Володин предлага да се забрани дейността на Международния наказателен съд в Русия

Володин предлага да се забрани дейността на Международния наказателен съд в Русия

Председателят на Държавната дума Вячеслав Володин предложи да се изготвят изменения в законодателството, които да забранят всякаква дейност на Международния наказателен съд (МНС) на територията на Русия, предаде ТАСС.

"Необходимо е да се изготвят изменения в законодателството, забраняващи всякаква дейност на МНС на територията на нашата страна, и да се въведе отговорност за улесняване и подпомагане на МНС", написа той в своя канал в "Телеграм".

Също така според Володин е важно да се организира работата по сключването на двустранни споразумения с приятелски държави, които да предвиждат взаимно отказ от сътрудничество и подпомагане на МНС. "Върховният главнокомандващ на Руската федерация трябва да има право да предприема всякакви действия за защита на нашите граждани в случай на решения, взети от международни структури, които противоречат на нормите на руската конституция", написа той.

Володин припомни, че през 2002 г. САЩ са приели специален закон за защита на военнослужещите, според който нито един американски гражданин или съюзник не може да бъде арестуван или задържан със заповед на МНС. Нещо повече, той позволява на Вашингтон да започне военна интервенция, ако американски военнослужещи, служители и политици се намират на скамейката на подсъдимия, каза Володин.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • bodar4uk

    25 Март 2023 11:27ч.

    И как изобщо тоя непризнат от Русия съд, може да има структури в страната? Много бюрократични клатикурници по Света, ама и вие яко сте се насадили на отровните плодове на западната демокрация. Сега е моментът да го обявите за терористична организация, какъвто всъщност си е, както и много други, кичещи се с наименованието "международни", но работещи само за един -Сащ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ехо евроджендърче недоклатено

    25 Март 2023 11:43ч.

    Много ти слаби опорките бе,чук, няма да има рашистки баярищник за тебе май,аналдънму ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • предупреждение

    25 Март 2023 11:44ч.

    Братушки, пазете се от англоамерикански оръжия и агенти, където и да се намират те в Русия или около нея - незабавно ги унищожавайте, защото те дебнат незаконно да убият президента ви и други ключови политически и бизнес лица от руския елит, тъкмо узаконявайки медийно ненормалното положение около тази заповед за арест, която издадоха. За разполагането на американски далекобойни ПВО-комплекси няма какво да говорим - самото им присъствие в зона на 300 км от руските граници, е заплаха за цивилните полети - виждате, че пред нищо не се спират и цивилизован режим на отношения с тях е повече невъзможен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Достоевски

    25 Март 2023 14:30ч.

    А сърбите като ги съдиха и убиваха в същия съд, къде беше бе Володин?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    25 Март 2023 17:02ч.

    Доколкото знам, Милошевич го предаде сръбско правителство - срещу някакви облаги от ЕС. Володин е "ни при чём".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    25 Март 2023 17:36ч.

    А ми вие чакайте още! Луди ли сте, та сте ги оставили да безчинстват на руска територия! 30 години вече не успяхте да разберете, че всяка наглосаксонска "международна" организация е официализирана тяхна подривна разузнавателна организация!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи