ВМС не са открили мини в Черно море

ВМС не са открили мини в Черно море

В български териториални води няма открити мини, съобщи командирът на военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов на брифинг в щаба на флота във Варна.

До момента в Черно море са открити три мини - едната, от които е на 26 март в Босфора. Вчера е открита мина на 12 мили навътре в турски териториални води и е унищожена. Третата е открита в Румъния - на 40 мили източно от Констанца. Мините са от типа Ям - котвена малка мина с взривно вещество 20 килограма, поясни контраадмирал Кирил Михайлов, цитиран от БТА.

В понеделник Министерството на отбраната съобщи, че Военноморските сили извършват обследване на район в Черно море след получени сигнали за забелязани предмети, за които е имало съмнения, че са мини. Получени са два сигнала за забелязани мини на около 37 морски мили изток – югоизток от нос Галата. Изпратен бе вертолет с екипаж от състава на авиобаза „Чайка“ и кораб със специална група на борда от Флотилия бойни и спомагателни кораби. Вертолетът „Пантер“ извърши полет за обследване на двата района. В единия от районите са открити плаващи пластмасови черни кутии, а в другия не са открити плаващи миноподобни обекти.

 

 

 

Коментари

  • Su38

    29 Март 2022 8:59ч.

    Ах, тези украинци. Само изчерпват ресурса на нашите вертолети....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    29 Март 2022 10:09ч.

    Странно. Украйна минира входовете откъм Черно море и нщо не казва, Русия предупреждава за откъснали се мини. Нашите "дезинформация". После дезинформацията става информация. Дали пък "откъсването от котвите не е опит за провокация, когато кораб или танкер на друга страна се натъкне на тях? Русия потапя чужди кораби, върви доказвай, че е нямало руски кораби наоколо...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мхм

    29 Март 2022 10:31ч.

    А всичко казано от официалните СМИ е самата истина, нали...объркала си една буква в името си Бандеровца ще ти подхожда повече..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    29 Март 2022 10:23ч.

    А българските ВМС дъл могат да открият Черно море? ... с тях гумени лодки се пличкат само на Панчаревското езеро ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванов

    29 Март 2022 11:29ч.

    Началникът им каза :"Няма мини" и ето -мини няма.Началникът е винаги прав,не го ли знаете?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Милор от село Парамун социален антрополог

    29 Март 2022 12:13ч.

    Контраадмирал Кирил Михайлов, стреснат от вестите за мигриращи в Черно море мини, е провел спешно команндо-щабно учение на ВМС. На него е наблегнато върху проблемите на миноловния дискурс и концепт. Проведено е било в басейн-тренажор на ВМС. В него е участвала и курветата "Ерато", проект 90-60-90 снабдена с вагинален унищожител на мини. Лично командващият е направил показно боравене с него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи