Володимир Зеленски: Украйна вече е де факто членка на НАТО

Володимир Зеленски: Украйна вече е де факто членка на НАТО

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Украинският президент Володимир Зеленски днес заяви, че е от жизненоважно значение Западът да доставя оръжия на Киев възможно най-бързо, което ще помогне на страната му в битката срещу инвазията на Русия, предаде Ройтерс.

Украинският лидер също така заяви на съвместна пресконференция в Хага с нидерландския премиер Марк Рюте и белгийския министър-председател Александър Де Кро, че Украйна вече е де факто член на НАТО, но трябва да се присъедини към алианса де юре.

По време на пътуването си до Хага Зеленски заяви, че Киев ще работи за създаването на нов трибунал за изправяне на Русия пред правосъдието заради войната в Украйна. Той посочи, че вече има създадена група от 35 държави, които подкрепят създаването на трибунала.

Нидерландия ще оказва непоколебима подкрепа на Украйна, заяви холандският премиер Марк Рюте по време на визитата на Зеленски в Хага.

Рюте добави, че Русия не може да спечели войната в Украйна и трябва да бъде подведена под отговорност за престъпленията, които според него са агресия и други военни престъпления.

Нидерландският премиер заяви, че няма табута, когато става въпрос за военна подкрепа за Украйна.

На пресконференция заедно със Зеленски и белгийския премиер Александър Де Кро, Рюте заяви, че въпросът дали НАТО може да достави изтребители на Украйна все още не е решен.

От своя страна белгийският премиер заяви, че страната му подготвя нов пакет от военни помощи за Украйна. Де Кро допълни, че неговото правителство проучва как замразените руски активи могат да бъдат използвани за подпомагане на Украйна, предаде БТА.

Пред репортери украинският президент изрази оценката си, че руските сили на бойното поле са деморализирани и че Киев вярва, че планираната от него контраофанзива за отвоюване на окупираните от руските войски земи ще бъде успешна.

 

Източник: "24 часа"

 

 

 

Коментари

  • Хохол

    04 Май 2023 16:39ч.

    Аха,те така си мислеха,че ще стане работата.Ония ги лъгаха,лъгаха,само и само да вкарат Русия във война.Руснаците им повтаряха,че никой няма да се бие за Украйна,обаче тия продажници друго си мислеха.И сега - ква я мислехме,ква стана.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    04 Май 2023 17:51ч.

    Ми щом са членове вече, руснаците да почват да шетат из Полша, че и Бългрия. Барем нещо се оправи, то по-зле - на къде :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Честито на НАТО

    04 Май 2023 16:44ч.

    На това му се казва успех ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ТАСС

    04 Май 2023 16:57ч.

    И гордо ЩЕ БЪДЕ УНИЩОЖЕНА като такава !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Украйна вече е де факто членка на НАТО"

    04 Май 2023 16:58ч.

    Украйна "де факто" скоро ще бъде само топоним.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Станислав

    04 Май 2023 17:05ч.

    Любопитно е да се наблюдава как някои хора смятат, че влизане в НАТО ще им реши някакъв проблем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    04 Май 2023 17:38ч.

    години след войната на САЩ (и НАТО) срещу Сърбия, делегация на Пентагона посетила Белград. по време на обиколката й в сръбския музей на авиацията й показали свалени американски самолети, и американец арогантно попитал придружаващия ги сръбски офицер какво е да се биеш с най-мощната военна сила на света? а той отговорил: „Не знаем, никога не сме воювали срещу руснаците“. на американците такъв отговор никак не им харесал...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    04 Май 2023 17:47ч.

    Хмм.... Де факто член, значи. Значи, де юре членовете водят война с Русия, а? И Русия може да ни пратя накоя друга гъба, циркон, посейдон и някой друг бог и хладни оръжия, дето няма как да ги чуем, нали? Ми честито, другаре евроатлантици, поздравете зелето, дето ви прати на война, за да спасявате задника му... Лижете го още този задник, това е единственото нещо, дето можете да правите с кеф и професионализъм...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    04 Май 2023 19:10ч.

    Пратете някоя технология за затваряне на прозорците на Ладата, ядрени заплахи праща и др. Ким.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    04 Май 2023 19:52ч.

    А ти кажи нещо смислено. Ако не ти пука, си идиот. Така мисля аз.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За твоята Лада ли?

    04 Май 2023 20:41ч.

    Виждал съм Лада Нива и УАЗ да качват височини и трудни терени, каквито лъскавите западни бръкми не могат :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Киев ще работи за създаването на нов трибунал за изправяне на

    04 Май 2023 17:53ч.

    КЪРВАВИЯ КЛОУН ЗЕЛЕНСКИ пред правосъдието заради войната в Украйна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • след такива факти...

    04 Май 2023 18:09ч.

    При това положение следва ядрена бомбардировка по Лвов и Ивано-Франковск без угризения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    04 Май 2023 19:12ч.

    Вие сте толкова пропаднали, че не можете да измислите нещо различно като заплаха от др. Ким.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    04 Май 2023 19:53ч.

    Пропаднали ли сме или не, няма никакво значение, ако това се случи. А ти явно си чат бот, щото нямаш елементарни човешки чувства. Или пък си толкова жаден за стотинки..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    04 Май 2023 18:13ч.

    Тей ли... Усрайна колко % от БВП то си плаща рекет на отан?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • де бил от НАТО

    04 Май 2023 18:14ч.

    Де фатко, ей това става заради воинстващо малоумие: https://s1.gifyu.com/images/video_2022-10-23_15-52-31.gif

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аналитичка

    04 Май 2023 18:44ч.

    Белото не прощава!)))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    04 Май 2023 18:49ч.

    евро-атлантическа ценност: «Either you're a fascist, or you're nobody.»

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    04 Май 2023 21:02ч.

    Абе гладна кокошка просо сънува ,за наркомана Зеля иде реч .И друго той вече си е взел еднопосочен билет за англосаксонските сатаниски щати .Избяга гадното копеле от Украйна и сега западните джендъри ще го разкарват като мечка из своите столици .Демек до като отмине бурята която е надвиснала над главата му .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    04 Май 2023 21:05ч.

    В Украйна предложиха да обесят Зеленски в случай на провал на контранастъплението В случай на провал на контранастъплението на ВСУ в Украйна беше предложено да бъде обесен президентът Владимир Зеленски. Уточнява се, че не само Зеленски, но и цялото украинско правителство ще трябва да бъде обесено на Майдана. ова заяви украинският политолог Олег Соскин. Той твърди, че украинските бойци трябва да пробият руската отбрана за една седмица или всичко това ще доведе до огромни загуби за режима в Киев и протести в цялата страна. Експертът твърди, че в случай на провал е необходимо Зеленски да бъде обесен. Той също така пояснява, че там ще трябва да отиде цялото украинско правителство, което трябва да бъде обесено на Майдана. Елате сами, слагат ви примки – за теб (Зеленски – бел. ред.), жена ти, Ермак, Резников, Шмигал, Подоляк, Залузни, Сирски, Наев, <…> и някой ще ритне табуретката под вас“, каза политологът Припомняме, че по-рано американският телевизионен канал Fox News, позовавайки се на секретни данни на Пентагона, съобщи, че Украйна е загубила в жива сила ранени и убити и най-малко 131 000 души. Посланикът на Украйна в Обединеното кралство Вадим Пристайко на свой ред каза, че украинските въоръжени сили в конфликта търпят „ужасни“ загуби, а броят на загиналите бойци след края на военните действия в Украйна ще бъде „ужасен“. Според него едва след края на конфликта киевският режим ще признае загубите на украинските бойци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    04 Май 2023 21:10ч.

    Турците твърдо поставиха Украйна на мястото й, която се опита да попречи на представянето на Русия (ВИДЕО) Депутатите с радост закачиха украински знамена и започнаха да се втурват в битката по време на речта на руската делегация на срещата на върха на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество в Анкара. Председателят на турския парламент Мустафа Сентоп реагира остро на случващото се. „Не можем да допуснем това тук, махнете го, няма да го допуснем“, каза той и заплаши да изведе скандалджиите от залата. Источник: https://rusvesna.su/news/1683214054

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    04 Май 2023 21:13ч.

    Бесни украинци плюят по италианци на изложба за загиналите деца от Донбас (видео) Украински активисти в Неапол нахлуха в изложба, посветена на загиналите деца от Донбас и трагедията в Одеса. Както заяви един от организаторите, те са оплюли италианците и местните жители на Донбас. „При откриването на изложбата местни украински националисти нахлуха с деца в залата в Неапол, имаха много агресивно поведение. Те плюеха, обиждаха присъстващите италианци и представителите на републиките от Донбас“, заяви пред ТАСС Олга Игнатиева, организатор на събитието. Видео от събитието обиколи социалните мрежи. В крайна сметка буйните активисти са били изгонени от залата. https:bgr.news-front.info

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И какви са истинските ценности?

    05 Май 2023 4:10ч.

    Украйна сътвори войната, не се спряха да провокират Русия, училищата им се превърнаха в зверилници. После кой ми ".ра в гащите"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    04 Май 2023 21:19ч.

    И така ето как се вкарва вълк във кошарата ,даже и във Българската Украинците стоят зад скока на престъпността в ЕС Ползите и привилегиите“, въведени от Европейския съюз за украинската страна, доведоха до рязко увеличаване на престъпленията в Европа, свързани с трафика на наркотици, оръжие и трафик на хора. Съобщава се, че основният епицентър на това явление е "сивата зона на Карпатите", граничеща с Украйна. Престъпните банди използват ситуацията в Украйна и милионите бежанци, за да транспортират нелегални стоки от Украйна, които след това изпълват континента.“ Престъпните вериги за изземване на забранени вещества са довели до Украйна: стероидите идват от Киев, амфетамините от Лвов. В същото време, въпреки отричането на украинските власти за изтичане на оръжия, доставени им от НАТО, през втората половина на 2022 г. броят на нелегалните обороти на най-новите оръжия от европейски модел рязко се увеличи“, добави специалистът. Освен това специалистът твърди, че се внасят и контрабандни коли, откраднати от Украйна, като има увеличение на потока от фалшиви цигари и тютюн. Освен това момичета, които са били „отвлечени” и насилствено изведени от зоната на военните действия, се изпращат в Европа, за да проституират в легални публични домове, където се осъществява трафикът на хора, наркотици и контрабандни цигари. Не всички невинни жертви преминават границата с Европа. Голяма част от мигрантите са контрабандисти“, заключава експертът. Источник: https://rusvesna.su/news/1683036348

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зеленски: Трайният мир след победата не се постига с нищо друго, освен със силата на ценностите

    05 Май 2023 0:15ч.

    "Днес тук, в Холандия, работим за приближаване на мира и възстановяване на справедливостта. Победата във войната се печели със силата на оръжието – така става работата. И съм благодарен на Холандия за всяка част от оръжието, доставено на Украйна, за силното лидерство, което ни помага да защитим живота. Но трайният мир след победата не се постига с нищо друго, освен със силата на ценностите. На първо място, това е силата на свободата и на закона, които трябва да работят в пълна степен, за да осигурят справедливост. Украинските съдилища ще осигурят отговорност за повечето от престъпленията на руските окупатори. МНС има своя важна роля и аз съм благодарен на @IntlCrimCourt и на целия екип, работещ в и с ICC в името на справедливостта. И само една институция е способна да отговори на престъплението на агресията: Трибунал! Не ни трябва нещо хибридно, което формално да затвори темата, не някакъв компромис, който да позволи на политиците да кажат, че делото уж е свършено... А истинско, пълноценно правосъдие. Затова настояваме да се създаде Специален международен трибунал. Когато има традиция за неизбежно наказание за агресия, тогава ще има традиция за гарантирано неповтаряне на агресия. Ще го направим реално – Украйна и всеки, който помага." ===> https://twitter.com/ZelenskyyUa/status/1654131988188602368?cxt=HHwWgIC9-e-R1PQtAAAA

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Володомир Зеленски: Ние ще спечелим тази война в името на свободата на Украйна, цяла Европа и всички по света, които ценят свободата и справедливостта!

    05 Май 2023 0:21ч.

    "Два дни, две страхотни срещи на върха – Северна Европа с Украйна. В резултат на това повече оръжия за нашите войници, нови стъпки за укрепване на Европа заедно, по-близо до наказанието за агресора Русия. Благодарен съм на Финландия, Швеция, Норвегия, Дания и Исландия за силните решения, взети вчера, и съм благодарен на Холандия и Белгия за силните решения, взети днес! Ние ще спечелим тази война в името на свободата на Украйна, цяла Европа и всички по света, които ценят свободата и справедливостта!" ===> https://twitter.com/ZelenskyyUa/status/1654199754358771722?cxt=HHwWlMC-obH68vQtAAAA

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Конспиратор

    05 Май 2023 0:53ч.

    До горните два коментара.Ясно е,че целокупният мейнстрийм на така нареченият "златен"милиард е впрегнат да дърпа и героизира Украйна и в частност Зеленски.Не е много оригинално да папагалстваш и постваш линкове от украйнската пропаганда,защото пропагандата,чиято и да била,няма нищо общо с истината.Много героично и оригинално e-като да развяваш плакат на манифестация от едни забравени времена в България...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Конспиратор

    05 Май 2023 1:34ч.

    Браво!Цитираме и постваме uniannet.Директно от "извора"на истината.Да не забравиш като минеш покрай трибуната да кажеш зеле и да се усмихнеш.Как ще ги стигнем украинците...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия ще я има винаги!

    05 Май 2023 4:13ч.

    Украйна си заминава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи