друг е въпросът дали ще дойде.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  25 Май 2024 14:55ч.

  Защо го наричат “Вселенският патриарх”? Навярно е останка от времето преди разделянето на източно и западно християнство. Тогава християнската религия гърците са наричали вселенска, на гръцки католико. ВСЯКА православна църква е НЕЗАВИСИМА и т.н. “Вселенският патриарх” няма думата. Дори гърците не го признават.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нали Йоан беше председател на синода?

  25 Май 2024 15:04ч.

  Може и да има тънки смисли, но идеята беше 1 човек в отсъствието на патриарх да изказва позицията на синода. Излиза, че поканата на Вартоломей е врачанска самодейност, или по-скоро все някой трябваше да го покани...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Веска

  25 Май 2024 15:08ч.

  Защо останалите митрополити мълчат? Те нямат ли мнение или всички са съгласни с пловдивския николай, с врачанския, със старозагорския киприан,....?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  25 Май 2024 15:30ч.

  Изходът не лесен. Можи би да започнем с "Анатема", към тези които ни продават/предават при служениеъо им, в Храмовете, които Господ е построил, като ни е поканил да работим на неговата нива. Нас, обикновените вярващи. А не тях, които живеят от стореното. И вероятно, са с по-луксозна опаковка, на изхвърленото, в следствие на погълнатото? А, ако няма осъзнаване, просто, брутално уволнение?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И това няма да сломи православната ни вяра

  25 Май 2024 15:31ч.

  Срам и позор.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ех Софроний,

  25 Май 2024 15:38ч.

  Софроний ... .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  25 Май 2024 15:42ч.

  Сега чакаме кога по молба на някои митрополити Николай Пловдивски ще се отрече от думите си че няма да се кандидатира за патриарх и ще издигне кандидатурата си. Фенерските попове никога не са мислили доброто на църквата ни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Субективен

  25 Май 2024 16:16ч.

  Дядо Григорий да даде интервю лично на Дачков или Карбовси и да опита с убеденост и жар да обясни причините за отправената покана, като първо не забравя да потвърди, че действително той я е отправил! Да влезе в детайли - става дума за изпълнение на възложена му от Синода задача; за самостоятелна инициатива по дълбока убеденост; за изпълнение на възложена задача в резултат на упражнен върху него тежък натиск и изнудване! Докато не го чуя всичко това лично от него, не вярвам и на звук! Без да ни е първи ангажимент и тясна специалност, ние не можем да познаваме всички лица и тайнства вътре в Синода, но всеки има някакви свои нагласи, вярвания, симпатии и антипатии. Аз персонално съм се надявал на дядо Григорий Врачански, Даниил Видински, Гаврийл Ловчански и Йосиф Втори на САЩ, Канада и Австралия. Другите спадат в категориине НЕПОЗНАТИ, НЕЯСНИ, СЪМНИТЕЛНИ, АБСУРДНО НЕВЪЗМОЖНИ (Николай и Антоний). Това е субективно становище.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • два сухи светски факта

  25 Май 2024 16:28ч.

  Николай е шизофреник. Доказан и воден на отчет в пловдивските психиатрия и диспансер /преди да изгори/. По закон Николай е невменяем... Ролексите, лимузините, дребен са му кусур. Втори факт, т.н. Вселенски патриарх, Вартоломей - турският гражданин от гръцки произход Димитриус, е офицер от турската армия и щатен служител на ЦРУ. Доказан глобалист, зелен фашист, икуменист, подстрекател на разцепления из Православието. Многократен гост на Давос /сборище на сатанисти/. В прекъснати отношения с най-голямата православна църква - Руската. Яростен българомразец. ... Правете си изводите !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ти си шизофреник

  25 Май 2024 16:43ч.

  относно първия "факт", Николай е от София по точно Лозен, след като става митрополит отива в Пловдив, преди това няма нищо общо с Пловдив! Шизофренията води до упадък и мизерия, не до такива високи позиции, Шизофреника си ти, защото постоянно го повтаряш това, хвани се гръмни!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Викарий Арсений" , Вие

  25 Май 2024 16:52ч.

  ли сте, все още! Или екс викарий Антоний? Скоро ще трябва да имате интервю, пред Бог, може би?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ох на мама блесналите очички !

  25 Май 2024 18:14ч.

  Като е от Лозен - не може да е регистриран като ШИЗОФРЕНИК в Пловдив ? Непременно трябва да има медицинско досие в ... лозенската психиатрия ! Смешник. Измисли други баданарки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • доц. Карачибук

  25 Май 2024 17:26ч.

  Снимката разказва много повече от текста на дописката. На нея Вартоломей позира с току-що окачения на врата му орден "Стара планина", първа степен. Личи, че фотографията е направена в гербовата зала на президенството. Плевнелиев преди секунди го е декоирилал с висшия български орден. А първото нещо, което Вартоломей прави след като го е получил, е да си бръкне в носа. Начинът, по който рови в лявата си ноздра е аналогичен на използвания от нашенеца Христо Иванов. Друг любопитен факт е, че Вартоломей е станал доктор хонорис кауза на СВУБИТ (протокол № 7 / 10 септември 2007), както и на Бургаския свободен университет (протокол № 2 / 26 март 2010 г). Няма да се учудя ако на Вартоломей I Константинополски е било присвоено и звание полковник от БА. Заповедта за това навярно е с номер 213/Д3 от 9.11.2023, подписана от министър Тагарев. В нея Вартоломей е посочен със светското си име Димитриос Архондонис, гражданин на република Турция. Нашият "елит" е един от най-цинично и грозно нагъзените елити в цялата Сленчева система. Скоро ще научим, че същият този Вартоломейчик е успял междувременно да стане и: приват доцент на НБУ; таен член-кореспонден на БАН в института за търсене на божественото начало; рекламно лице на клиниката по урология към ВМА с командир генерал-майор проф.д-р Мутафчийски, д.м.н., и сестра от първа линия към същата болница, както и балерина от кордебалета на софийска опера.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Опа!

  25 Май 2024 22:04ч.

  И задочен професор в ЮЗУ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  25 Май 2024 17:27ч.

  ВартолоЗмей е едно нищо за вярващите православни, веднъж завинаги трябва да бъде разбрано, че този не е папа и нищо не е, по православен канон, просто ченге което работи за западни бесовски служби... един светски самозванец! Това е проблема на православието, че привлича самозванци, които вдъхновени от католическата ерес си мислят, че и те могат да бъдат като на запад, Архонти, дон Корлеоне и всякакви безумства, но единственото което ще получат е да си разбият главата в камъка на църквата! И на мен ми харесва Кръстникът 3 част, но явно те като го гледат си мислят само за банката Имобилиаре...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  25 Май 2024 19:31ч.

  Българската Православна Църква е институция с история от 865-а година. Но отделена от Държавата. Има си традициите(и средствата, включително материални) да си решава сама проблемите. Предполага се че владиците са по-компетентни от миряните, за мнозина от които подозирам че излишно политизират и драматизират предстоящият избор.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  25 Май 2024 22:07ч.

  Дано си прав, но ми се струва че нов църковно-народен събор няма да навреди. Както през 1871 г. Щото митрополитите май не знаят накъде да се завъртят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • anon

  25 Май 2024 19:40ч.

  гени български, а душа циганска.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • марги

  25 Май 2024 21:55ч.

  И какво да правим ние обикновените миряни?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • да бъдем активни

  26 Май 2024 23:09ч.

  монаси са препоръчали да бъдем активни- да пишем писма до Синода и да изказваме мнения. Иначе монасите на какво да се позоват? може би и това е част от канона- те не изказват лично мнение, но могат да озвучат и коментират чуждо такова

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  25 Май 2024 22:01ч.

  Покайте се за греховете си, докато атеистите се забавляваме.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 007

  26 Май 2024 6:19ч.

  Кой го кани тоя еретик и защо? Да ни подпява на гръцки и да ни пробутва разколници и джендър? БПЦ, опомнете се!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Santana

  26 Май 2024 9:09ч.

  Най-вероятно след "изборите" на сливенски владика и на патриарх православният български народ ще се отрече от БПЦ, която вече нито ще е българска, нито църква, а мафиотска секта.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мачкай рушляка

  26 Май 2024 17:46ч.

  Путинярски тролове са, налазили тука.. Гръцкия бил турски офицер, нашия шизофреник. Само рашкия бил свята, вода ненапита. Те от кгб всички са, такива. Реве те копейки. Изяжте си чорапите от яд.. И Бг и БПЦ ще бъдат в ЕВРОПА И НАТО.. ясно ли е азиатски долни гниди.. Ще дойфе Срамболов пак и ще има за, вас Видовден и ще си получите заслуженото.. При пoдводньi крайцер МаЦква.. Там е мястото на всички Путински oблюдки..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи