Внучка на Байдън ще сключи брак в Белия дом

Внучка на Байдън ще сключи брак в Белия дом

Президентът и първата дама на САЩ заедно с внучката си Наоми Байдън и нейния годеник Питър Нийл на Южната морава на Белия дом. Снимка: АП

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Внучка на президента на САЩ Джо Байдън ще сключи брак в Белия дом, съобщи АП. Наоми Байдън ще се омъжи за Питър Нийл в събота. Това ще бъде 19-ата сватба в историята на Белия дом, съобщава БТА.

Според Историческата асоциация към американското президентство обаче за първи път булката е внучка на президента. Това ще е и първата сватба на Южната морава на Белия дом.

Обща приятелка запознала 28-годишната Наоми Байдън и 25-годишния Нийл преди около четири години в Ню Йорк и оттогава те са заедно. Внучката на американския президент е дъщеря на сина му Хънтър Байдън. Нийл е завършил наскоро юридическия факултет на Университета на Пенсилвания. Двамата живеят във Вашингтон.

Девет от 18-те документирани сватби в Белия дом са на президентски дъщери. Последната е на дъщерята на Ричард Никсън, Триша, през 1971 година. Племенници, син и братя и сестри на първите дами също са сключвали брак в прочутата сграда. Един от президентите, Гроувър Кливланд, се е оженил в Белия дом по време на мандата си.

Първата дама на САЩ Джил Байдън заяви, че се вълнува да види как нейна внучка "планира сватбата си, как прави своя избор, как се превръща, разбирате ли, в самостоятелна личност, а тя е толкова красива". "Така че нямам търпение всички вие да я видите като булка", добави наскоро баба ѝ в токшоуто на певицата Кели Кларксън.

Стюарт Макларън, президент на Историческата асоциация към Белия дом, заяви, че специалните поводи в американското президентство не се забравят бързо. "Ако имате привилегията да отпразнувате там празник или специален повод в живота си, като сватба, това е много запомнящо се събитие", подчерта той. 

Източник: БТА

 

 

 

Коментари

  • Дачков, не се излагай?

    14 Ное 2022 8:59ч.

    Голям праз! Егати важната новина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    14 Ное 2022 9:00ч.

    Няма ли някой, който да посъветва младежа Нийл да не се хваща с три години по-възрастна от него кака? Някой да му обясни, че ако лбовта е светлината в живота, то бракът е заплащане на сметката за осветлението. Всъщност наивно е да се смята, че това е брак по любов. Младежът сключва брак с парите на тате и дЕдо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock

    14 Ное 2022 10:06ч.

    Ще се разплача от умиление! "Световна новина", особено важна за Бантустана и за губещия вече пулса си - плебс. Но от друга страна, този контраст спрямо заливащата ни ЕАТЦ- и местна гадост, може да подсили усещането на полумъртвата жаба в кипящата помия на съвремената "история". Най-малкото, за да потръпне за предпоследно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук

    14 Ное 2022 11:59ч.

    Наоми повлече крак - догодина ново сватбарско хора ще се извие на моравата край Белия дом. Ше се задоми Финеган - 21 годишната внучка на Джо и Джил. Тя е студентка в Пенсилвансия университет. Нейния избраник се казва Винсент Нконо. Той е 29 годишен, по професия аниматор в морски курорти и голф инструктор. Любопитен факн, е че прочутият вратар на Камерун Нконо е калеко на младоженеца. Винсент и Финеган дължат запознанството си на президента Обама. Първата брачна нощ младоженците е планирана да се състои в Овалния кабинет. Баба и дядо ще се погрижат на младите да им бъде застлано край камината. Навярно баба Джил ще дари внучката си с одеяло от вълна на перуанска викуня. То е плетено от приятели на Джо Байдън, основатели на клуба "На една кука".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи