ВМРО на протест: Блокираха Кресненското дефиле

ВМРО на протест: Блокираха Кресненското дефиле


От ВМРО на протест в Кресненското дефиле. Те блокираха центъра на Кресна. Причината е позицията на България по отношение присъединяването на република Северна Македония към ЕС. От ВМРО настояват българското правителство да не вдига ветото и да не отстъпва при условията, които са поставили преди това.

Преди 10 дни привърженици на ВМРО се събраха пред МС и започнаха серия от демонстрации, каквато е и днешната.

Снощи премиерът Кирил Петков направи видео обръщение, което призова президента Румен Радев да свика съвет по национална сигурност, на който да се обсъди въпросът за преговорите между България и Северна Македония, като подчерта, че решенията ще бъдат взети едва когато има национално съгласие и ясна позиция на българското правителство.


Източник: бТВ

 

 

 

 

Коментари

  • Helleborus Предателство са самите „условия“, които ВМРО поставят на българите в Македония

    21 Май 2022 12:55ч.

    да се откажат от рода си и езика си в Конституцията си. Това не е нещо, което български политици имат правото да решават сами, то не касае тях, а цялата история и поколенията българи, които ще бъдат лишени от идентичност. Как може да искаш някой българин да запише в закона си, че не е българин! Как може до такава степен да опорочиш идеята за патриотизъм и родолюбие!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи