ВМРО: Оставката на военния министър в момент на такава криза е необяснима

ВМРО: Оставката на военния министър в момент на такава криза е необяснима

Има ли външен натиск за тази смяна?

Приказките за това кой какво имал и нямал право да говори във „Фейсбук“ от човек на позиция министър-председател, който си позволява да показва фрапираща вътрешнополитическа и геополитическа некомпетентност, прокарвана по всички възможни комуникационни канали, е меко казано неуместна.

Смяната на военния министър в ситуация на водеща се война на 300 км от българската територия е необяснима. В настоящия състав на правителството Янев е авторитет по въпросите на отбраната в сравнение с „ястребите“ около Кирил Петков, които са пълни дилетанти в областта на отбраната, защото дори не са ходили войници, а пушка са държали единствено на стрелбището на някой селски панаир.

Възниква резонният въпрос: има ли външен натиск за тази смяна? Има ли нещо, което министър-председателят Петков мисли да направи без да е информирал българското общество? Верни ли са слуховете, че има идея българските изтребители МиГ-29 и щурмовите самолети Су-25 да бъдат предоставени на Украйна като помощ от страна на България? Или идеите на някои обикалящи студията „експерти“ в България да бъде разположено ядрено оръжие?

Кирил Петков дължи на българите отговор по всички тези въпроси, за да сме сигурни, че правителството не обслужва чужди интереси. Напомняме на министър-председателя, че е време за достойни и бързи действия за защита на нашите сънародници в Украйна, които бедстват, а Министерският съвет на България, просто ги изостави. Защото в Украйна не живеят само 150 българи с българско гражданство, които бяха евакуирани. Там живеят почти половин милион украинци с български корени.

Но и за това трябват исторически познания, а не голословно говорене!

 

 

 

Коментари

 • Минаващ

  28 Фев 2022 18:01ч.

  Ами има изход - утре кога Възраждане свика митинг-протест - идете и вие ги подкрепете. Във военно време да сменяш военен-министър-генерал с военен чиновник-маркетолог на НАТО си е обикновенно криминално престъпление (толкова не можаха да намерят някой друг про-натовски генерал...) А също и следващата седмица, когато Русия врътне всички кранчета като отговор на санкциите и се хванем за палците...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола

  28 Фев 2022 18:02ч.

  Оооо, напълно обяснима е... на Хероин Мусака не и харесва някой да и се противопоставя! За мен е необяснимо мълчанието на онази тьотка Нинова?!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На следващите избори БСП ще прави компания на ВМРО

  28 Фев 2022 18:11ч.

  Извън народното събрание

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола

  28 Фев 2022 18:13ч.

  Ако продължава да се държи за мъдете на куролацията - със сигурност! 👍

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пияния майстор

  28 Фев 2022 18:10ч.

  Ами Краси Каракачанов, като историк, да отиде при Киро и да му разкаже за правителството на Муравиев, примерно . Не задруго, ами просто момчето в Харвард не е учило такива "простотии", които обременяват излишно мисленето и съзнанието. На лекцията би трябвало да присъства и Соломончо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • haho

  28 Фев 2022 19:43ч.

  Алооу, ура "патриотите" от ВМРО май са забравили вече какво е написал тяхният нов вожд Ангел Джамбазки преди няколко часа: " България трябва да изпрати оръжие и муниции" https://glasove.com/novini/angel-dzhambazki-nashite-bratya-v-ukrayna-sa-napadnati-ot-islyamistki-bashibozuk-pod-ruski-flag

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Anonimen

  28 Фев 2022 20:42ч.

  няма несменяеми хора, дори и по време на война. но това е ОПЕРАЦИЯ само . страшно няма. и това не е военен министър , а оператор. или патоанатом. при тях изходът почти винаги е летален.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наказателен кодекс

  28 Фев 2022 22:07ч.

  Чл. 415а. (Нов - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) Който предприема военни приготовления за използване на ядрено, химическо, бактериологическо, биологично или токсично оръжие като метод за водене на война, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи