Военният министър: Къде е солидарността на Европа? Поведението им е странно

Военният министър: Къде е солидарността на Европа? Поведението им е странно

Следвайте "Гласове" в Телеграм

“Доводите, които излагат нямат нищо общо с показателите, свързани с приемането ни в шенгенската зона. Не може непрекъснато да се сменят критериите. Не може да се иска Доклад по механизма за сътрудничество и проверка, при условие, че той е отпаднал от ЕК. Странно е това поведение”. Това каза в предаването “Здравей, България” на Нова телевизия служебният министър на отбраната Димитър Стоянов.

“Странно е да се говори, че България няма върховенство на закона и има корупция, а в същото време най-големият инвеститор у нас е Нидерландия”, допълни военният министър и заяви категорично, че страната ни трябва да следва своя интерес. “Ако започнем да разделяме границите на Европа, за каква солидарност говорим”, попита той. 

Стоянов коментира още военната подкрепа за Украйна, която предоставя страната ни. “Това, което даваме, не е нито C-300, нито самолети Миг-29 и Су-25”, заяви той и увери, че България защитава и своето небе, като използва именно Миг-29.

За това кога България може да очаква първите два самолета F-16, Стоянов потвърди, че това ще се случи през 2025 г. “Производство на първите два български самолета е започнало. Те ще бъдат произведени февруари месец 2024 г, но ще ни бъдат предоставени през 2025 г. Дори и да бъдат доставени по-рано, ние няма да бъдем готови с инфраструктурата, която беше неимоверно забавена. Още сме в начален етап”, обясни той. 

Военният министър направи и коментар на кадрите, показани от Sky News, според които сирийски мигрант е ранен от български граничар. “Това категорично не е българска територия”, заяви Стоянов. “Обикновено в патрула са военнослужещи и граничен полицай. Това, което чувам като изстрел не е ясно откъде идва, но не е от автомат “Калашников”. Представителите ни на границата са въоръжени с автомат “Калашников”, не с пистолети”, обясни той. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Източник: Нова телевизия

 

 

Коментари

  • Георги

    09 Дек 2022 10:09ч.

    Поредният ограничен ВВС-ар, за когото всичко се изчерпва с няколкото ни грохнали самолета и с единственият ни комплекс С-300. Щото ако ги даде, ще остави приятелите си по чашка безработни. Оттам нататък - потоп! И пълна липса на мисъл. Драйфа ми се вече от боклуци в управлението! То не бяха масажисти, тикви, куролации...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги, по-скоро драйфаш,

    09 Дек 2022 10:13ч.

    отколкото да мислиш, остави хората да се изкажат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги е озлобен,

    09 Дек 2022 10:26ч.

    защото смахнатата Веска от аферата го е махнала от листата на Политическа Партия МЕЧ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги

    09 Дек 2022 10:30ч.

    А ти що не оставяш хората се изкажат?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги

    09 Дек 2022 10:31ч.

    Край! Разкрит съм! Ма как ма и яд че ма разкараха от този умствен тръст на България, пълен с впиянчени затлъстели бивши милиционери и каки смесващи лексотан с водка!!! Е как да не съм озлобен, кАжи ся?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Буталников

    09 Дек 2022 10:11ч.

    Тоя пък къде се бута по въпроса за Шенгеня ? Това е в сферата на МВР ! Всеки е пенкилер...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гинекократична империя от западащи бееполови

    09 Дек 2022 10:12ч.

    Изказване на типичен клептократ-назначенец, който е бил изненадан изотзадзе от началниците си. Така е, когато властта не слуша народа си и му се подиграва. А народът ясно им каза: когато те водят слепи водачи, няма начин да не те докарат до падане в ямата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минаващ

    09 Дек 2022 10:18ч.

    Пилотът Стоянов можеше да напомни, че един полетен час на Фу16 днес струва 25000 долара, и че за поддръжката на летателна годност за ескадрилата трябваше да бюджетираме къде 100милиона лева годишно само за консумативи...А с тези пари можехме да поддържаме още 2 сухопътни бригади войска - в тези смутни времена да ни пазят и от мигранти през турската граница и от ...украински бандити и буйстващи украинки-бежанки... А защо не - и от оформящата се агресия от страна на Северна Македония. Нали точно така преди 30 години създадоха Украина от бившия СССР и днес РСФСР води кръвопролитна война с нея...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги

    09 Дек 2022 10:29ч.

    Първо, Стоянов не е пилот а техник. Второ, абсолютно всичко свързано с доставките за ВВС е далавера и кражба и поради тази причина, на никой не му пука какво се купува, колко ще ни струва и как ще се потдържа. Важното е кинтите за доставките да се гепят тук и сега. Знаейки как цели семейства от доказани дебили - бащи и синове грабят и печелят от смъртта на летците, ми се драйфа още повече. А колкото до сухопътните бригади - далаверата от оборудването им е доста по-малка. Щото там служат бесни копелета, дето като нищо ще светят маслото на далавераджиите. Не са ожце като ВВС-арите. Защо,мислите, че на най-високите длъжности се издигат само помияри ВВС-ари? Щото са мазни дупедавци. Примери колкото щеш - Симеонов, от н-к ГЩ стана депутат от ДПС!!! Вижте Михов, Попов, па и тоя пундяк и прекият му шеф...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Атанасов

    09 Дек 2022 13:16ч.

    За съжаление си прав!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    09 Дек 2022 14:12ч.

    Минаващият много набързо минава! И пропуска. Че преди 30 години някой бил "създал" Украйна. Обърнете внимание - вчера се навършиха точно 31 /тридесет и една/ години, откак Украйна и още няколко РАЗПУСНАХА СССР! Някой бил създал Украйна?! Справете се с фактите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Един Българин

    09 Дек 2022 10:26ч.

    Не прилича ли на вчесан овен този?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ММ93

    09 Дек 2022 10:36ч.

    Какво че чудиш, г-н калъф ... та вие за Европа сте просто обслужващ персонал. Вие сте слуги на чужди интереси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    09 Дек 2022 10:42ч.

    Още ли не сте "изстрезнели" след алкохолният делириум след 1989?Време е.Няма солидарност в туй "семейство"- хванат ли те на пангара ,ти Го ХХХ до край.Защо иначе помогнаха 3500 предприятия и заводи да изчезнат?Поне 50% си бяха добри и печеливши.А реакторите?Продадени от Мигленчето за 200 милиона?А нарязана та армия?За времето си тия активи си бяха много добри.Спомням си преди 20 години когато си купувах Сони тринитрон,на неговият фон какви бяха корейските електроника. Вижте ги сега.Така и с заводите.Най лесно е да ги за триеш. Трудното е да ги развиваш. А няма ли развита индустрия-си 8мо качество колониална територия-ишлеме,ресурси които други преработват и ти ги преподават. Примерно от 1кг стомана (за 50 лева) ще направиш 100 часовника по 100 лева.Та туй е солидарноста-¥й до дъното.Наивници.Вън от ЕС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    09 Дек 2022 11:24ч.

    Преди около десетина години извърших научно проучване за Селското ни стопанство. Та попаднах на интересен анализ от Свищовския университет ( забравих автора), в който се твърдеше, че Холандия, Франция и Германия са провеждали политика на вмешателство в България с цел унищожаването на Селското ни стопанство, като високо конкурентно! Естествено основна вина имат родните политици и бизнесмени, зинали паст за активите, движими и недвижими! Те така!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    09 Дек 2022 14:44ч.

    Това преди колко години го "ретранслирахте"? Моето инфо е, че е през 1939 г. Когато европейските парламенти обсъждат как да спрат селскостопанската инвазия на Царство България в Европа. В ЕС какво по-вече да ти въздействат, след като политиката във всяка област е обща? "Направи си сам" е българската традиция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    09 Дек 2022 11:04ч.

    Поведението им е ПОСЛЕДОВАТЕЛНО! Но, българските управници така й не разбраха, че така нар. преход не е нищо друго, освен най-голямото неоколониално разграбване на Източна Европа, в т.ч. и на България. Всъщност няма как да разберат! Те си мислаят, че като ги инсталират във властта, новите им "благодетели" преливат от уважение и любов към тях. Не, използват ви за свои цели!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    09 Дек 2022 11:09ч.

    Поведението на Европа е такова, каквото винаги е било - политика на лъжата. Ние сключваме договор с тях, като изпълняваме всичко предвидено в договора, срещу което получаваме обещание, което те не изпълняват, а ни поставят нови и нови условия или ни казват, че било въпрос на политическо решение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да допълня

    09 Дек 2022 16:37ч.

    Ами поради тая същата причина, в Украйна е война...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    09 Дек 2022 11:31ч.

    Ролята на Запада е доста двулична. Много добре знаят, че при преход към пазарна икономика се осъществява първоначално натрупване на капитала, което никъде и никога не е било законно, сега и за в бъдеще! Та за контрол над съответната държава е нужна разузнавателна информация относно кой натрупва този капитал, с крайна цел издигането на тези индивиди да управляват държавите. Така хващайки ги за "топките" се хващат " топките" и на самата държава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • приказка от едно време.....

    09 Дек 2022 11:47ч.

    ...ТАМ КЪДЕТО ЗАПОЧВА вЕвЕСЕ-то,СВЪРШВАТ уставите!!!!!ТЪЙ,че НЕ СЕ ЧУДЕТЕ!!!АМИ ДА ДЕЙСТВАМЕ,ЗАЩОТО кога "господ" "РАЗДАВАЛ" акъл военните БЯХА ПОД МОСТА!!!!РЯДКО УНИКАЛНО УМСТВЕНО ОГРАНИЧЕНИ български "ВОЕННИ"!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Циганин

    09 Дек 2022 11:49ч.

    "Дори и да бъдат доставени по-рано, ние няма да бъдем готови с инфраструктурата". На когото не е ясно: срещу много скъпи самолети, трябва да им правим изключително скъпи летища. За руски и шведски това не е необходимо. Иначе няма пари за пенсии и наводнени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    09 Дек 2022 12:52ч.

    Дания след като си купила 100бр Ф35 взела,че си направила сметката.Към 2025г ф35 ще гълтат 40% от военният им бюджет.Но не само Дания се е опарила.Всички държави със САЩ самолети/без значение/ от марката бързо разбират че експлоатацията е по-скъпа от самолета.В нашия случай борбата не е колко самолета ще купим.От значение за САЩ и НАТО е да модернизираме летищата и инфраструктурата за ф16,ф22,ф35.Все пак сме плацдарм срещу Русия!И плацдарма го опаковат подходящо за населението.Днес ясно се вижда кой продава България!Продава и предава толкова арогантно,че дори цар Симеон 2 намери за необходимо да се разграничи от тях.Респект за него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    09 Дек 2022 12:05ч.

    Ама на каква европейска солидарност разчитате вие бе, маймуни без гранати, другите в ЕС са поне маймуни с гранати, играещи на руска рулетка с напълно зареден барабан?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    09 Дек 2022 12:37ч.

    На Д.С. и ко им е през оня че няма солидарност.В капитализма по дефиниция няма солидарност.Единственото достижение на управляващата клика за '' 30г. демокрация''е че сме в ЕС.Обаче от ЕС непрекъснато съобщават на населението че сме в ТРЮМА НА ПОТЪВАЩИЯТ КОРАБ .С други думи ''демокрацията'' и ''ценностите'' делегитимират прозападната клика.Ако дефинираме прецизно ''що е демокрация'' и ''що е ЕС'' ще стане ясно че нито демокрация нито ЕС има у нас.И тъй като в името на демокрацията и ЕС беше извършен геноцид над нацията идва време да бъде потърсена отговорност от кликата.За сега окупационният корпус и машинките спасяват положението.Но на изток бушува буря.А буря там значат ветрове тук.Засега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мдам

    09 Дек 2022 16:39ч.

    +++++++++++++++++++++++++++++++

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    09 Дек 2022 12:38ч.

    Поведението им хич не е странно. Странно е поведението на нашите натегачи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мила от Марс

    09 Дек 2022 17:04ч.

    Странна е и тази нефелна изненада от страна на един министър. И поради това хич не е странно "европейското" отношение към нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Винету

    09 Дек 2022 12:42ч.

    Отлично, военен министре! Чак сега сфанА как действа ЗападЪ. Вече не се чудя, как ни метнаха и оглозгаха през 1990.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Служебнотоминистърче на отбраната Димитър Стоянов е ...

    09 Дек 2022 13:13ч.

    ... поредният клетвопрестъпник и майкопродавец.щ, клиен на бъдещия НАРОДЕН съд.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    09 Дек 2022 14:46ч.

    Ах колко е изненадан Стоянов от европейската солидарност, като онзи от вица на Шкумбата: Тука нема ред бе братче...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи