Вотът на недоверие към правителството не мина

Вотът на недоверие към правителството не мина

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Първият вот на недоверие към кабинета  "Денков“ беше отхвърлен на извънредно заседание на парламента.   

Срещу оставката на правителството гласуваха 143 депутати (ГЕРБ-СДС, "Продължаваме промяната-Демократична България“ и ДПС). "За“ бяха 71  народни представители( "Възраждане“, "БСП за България“ и "Има такъв народ“. Нямаше  въздържали се народни представители.

Предложението не е прието, вотът е неуспешен, обяви след гласуването председателят на Народното събрание Росен Желязков.

Проектът на решение за гласуване вот на недоверие , "заради провала на правителството в сектор "Енергетика“, беше внесен миналата седмица от 72 депутати от "Възраждане“, "БСП за България“, ИТН и независимия Радостин Василев.

Според правилника на Народното събрание, за да бъде той успешен, трябва да е подкрепен от повече от половината от всички депутати. Вот на недоверие по същата тема може да бъде поискан отново не по-рано от 6 месеца.

Още вчера лидерката на БСП Корнелия Нинова каза, че ако този вот не мине, ще започне да събира нови подписи за нов вот, този път заради провал в националната сигурност. 

По предложение на БСП гласуването се излъчваше на живо по БНТ1 и БНР. Освен това от левицата поискаха гласуването да се прави със ставане от място и поименно, но това не събра подкрепа. 

Четири месеца бяха нужни, за да се стигне дотук като цяло. Повод стана именно енергетиката и изпращането на териториалните планове за справедлив преход към Брюксел, в които пише с какво ще се заместят въглищата при производството на ток. В тези планове опозицията видя опит за ликвидиране на българската енергетика.

Вчера депутатите на свикано извънредно заседание отделиха 4 часа за дебати. По време на изказванията се използваха цветущи изрази, епитетите и обвинения кой е по-виновен за състоянието на сектора.

От БСП обясниха, че днес да гласували "за" падане на правителството, защото то системно унищожавало енергетиката с ударни темпове.

"Обричате ни да загубим енергийната си независимост, завинаги", заяви Георги Гьоков от БСП.

От "Възраждане" пък изброиха няколко неща, заради които този кабинет бил вреден. Първо заради пътната карта за климатична неутралност, която обричала въглищните ни централи, както и хората, които работят там. Обещанията за предоговаряне на плана за възстановяване също не се случили. Трето, заради проекта АЕЦ "Белене", който нямало да се случи, и подаряването на цялата апаратура за жълти стотинки. Четвъртата причина пък била прекратяването на концесията на пристанище "Росенец". 

Думата за обяснение на вота от ИТН взе Станислав Балабанов.

"Ще ме погледнете ли в очите, г-н Кирил Петков, искам да задам един въпрос? Как се чувствате днес, след като Бойко Борисов и Делян Пеевски ви подкрепиха? Как се чувствате, че лидерът на партията, която арестувахте ви спаси? Христо Иванов, погледнете ме и вие - разбрахте ли дългата ръка на ДПС къде ви погали? Как се чувствате?", настоятелно питаше Балабанов. 

"Вие от ПП-ДБ доказахте, че извършихте най-унизителното и най-срамното действие срещу българските граждани - управлявате с най-голямото зло", завърши той.

След речта си шефът на НС Росен Желязков иронично се обърна към него, като му каза, че в един момент речта му изглеждала сякаш ще запее българския вариант на една песен на Деспина Ванди (гръцка певица - бел. ред.).

Източници: БТА, "24 часа"

 

 

 

Коментари

  • Снимката е страхотна! Браво!

    13 Окт 2023 15:36ч.

    Казва "почти" всичко!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всичко!

    13 Окт 2023 16:46ч.

    Гнома и ментата са любовна двойка. Кирчо мечтае за Лена. Калина си е извадила яйчицето. Лаурел е неспокоен. А свинчо е щастлив и доволен. Две каки нещо хортуват с Лаурел...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    13 Окт 2023 17:00ч.

    А Ицо Хазарта ще пее ли на предизборен концерт или вече на него му пеят и свирят?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Любопитен

    13 Окт 2023 15:37ч.

    Да, снимката е красноречива! НАРОДЕ ... Докога ще търпим?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само да питам

    13 Окт 2023 15:39ч.

    Делян Добрев, дето напоследък се скъса да вади нарушения, как е гласувал? Щото гледам, гербавите са 48 от 48 против вота.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    13 Окт 2023 15:40ч.

    ДЕВИЗЪТ НА АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ. „ПО-ДОБРЕ ДА БЪДЕШ НЕДОВОЛЕН ЧОВЕК, ОТКОЛКОТО ДОВОЛНА СВИНЯ"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бате Винету

    13 Окт 2023 15:41ч.

    Страхотни са на снимката. Браво! Да живее БКП и всички подкрепящи международното положение! Хвала!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    13 Окт 2023 15:45ч.

    За главите им е! Жалки и грозни хора!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    13 Окт 2023 15:47ч.

    каква радост добре като доидат сметките за тока от вятърните мелници на гинка върбакова на кого да ги представя за осребряване

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • грух

    13 Окт 2023 16:17ч.

    Прасчо е толкова щастлив! Грух - грух, гуци гуци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    13 Окт 2023 16:19ч.

    Ауу, каква изненада!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    13 Окт 2023 16:59ч.

    Изненада нямаше. Това се и очакваше.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прасчо е доволен

    13 Окт 2023 16:26ч.

    Грух-грух! ДПС! Грух-грух! За сведение на само питащия, от 66 депутати на гербавите само 48 са гробарите, които с поддръжката си към правителството на мафиотската сглобка на лъжците и измамниците на американското посолство в София, загробват България. При Прасчо ситуацията не е същата! В групата на Прасчо от 36 депутати, 33 са на копанката като него. Лочат, лочат и доволно грухтят...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всъщност,

    13 Окт 2023 16:37ч.

    парламентарната група на ГЕРБ-сдс е от 69 души. От тях 21 души отказаха да направят компромис със съвестта си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ббббб

    13 Окт 2023 16:58ч.

    21, ВКЛ. бОРИСОВ, просто са отсъствали от заседанието...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • El Condor

    13 Окт 2023 16:29ч.

    Прасчо - дългата ръка на Д(п)С

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    13 Окт 2023 19:50ч.

    по-скоро на Оногова. интересно, как ли понася всичко това един одиозен творец на карикатури...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Великодушие

    13 Окт 2023 16:33ч.

    Една предизвестена хроника. Казахме си някои важни неща. Имам едно гнетящо усещане, че дори ориентираните и свестни хора не са напълно в състояние да разберат, какво готвят на българската енергетика. Какво да говорим за либералистичните отчаяни празноглавци. Там така или иначе надежда няма! Там само природата може да помогне с едно финално и необратимо решение! Макар и това интернет пространство да е почти единственото, където масово се изразява мнение от хора, които не са загубили способността да мислят и отказват да бъдат водени за носа с кухи лозунги, обществено оставаме в малцинство. Това не е чак толкова изненадващо. Малцина са избраните и посочените. Другите ще разберат в едно не толкова далечно бъдеще, когато започне пак режим на тока, но за сметка на това цените ще бъдат като минимум СЕГАШНИТЕ х ТРИ! Загубата е и някаква надежда! Умните общества не държат "всички яйца в една кошница" и по тази причина Терзиев и Хекимян трябва да си разделят второто и третото място на предстоящите избори! Великодушно им давам право на избор, но само между тези две позиции!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • A aз не мога

    13 Окт 2023 18:22ч.

    да разбера как мирно и тихо премина загробването на България. Енергетиката е последния бастион. Без енергетика няма икономика, майната му на битовия потребител, той вече е отекъл, без да го е разбрал. Вчера подлагах по някое и друго ухо на т.нар. "дебати" и останах втрещен от тепегьозлъка на тия, дето ги имаме за "управляващи". Некомпетентността е едно на ръка. Наглостта е друго на ръка. Но дори не си бяха направили труда да си стиковат опорките, всеки си караше по негова си. На Настимир му се привижда предизборна кампания, Божанков плаши с Русия, имаше един умнокрасив, леко брадясал, със светлосин костюм, който сигурно беше дошъл на работа с тротинетката, но накрая всички точки обра плъха Денков, който само в рамките на минута-две заяви едновременно следните неща: "1. Нищо нямало да се затваря, не сме били разбрали, ама. 2. Трябвало електроенергията да се произвежда по друг начин, и 3. Опозицията лъже". Как може толкова несъстоятелни идиоти да закопаят поне две поколения напред, без да броим сегашните, ми е отвъд представите. И то под незаинтересования поглед на плебса. Дори и днес - колегите горе правилно са написали - снимката казва всичко. Плебсът ще се усети, безспорно, но тогава ще е късно. Как се изграждат 4.5 гигавата мощности, за колко време, за какви пари, с какви технологии, кой и как ще ги изгражда? Като затриваш нещо, трябва най-малкото да имаш заместител.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гласове

    13 Окт 2023 16:52ч.

    тия типове не били коалиция,тези престъпници ще ни мачкат още четири години ,пак гласувайте за тях за още четири,по прост човек от българина няма ,това е карма

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Одата на радостта А !

    13 Окт 2023 17:18ч.

    Е колко трябва да си тъп и прост за да : - си търсиш цар из кафенетата на Европа, - след като ти е подарено освобо -ждение ,да молиш султана отново да те управлява, да станеш съюзник на Хитлер, да обявиш война на 12 държави в това чс. САЩ и Англия, да те бомбардират - Сталин да те спаси , а после да издигнеш паметник на тия дето са те бомбардирали, да закриеш изградените се ядрени блокове, да си унищожиш армия, здравеопазване ,образование,сигурност, земеделие, промишленост, Пеевски и Киро да ти правят Конституция, да си избереш генерал за президент - фигурант - а друг милиционерски да те управлява 12 год. и т.н и т.н. ? Това е положението. След 20 години всичко ще е приключено ,ако изобщо и до там се достигне при тази свещенннна тъпота и дивашка простотия и некадърност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    13 Окт 2023 17:35ч.

    Това е горчивата истина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    13 Окт 2023 16:54ч.

    Пътят ни към Шенген и CBDC беше павиран!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    13 Окт 2023 16:58ч.

    Съпротивата е безсмислена. НеКоалицията се самобетонира в парламента. Парламентът е техен, а опозицията е пълнеж. Ако не се скарат до непоносимост, нямат махане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Кмет

    13 Окт 2023 17:01ч.

    Остана само да овладеем местната власт в края на този месец и няма мърдане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Напиши Коментар

    13 Окт 2023 17:00ч.

    Незабавно изгонване на сащническия посланик! Незабавно закриване на сащническото посолство в България! Незабавно обявяване на сащ и на англия за сатанистки държави! Незабавно обявяване на Русия за приятел на България и за носител на християнските ценности! Незабавно изгонване и незабавна забрана на сащническите нпо-та в България, както и незабавна забрана на "бхк". Незабавно спиране на България за еврозоната и незабавно започване на процедура по излизане на България от "ес" и незабавно излизане от "нато"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Следобедния прием

    13 Окт 2023 17:04ч.

    на медикаменти защо го пропусна?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ристю

    13 Окт 2023 17:02ч.

    Супер корумпираният американски шпионин ристю ифан0ф скочи на църквата: Трябва да забраним християнството, то е руско! Време е да предложим на българското общество от величието на LGBT!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • простотията няма граници

    13 Окт 2023 17:31ч.

    След като българските национални кретени сложиха украинското знаме пред столична община, сега няма ли да сложат и Израелското знаме да се вее и то пред Столична община ? А , кога ще сложим Израелския флаг до украинския в знак на солидарност ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • След като ПП, ГЕРБ и ДПС са се обединили

    13 Окт 2023 18:03ч.

    Оставете всякаква надежда. Бъдещето на България е мрачно. Търсете спасение в чужбина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • разруха

    13 Окт 2023 18:33ч.

    Чакай малко ! За Европа тепърва ще се види , каква съдба ще и отредят арабските армии . Африка тепърва няма да дава суровини на поробителите си. От там идва буря. Байдън е умствено некомпетентен ,не се знае каква ще я забърка. От Балтика до средиземно море се надига огнен ураган. Косово е аномалия , която предстои да се решава. Англия е остров без който светът може. Този път работата отива на лошо и на където да се търси спасение риска е висок. Понякога кретените имат късмет , не им обръщат внимание , просто ги завладява нов господар и им е настойник !!!! .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • горд евро-гей

    13 Окт 2023 18:34ч.

    Защо няма реклама на лекарството "" по-хладно от виагра"" под статията ? Някой от форумците пробва ли го ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прегледността и

    13 Окт 2023 18:39ч.

    взорът в бъдещето предполагат изготвянето на едно спретнато списъче от подкрепящите. За да е ясно ...кой ще виси по фонарите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • архивите са живи

    13 Окт 2023 19:04ч.

    Ама нали Асенчо И Кирчо говореха за някакви списъци и се поде инициативата , всеки бг. гражданин да е със списък в джоба !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Между другото

    13 Окт 2023 18:44ч.

    прави грозно впечатление, чу сред гербавите са се намерили над 10 парчета "чамави%, дето са се изнизали от гласуването

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бльок!

    13 Окт 2023 19:26ч.

    Повърнах

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Те палачинките винаги се обръщат

    13 Окт 2023 19:40ч.

    В един момент, по неведоми пътища тези от снимката може да се окажат на друга скамейка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Panova

    13 Окт 2023 21:51ч.

    Дай божеЧ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    13 Окт 2023 20:55ч.

    Продажниците на снимката са от противни по-противни! Липсва само боко тиквата, за да бъде картинката съвсем ясна !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колко смотани управляващи!

    13 Окт 2023 21:52ч.

    Смотаняци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    13 Окт 2023 23:01ч.

    Най-чаровен от снимката към дописката е ген. Атанасов. Малцина знаят, че неговият лик е използван при създавене образа на Йода от "Междузведни войни" - съмняващите се нека видят https://lumiere-a.akamaihd.net/v1/images/Yoda-Retina_2a7ecc26.jpeg?region=0%2C0%2C1536%2C864. Освен това Атанас се оказва най-пърдящия депутат в новата зала на НС. Нейните въртящи се столове по детски забавляват депутатите. Повечето от тях обаче не знаят, че в седалките им са монтирани чувствителни микрофони, улавящи и звуците, и миризмите издавани при флатуленция. Тези микрофони са издали, че генерал Насето пърди с най-голяма честота. Освен това е установено, че звуците които издава са отчетливи морзови сигнали. Така например, при дебатите за вота на недоверие той често е изпърдявал код QRS (предавайте по-бавно) и QSB (вашите сигнали затихват). Към кого са били насочени излъчените то Насето сигнали все още не е изяснено.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Казаха ви

    13 Окт 2023 23:06ч.

    От народът зависи кой ще го управлява. Ако се гласува масово може и да има промяна. Иначе няма да стане. Изборите са като война, не случайно толкова зли изглеждат председателите на избирателните секции. Все едно са полицаи, а избирателя е престъпник, който няма право на глас. Демокрацията не е власт на народа, а власт над народа. Необходимо е обединяване, за да има положителна промяна. И тя не е в думата демокрация, а в истинските реални действия които водят до защита и благоденствие на населението. Няма как живеещите в чужбина, с чуждите паспорти, да определят политиците, които ни управляват. Време в да се сложи край на вота от чужбина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи