ВМРО внесе сигнал до Главния прокурор за престъпление против републиката след пресконференцията на Радостин Василев

ВМРО внесе сигнал до Главния прокурор за престъпление против републиката след пресконференцията на Радостин Василев

Следвайте "Гласове" в Телеграм

За пореден път се потвърждава, че хора от „Промяната“ работят срещу националния интерес и грубо нарушават българските закони. Днешната пресконференция, дадена от депутата от ПП-ДБ Радостин Василев, може да е продиктувана от лични мотиви, но направи нещо много важно за българското общество.

От изтеклите записи в публичното пространство днес става ясно, че в момента в България се готви едно правителство от хора, приближени до чужди посолства, което е антибългарско, антинационално и в разрез с всякакви норми на морала. Кирил Петков разяснява без всякакъв свян как получава инструкции отвън за вътрешнополитически решения за собствената ни държава. От записите разбираме още, че службите в страната и техните ръководства се одобряват от чуждо посолство. Нека го кажем направо – от посолството на САЩ!

Това е национално предателство! Нещо повече – това е престъпление по смисъла на българското законодателство. Припомняме чл. 103 от Наказателния кодекс на Република България: „Който, изпълнявайки държавна служба или поръчение пред чуждо правителство или международна организация, умишлено ги води във вреда на републиката, се наказва с лишаване от свобода от десет до петнадесет години…“ (и сл. чл. на НК). Трябва да е ясно едно – за подобно национално предателство се носи отговорност. В това число наказателна! Рано или късно.

Свидетели сме на грубо, арогантно, безпрецедентно погазване на българските национални интереси. Поругаване на нашето национално достойнство и тотална капитулация на едни „йесмени“ пред чужди интереси и чужди господари. Тези хора не само не бива да бъде допуснато да съставят кабинет. Те незабавно трябва да напуснат политическата сцена, защото доказаха, че работят срещу собствения си народ.

Когато преди година обяснявахме, че правителството на Кирил Петков и Асен Василев е къща от карти, а те самите са сламени хора, които са поставени тук, за да изтъргуват интересите на България, бяхме игнорирани и осмивани. Когато преди изборите на 2 април казахме, че се готви правителство „Магнитски“ и затова отказахме да участваме в това пародийно шоу, отново бяхме репликирани от шумните платени говорители на ПП-ДБ и ГЕРБ.

Когато двойните стандарти на Европейския съюз с всичките им механизми притиснаха същите тези „йесмени“ да продадат националния интерес и да премахнат ветото за членство РС Македония в Общността, отново бяхме критикувани.

Е, какво стана днес? Един от техните потвърди всичко, което ние от ВМРО говорим от повече от година. И за жалост се оказахме прави!

Ние от ВМРО, за разлика от други партии, искаме ясно да заявим, че не сме срещу Европейския съюз. Ние сме срещу двойните стандарти и безапелационната намеса на Брюксел във вътрешните дела на страните членки. Ние сме за Европа на отечествата и нациите. Категорично НЕ сме за сегашната Европа на Урсула Фон дер Лайен, която се държи като концесионер на националния суверенитет и реди правителства и директори на службите за сигурност в България!

Държавата е превърната в циркова арена за изява на клоуни и на това трябва да бъде сложен кай веднъж завинаги! Оттук насетне не трябва да има никаква милост към националното предателство и безгръбначните мекотели, които искат да подчинят държавата ни на чужди господари!

Ето защо ние от ВМРО внесохме днес сигнал до Главния прокурор на Р България за престъпление по глава първа от Наказателния кодекс, а именно „Престъпления против републиката“.

Текст на сигнала:

До

Г-Н ИВАН ГЕШЕВ

ГЛАВЕН ПРОКУРОР НА

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Сигнал

От Красимир Дончев Каракачанов, Ангел Чавдаров Джамбазки,

Александър Маиров Сиди и Карлос Арналдо Контрера

Уважаеми г-н главен прокурор,

Днес, 26.05.2023 г., на пресконференция на народния представител Радостин Василев, бяха представени звукозаписи от онлайн заседание на Националния съвет на ПП „Продължаваме промяната“. От тях се извеждат основателни предположения и признания за действия по договаряне между Кирил Петков и Асен Василев от една страна, и „посолствоТО”, както се изразяват те, от друга. От разговора става ясно, че лидерите на ПП „Продължаваме промяната“ са предложили смяна на шефовете на спец служби и кои да бъдат новите началниците на ДАНС, ДАР, ДАТО, Главен секретар на МВР в Република България, кои да бъдат имената на министрите и т.н.

Подобни и други действия за кадруване в службите за сигурност освен политическа намеса в работата им, представляват и заплаха за националната сигурност. Намесването на представители на чужди държави в начина на подбор и назначаване на ръководителите на държавни структури в сектор „Сигурност“ е недопустимо. В публикациите на средствата за осведомяване става дума за предварително консултиране, съгласуване, одобряване на евентуални кандидатури за началници на службите, които Кирил Петков и Асен Василев (не е ясно в какво качество и защо) определят като „наши хора“. Съгласно българското законодателство е абсолютно недопустимо по този ред и начин да се кадрува в службите за сигурност, нежели да се определя професионалното им ръководство. Открит е въпросът, имало ли е намеса, „съветване“, одобрение на определени лица за тези постове от чужди граждани, посолства, служители на институции на други държави.

Уважаеми господин Гешев, в качеството Ви на Главен прокурор, моля:

Считаме, че горното осъществява съставите на чл. 103 и 105 от НК и затова Ви призоваваме да образувате досъдебно производство, което да установи:

1.            Да приемете звукозаписите от онлайн заседание на Националния съвет на ПП „Продължаваме промяната“, които да послужат като необходимия законен повод, съгласно чл. 208, т. 2 НПК, за започване на разследване от Ваша страна за наличие на престъпление извършено от посочените в записите български граждани Кирил Петков и Асен Василев, по чл. 103 и 105 от НК;

2.             Да установите кое е цитираното в записите „посолство“, „посолства“?

3.             Какво са договорили с това с „посолство“, „посолства“ цитираните две лица?

гр. София                                                            С уважение:

Красимир Дончев Каракачанов ……….

Ангел Чавдаров Джамбазки ……….

Александър Маиров Сиди ……….

Карлос Арналдо Контрера ……….

 

 

 

Коментари

 • Бутафория

  26 Май 2023 18:08ч.

  Преди няколко месеца почти всички партии бързаха да направят референдум за нещо. Важно е да се разписваш. Сега същото - всеки се бори за правда и хвърля камък по кратуната на безопасен враг.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  26 Май 2023 18:39ч.

  Кой враг е безопасен?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Викт

  26 Май 2023 18:40ч.

  lex.bg НК на РБ: Чл. 103. (Доп. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г.) Който, изпълнявайки държавна служба или поръчение пред чуждо правителство или международна организация умишлено ги води във вреда на републиката, се наказва с лишаване от свобода от десет до петнадесет години, както и с лишаване от права по чл. 37, ал. 1, т. 6 и 9. ; Чл. 105. (1) Който се постави в услуга на чужда държава или на чужда организация, за да и служи като шпионин, ако не е извършил деяние по предходния член, се наказва с лишаване от свобода от пет до петнадесет години. (2) Деецът не се наказва, ако доброволно се разкрие пред органите на властта.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Баба Злата

  26 Май 2023 19:14ч.

  И ако след тая помия излъчат правителство, то ще е най-смърдящото от десетилетия насам, а ние ще сме одрали дъното.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да не сме крайни

  26 Май 2023 19:42ч.

  Веднага всички красиви участващи в заседанието, макар, че има и други които не са се наредили при бай Ставри авансово да му гостуват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Митето

  27 Май 2023 10:52ч.

  Че ние ще останем без политици!Което може и да е за хубаво.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ай, ай, ай!

  26 Май 2023 19:48ч.

  Някой е решил да се направи на мъж и да зареже торбичката"Била"? Или просто се чувстват обидени, че не ги избраха тях на кастинга за прилежни подлоги? Аз на тези не им вярвам! Не е достатъчно да яхнеш вълната, а може и магарето, по-важното е да умееш да държиш вълната или юздата, а тези вече се представиха в целия си блясък. Любопитно на какво разчитат - на късата памет на избирателя, може би? Ок! Един или два клоуна повече или по-малко в този цирк, вече е все тая!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SIMO

  26 Май 2023 19:59ч.

  Според д-р Гьобелс "народонаселението" помни максимум 2 седмици......Пък тия що да не опитат......

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кой сега е №1

  26 Май 2023 20:10ч.

  ПатриотАрите изпревариха всички. 😂

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • По този сигнал

  26 Май 2023 23:42ч.

  Едва ли ще има положителен резултат. Първо защото е написан от съмнителни лица, участвали в не по-малко позорни уговорки -все отбор фалшиви патриоти. Нека се упражняват на родолюбие, може и да им се получи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Митето

  27 Май 2023 10:54ч.

  Разбира се че няма да има никакъв резултат.Та Гешев при кого ходи да му напълнят копанката?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи