Водачът на БСП-София призова на бунт срещу Нинова: Битката за връщане на БСП вече е открита!

Водачът на БСП-София призова на бунт срещу Нинова: Битката за връщане на БСП вече е открита!

Изказване на Иван Таков, председател на БСП-София пред делегатите на градската конференция:

Уважаеми делегати,

Провеждаме седмото заседание на XIV Градска конференция в изключително сложна партийна обстановка и в навечерието на поредната кампания за предсрочни парламентарни избори. На 2-ри април ни предстои да упражним правото си на глас за пети път в последните две години.

Тежката политическа криза, в която се намира държавата, е следствие от много фактори, най-важният от които са политическите партии и тяхната невъзможност да водят разумен диалог помежду си.

БСП е една от тези партии. 

БСП, която през есента на 2016-та година излъчи президент на България в лицето на Румен Радев и за която през 2017-та година гласуваха близо милион избиратели. 

Това беше БСП!

БСП, за която на последните избори в края на 2022 година гласуваха малко над 230 000 души.

БСП, която беше пета политическа сила в 48-мото Народно събрание.

БСП, която дели членовете си на "наши" и "чужди".

БСП, която цензурира, наказва и изключва различното мнение. 

БСП, която си служи с манипулации при гласуването по време на заседание на висшия си орган - конгреса.

Това е БСП днес.

УВАЖАЕМИ ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ,

Всеки от вас е получил моя доклад по-рано днес.

Имате възможност да се запознаете с него.

Затова сега няма да ви го чета.

От тази трибуна искам да ви кажа нещо друго.

Преди 10 месеца, когато бях избран за председател на Градската организация, приех този пост с намерението да обединявам, да работим всички заедно, като истинска партия. Повече от месец преди конгреса на 11-ти февруари говорих, призовавах, молих се дори за смирение, за разум, за това всички в партията да си подадем ръце, да седнем на една маса, да се разберем и да вървим заедно напред.

И какво постигнахме, другари?

Програмната декларация, върху която с наши другари работихме близо 3 месеца, дори не беше раздадена на делегатите на конгреса.

Различното мнение на членовете на Градската организация беше цензурирано. Моето изказване с призив за разум и смирение също беше цензурирано от партийната телевизия. 

Накрая в пълен разрез с уставните норми на партията и с очевидни фалшификации при преброяването бяха наказани с изключване от партията 14 делегати на конгреса. 10 от тях са знакови лица от Градската партийна организация. Част от тях са делегати на Градската конференция и присъстват в залата.

От тази трибуна искам ясно да заявя, че наказаните 14 делегати на конгреса за мен и за ръководството на БСП - София си остават наши другари. 

Градската партийна организация не приема решението за изключване. 

УВАЖАЕМИ ДРУГАРИ,

На конгреса беше извършен опит за разцепление и за подчинение на Градската организация. 

Това няма да се случи!

Не и докато аз съм председател на БСП - София!

ДРУГАРИ!

Ще докажем нашата правота само със силни, убедени социалисти, които не си хвърлят партийния билет, а се борят с много работа, много политическа работа.

Ние ще водим тази битка за Партията! 

Призовавам всеки един от вас, делегатите на конференцията, да проведем предстоящата предизборна кампания като истинска партия, а не разделени, както излязохме след решенията на конгреса. 

Да работим сред хората, с разум, със сърце, сплотени зад социалистическата идея.

Да съхраним Градската организация. 

Да покажем на всички, че партията е наша.

След 2-ри април ще удвоим нашите усилия да върнем партията на мястото, което заслужава.

С всички уставни, юридически и морални средства срещу опитите на някои да превърнат БСП в дребен инструмент за брокерски цели. 

БСП е масова партия с основна роля в политическия живот на страната, а не дребна бутикова организация за търгуване на управленски постове.

ДРУГАРИ,

всичко можем да сменим, партията - не!

След изборите на 2-ри април може да ни товарят с незаслужени вини, да ни наказват, да ни изключват, но не могат да отнемат нашата принадлежност и вяра в социалистическата идея на нашата БСП. 

Нека да си свършим работата в кампанията, а след това - да ни изключват, ако искат.

Ние сме готови!

Битката за връщане на БСП вече е открита!

 

 

 

Коментари

  • Стефан д-р Чолаков

    22 Фев 2023 17:51ч.

    БСП ще вземе 7% на следващите избори. Само възрастни хора гласоподаватели гласуват за БСП.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чоли ме боли

    23 Фев 2023 4:21ч.

    Дрогарката Нинова е последната Червена бабичка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Помнещ

    22 Фев 2023 18:06ч.

    "Червената аристокрация" без кръв сдаде власта в НРБ , но "топлите местенца" в парламента не дава. То само това им остана. По фамилиите ще ги познаете, ако някой не ги знае да отвори историята за членовете на ЦК на БКП до 1989 г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    22 Фев 2023 18:30ч.

    Кой прави такива призиви преди избори? Нормални ли сте или ви плащат за простотии? Ако беше жива баба ти Вълка щеше да ви стреля, без да й мигне окото!Нямате акъл и усет кога и как да смените лидера си, а искате да управлявате! Боже, прости им!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Александрова

    23 Фев 2023 9:34ч.

    синовете и дъщерите на бивши докараха БСП до това състояние и кохортата на онези, които животът им е обладан от власт, пари, власт... начело с бивш президент. Жалко!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маги

    22 Фев 2023 18:38ч.

    Тия въобще не мислят за партията, а гледат собствените си интереси! Защо точно преди изборите се започват с "разделяй и владей"?!? Много е просто, искат да навредят на БСП да няма добри резултати на изборите и да го използват като причина за сваляне на Нинова, стани да седна! Това не е подходящо време и те много добре го знаят и затова го правят. На тях не им пука за партията, а гледат те да се намърдат в нея и да командват в своя полза. Те са доказани кариеристи! Хич не ги интересуват нашите български интереси, а собствените им и са го доказали! Обикновените членове на БСП не са глупави и им е ясна цялата далавера!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нищо ново под слънцето!

    22 Фев 2023 20:22ч.

    Горният текст е валиден за ВСИЧКИ ПАРТИИ в България!!! Колкото по-нависоко в ръководството - толкова по-кървави борбите! Днес почти никой не говори за идеология, за някакви общи национални цели, които да постигне увличайки народа. Основната цел на охлократическия процес днес е заемането на върха на Властта, чрез който да доим обществото под предлог че го обслужваме или спасяваме. Тук не става въпрос за ефективно капиталистическо производство , или за общо-полезно социалистическо производство. Тук става въпрос единствено за ЕКСПЛОАТАЦИЯ на обществото чрез ЗЛОУПОТРЕБА С ВЛАСТ основно за лични цели... ИДеалната илюстрация на процеса е състоянието днес в Украина - водешите войната политици станаха МИЛИАРДЕРИ с откраднатите от света помощи, докато населението се чуди как на де умре от глад и струд... Това е и наше бъдеще скоро!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе Маги

    23 Фев 2023 10:04ч.

    За каква партия говориш изобщо? БСП е мъртва, заклана от мафиотското си ръководство. Избори, дрън-дрън, глупости - дори твърдото ядро избиратели се отдръпва и то не заради борбата срещу кликата на Нинова, а заради продължаваното ѝ присъствие. Нейната нагла безпринципност отблъсква всеки разумен гласоподавател. Още отстраняването на Миков беше сигнал, че БСП е овладяна от нечистоплътни хора. Не се пъни да браниш тази кочина. Ако наистина милееш за левите идеи, подкрепи обединението на лявото политическо пространство, а БСП колкото и да се гърчи, ще потъне в забрава на бунището на историята, отровена безумната егоцентричност на собствените си лидери.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пеков Таков

    22 Фев 2023 18:41ч.

    - Каква социалистическата идея на БСП ? - А какви 5 лева?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не са само възрастните,

    22 Фев 2023 18:45ч.

    а целите семейства на възрастните, които имат право на глас! А има и други познати, приятели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не са само възрастните

    23 Фев 2023 9:40ч.

    26годишна мотористка с "Ямаха" загина в тежка катастрофа в Мездра. Дивашки бой между млади ваксинирани шофьори след засичане във Варна. Ученик остана без глава след удар в пътен знак с подарен преди 14 дни мотор. 22годишният Даниел Анелиев-Камичето е обичал до полуда мощния си мотор, но загина в жестока катастрофа край Враца. 20годишен рокер с висока скорост се забил в тротоар и главата му се е разцепила на две...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Относно

    22 Фев 2023 18:51ч.

    социализма по уместно ще е партията да се върне към първоначалното си име още от времето на Димитър Благоев - БСДП - Българска социал_демократическа партия. Явно е че времената сега не са за социализъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    22 Фев 2023 19:02ч.

    Корни е изритана от всички листи на БСП за изборите. Чакаме да видим къде ще се набута сама...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До:forsvaret

    22 Фев 2023 19:24ч.

    Не тя е проблема на БСП. Проблемът е в липсата на идейна яснота, чии интереси изразява партията? Сериозно ли вярва, че САЩ и ЕС са партньори? И още, и още!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    22 Фев 2023 19:28ч.

    Не може да си влязъл през задната врата в БСП и да се въобразяваш, че с лозунги ще се издигнеш до лидер на партията! Онези, които го бутат в огъня, ще го използват, но няма да забравят при всеки удобен случай да му напомнят за татковото минало. Коварни и подли са дърпащите конците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Та нали Нинова тогава ви извади от калта

    22 Фев 2023 19:34ч.

    Чудни хора!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пацо

    22 Фев 2023 21:45ч.

    Не разбрахте ли, че Корни е внедрена в БСП с цел нейното унищожаване, което вече е почти факт, тя е дясно мислещ човек от кохортата на Костов, затова около нея са само хора от десния спектър, Божанков, Методиев и други.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Корни ви била виновна,

    22 Фев 2023 22:43ч.

    а Станишев, Еленка , семейство Пирински и т.н... са ангели небесни и толкова "много" са направили за нейното развитие...Вярно, че се набутаха в ЕС за да се мъчат в Европа...А Нинова все пак свърши нещо добро за пенсионерите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До горния от един непартиец

    22 Фев 2023 22:54ч.

    Партията не е само ваша, не я приватизирайте ала Костов, партията е на всички в нея, тя не е частна собственост, за да претендира всеки самозванец, бил той и шеф на ПО. Партията е на всички членуващи в нея от страната и който иска да я открадне е нечестен човек. Не става така с инсинуации в предизборно време! Това може да го стори само този, който не милее за партията си, а гледа само личните си интереси и издигане с измама.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какъв социализъм, бе момче,

    22 Фев 2023 23:03ч.

    Социализмът си отиде през 89 г., сега само можем да си мислим за социални права ако се преборим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чакаме да се появи

    22 Фев 2023 23:08ч.

    следващият кандидат за оглавяване на БСП! Кандидати за власт много, но за работа не ги търси...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Духът на времето

    23 Фев 2023 0:27ч.

    БСП бе ударена първо от Радев и неговата кохорта вкл. и тоя симпатяга, когато работеха за спуснатия им от задокеанците проект на Подмяната. След това същите тези троянски коне в БСП търсят отговорност за слабите й резултати поради собственото им предателство. Изпълнява се козяшка поръчка по цялостното овладяване на тази партия и вкарването й в джендърския коловоз и антируската истерия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уфф,

    23 Фев 2023 10:32ч.

    Матросов на амбразурата... Изтъркаха се тези лигави опорки...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Напълно съгласен съм с Духът на времето

    23 Фев 2023 1:36ч.

    Станишев е готов да приеме истанбулската конвенция. Единствено Нинова е преградата. След Нинова, ако децата на бившите партийни велможи овладеят ръководството, БСП ще се превърне в козяшка подлога.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Комунист

    23 Фев 2023 8:02ч.

    Ах тези таковци. Кристиян го цитират повече от Далай Лама и от Васил Левски, взети заедно. Янчо Таков въртеше далавери с 1300 години и с турски кожухчета, а Иван защитава "другарите". Кои другари бе, Иване?! Синът на "безкръвния" Добрев, дето ни подари за колония на сатанистите срещу няма и 30 сребърника ли? Или пролетарския син Божанков? За кои да страдаме? Губите умовете и гласовете, не заради липсващите божанковци, добревци и гоцета. Губите ги защото сте интерисчийска и продажна каста. Как пък за 30 години не се издигна нагоре някое селско момче без връзки или някой инженер с акъла си?? И да се обединявате и да се роите, все тая. Никой не ви вярва. Възраждане ще ви отнемат малкото останали, а вие се преименувайте на Партия Секвоя. Време е не за ново БСП, а за ново БКП, което да е истинският наследник на старото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПП&ДБ&БСП

    23 Фев 2023 8:51ч.

    Другариии , братяяяя не можете да се изправите и свалите нашата продажна , лъжлива и крадлива кака .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванчо, не сме забелязали да правиш нещо за БСП

    23 Фев 2023 10:05ч.

    На какво отгоре ти са претенциите? А Сергей Станишев го видяхме съвсем открито да работи против България и против БСП.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 123

    23 Фев 2023 10:45ч.

    А за слабите резултати на БСП в София ,какво ще кожеш г-не !?!Вие не работите против Нинова ,вие работите против партията ...искате да ни използвате ,но няма да стане ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 456

    23 Фев 2023 16:53ч.

    Слабите резултати на БСП са повсеместни, а и още по-слаби ще бъдат, въпреки участието в заверата за фалшификация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи