Военният министър: Не можем да дадем C-300 на Украйна - няма да има с какво да защитаваме нашето небе

Военният министър: Не можем да дадем C-300 на Украйна - няма да има с какво да защитаваме нашето небе

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Армията ни е изостанала тотално в модернизационно отношение, има за какво да се срамуваме днес. Това заяви министърът на отбраната Димитър Стоянов в предаването "Денят започва с Георги Любенов" на БНТ. По думите му, не можем да предоставим комплексите C-300 на Украйна, тъй като няма да има с какво да защитаваме нашето небе.

Министърът коментира и военната помощ за Украйна, под формата на ремонт на техника, както и решението на 48-ото Народно събрание. Ще подходя консервативно към това решение на НС, тъй като армията има конституционни задължения, заяви Стоянов. По думите му, не можем да предоставим комплексите C-300 на Украйна, тъй като няма да има с какво да защитаваме нашето небе.

"През първия период имаше три доставки, които бяха направени от Министерството на отбраната - каски, бронежилетки, това беше при редовното правителство. Служебното правителство предостави 350 медицински комплекта за обслужване на 35 000 ранени, както и 35 000 комплекта дрехи и обувки. Сега сме в етап на подготовка за изпълнение на решението на 48-ото НС , който ще бъде предоставен на тренировъчната мисия в Полша, която е отново за украинската армия. Какво въоръжение, за съжаление, не мога да споделя, тъй като документът е класифициран", заяви Димитър Стоянов.

Той каза още, че в момента се работи по въпроса за транспорта на предоставяната помощ, като ще се извърши по въздух и земя. За целта страната ни е потърсила съдействие от САЩ и Великобритания. Пратката ще бъде наведнъж, като за транспортирането ще бъдат използвани над девет самолета Боинг C-17.

Закъснели сме с процеса с модернизация на българската армия, допълни министърът.

Димитър Стоянов поздрави Сухопътните войски, които днес отбелязват своя празник. Акцентира за нуждата от модернизация особено в този състав на българската армия.

Източник: БНТ

 

 

Коментари

  • този пък

    19 Ное 2022 11:47ч.

    пред кого се оправдава?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оправдава се пред американското посолство и пред жълтопаветната евроатлантическа социопатия

    19 Ное 2022 13:15ч.

    Насред столицата има цирей, заселен с кафявите ризи на Козяк.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дейвид

    19 Ное 2022 11:57ч.

    Точно така министре. Ще спасим Румъния, Словакия и Молдова!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съвременник

    19 Ное 2022 12:00ч.

    Чудя се, като се погледне в огледалото министърът, какво вижда?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    19 Ное 2022 12:14ч.

    Тя целта нали е България всеки да може да я ръфа както си иска. Защо да може да се отбранява.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГАГА

    19 Ное 2022 12:44ч.

    Една колония не й се полага да има собствена войска и въоръжение. Метрополията ще си пази територията. А населението е нежелателно за всички, освен за самото население. То само пречи. Така че очаквайте по-нататъшното му редуциране.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • противоречие

    19 Ное 2022 13:37ч.

    Интересно, при това мащабно разоръжаване, което ни беше направено, за да влезем в НАТО, какво излишно имаме? Министърът преди да стане министър и неговият ментор - Радев бяха против изпращането на оръжие, а сега търсят самолети, за да го транспортират. Двамата трябва да бъдат заклеймени като поредните разоръжители на българската армия, което се нарича национално предателство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • президентът

    19 Ное 2022 16:33ч.

    Колко много хора подведе Радев, за да гласуват за него! С едно единствено словосъчетание: Крим е руски, какъв да е? За съжаление, аз съм един от тях!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги

    19 Ное 2022 13:51ч.

    Да не говорим, че единствените читави дивизиони с С-300 в момента пазят Козлодуй. Тези не удариха дъното, а задълбаха под него. За всичко, обаче е виновно дебилизираното стадо! Мръсна пяна винаги е имало и ще има. Изкуствената селекция за поставянето и най-отгоре е посевместен процес. Такъв е света: Стотина фамилии разказват играта на милиарди и понеже това може да стане единствено чрез многопластови структури за субординация, са изградени механизми, които да изстрелват мръсната пяна отгоре - НПО-та, подкупи, секретни служби в полза на тези процеси, компромати, смачкване на опозицията, деморализация, деградация, дерационализаци .... Само, че ТЪПИЯТНАРОД понякога са дава много лесно. Такъв е нашия случай!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    19 Ное 2022 15:19ч.

    Списъкът е клас. информация- защо? Другите държави не са толкова потайни-дали трябва да подозираме нещо нередно в решението на министъра? Как депутатите подаряват нещо, което не е тяхна собственост? Онези 175 депутати, които гласуваха "за" , да бяха събрали лични средства, да закупят оръжие и боеприпаси и да ги даряват на когото искат! Парите за "подареното оръжие" са на бълг. данъкоплатци, а не на украинските.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Това е частно решение!"

    19 Ное 2022 16:11ч.

    Украинският посланик ще каже какво сте изпратили. Руснаците също ще научат и ще кажат. Ще разберем от тях. Наясно сте, че тази помощ няма никакво значение за развитието на военните действия. Тя е за да ни направи част от кървавата коалиция и от неприятелска страна да ни превърне във вражеска. Народът не иска да се изпраща оръжие, но парламентът не се интересува от неговото мнение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    19 Ное 2022 18:35ч.

    С 300 също са тайна , ама ги знаем. У бг то всичко вече е качамак. Остава Турция да вземе каквото и се полага, а те знаят как, кога и колко да вземат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи