ВМРО: Матурите в детските градини се въвеждат, за да се разпределят бюджети без цел и мисъл

ВМРО: Матурите в детските градини се въвеждат, за да се разпределят бюджети без цел и мисъл

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Матурите в детските градини се въвеждат, за да се разпределят бюджети без цел и мисъл за подобряване на образователната система. И това отново е за сметка на невинните ни деца! Това са казва в позиция на ВМРО, изпратена до медиите. 

Това е поредното безумие и то в навечерието на най-светлия празник – 24 май  - денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Ние от ВМРО сме категорични, че това е поредната гавра на безродната „експертиза“, която трайно се загнезди в МОН последните три години.

Матури в детските градини?! Децата в детските градини ще бъдат изпитвани и в следствие на това ще бъдат приети или отхвърлени от желаното от родителите училище в първи клас.

Безумието на чиновниците е на път да забие поредния пирон в ковчега на българската образователна система. С непрестанните тестове и атестации тя генерира вече цели поколения от деца, които се приспособяват да отговарят на изпити и въпроси, но не и да трупат реални знания. Това вече дава тежко отражение в обществото ни. Дълбоката демографска криза и състоянието на образованието буквално поставят на карта оцеляването на нацията.

Министерството на образованието обаче не се интересува от това. То се интересува от разпределяне и делегиране на бюджети. Матурите в детските градини са точно за това - за разпределяне на бюджети. Сметката, разбира се, ще бъде платена от родителите и децата.

Ето защо ВМРО настоява държавата да се върне в образованието, включително и в детските градини, където върху децата се прилагат знайни и незнайни методи на обучение и възпитание, вкл. повлияни от извратените ЛГБТИ+ идеологии, прокарвани от присъдружните на ведомството НПО.

В следващия парламент ВМРО ще работи за:

- Намаляване на административната тежест в работата на учителите в предучилищното и училищното образование;

- Материално стимулиране на творческия подход и иновативните методи на обучение;

- Гарантирано спазване на целите на ЗПУО по отношение на патриотичното възпитание и приобщаващата роля на българския език;

- Повишаване на нивото на ефективност в учебния процес чрез моделиране и въвеждане на практики, които изграждат функционални знания и умения в децата;

- Изваждане от учебните програми на всички ненужни и безполезни форми на обучение, които не са съобразени и не са пригодени към качественото включване в обществения живот на учениците, излизащи от системата на средното образование;

- Приобщаване на бизнеса към ефективния учебен процес;

- Стимулиране на професионалната квалификация на учениците;

- Въвеждане на задължително гражданско-правно образование, което да даде основите на обучението за правата  и задълженията на всички български граждани.

 

 

 

 

Коментари

  • разтревожен родител

    23 Май 2024 11:39ч.

    Настоявам да се въведат матури в родилните отделения. Аз като родител искам да сравня интелектуалното ниво на моето бебе с това на другите. Закъсняваме, изоставаме от света!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    23 Май 2024 12:00ч.

    Една матура в Парламента ще даде чудновати резултати !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • образование вкъщи

    23 Май 2024 12:56ч.

    все повече се убеждавам, че трябва да се търси начин децата да се образоват "вкъщи" и без да посещават училища и детски градини (в големите градове). Всъщност вече такава законодателна възможност има, остава родителите да намерят начин за доходи, неизискващи престояване в някоя "служба" от 9 до 17. Всички проблеми с детски градини и работни места биха се решили, ако се върне по-ранното пенсиониране - със сигурност баба и дядо ще гледат внуците си по-добре, отколкото в яслата или детската градина; да не говоря, че внуците ще правят разлика между патица и гъска, защото са я виждали наживо и ще ядат здравословна храна. А защо се бута обществото в точно противоположната посока се досетете сами.. И нещо от собствен опит- детето ми се яви на "матура" на 5 годишна възраст, тук в България, за обикновено училище с обучение на език в следобедите т.е. целодневно училище. Да не мислите, че оценяваха него ? Оценяваха и подбираха РОДИТЕЛИТЕ, чийто деца искат да обучават. Изведнъж се оказа, че всички избрани деца имат родители с активен частен бизнес или високи доходи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @образование вкъщи

    23 Май 2024 13:28ч.

    И Марк Аврелий тъй е казал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минувач

    23 Май 2024 17:02ч.

    Да си пуснеш детето от първи клас да учи чужд език не е много умно. Голяма е вероятността да се появят дефицити в различни други области. Аз като учех в първи клас езици не учехме. Не случайно в поколенията без изучаване на чужди езици математическите, технически, спортни постижения и т. н. бяха несравнимо по-добри със сегашните.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кога за последно сте виждали дете да си играе с пръчка?

    23 Май 2024 14:26ч.

    Джордж Карлин: "Кога дете може да си играе с пръчка в двора? Не може, защото трябва да се готви за приемните изпити в детската градина! Бедното дете! Нека децата бъдат деца, нека да обичат природата, вместо да ги притискаме да "успяват" дори преди да имат възможността да се сприятелят с някого".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock

    23 Май 2024 16:37ч.

    Ами синепасите са натиснали местните грухльовци да си подбират Божем - "елита" още от забавачката... Не и Не! Предлагам да се правят тестовете непосредствено след раждането на децата! А защо пък не и още преди зачеването? Другите просто да се ликвидирват, няма нужда от тях... Боже, какви ги говоря и аз? 'Ми то точно това се прави, само описаното тук е в един от векторите на Целта. Да оставят население само към 600 милиона на замята - декларирано и даже изсечено върху гранитни плочи: - Стелите в щата Джорджия... Е някой ги гръмна малко, но е все още недостатъчно. ... - "Авторите, авторите" - ревеше разбеснялата се публиката пред запалената книжарница.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иво

    23 Май 2024 18:06ч.

    По Закон е задължително образованието до 16 г., т. е. 9-ти клас. Но НСИ упорито съчинява стъкмистика за 15-годишни работещи(статия от вчера в сайта). Ние пък плащаме на медиатори. От МОН: Той посочи, че проект „Успех за теб“ ще бъде финансират с 25 млн. лв. По него на училищата ще могат да се възстановяват до 500 лв. за 4-часов работен ден за всеки назначен медиатор. Осигурени са и средства в размер на 34 млн. лв. за работа с деца и ученици от уязвими групи. Отделно по същото перо от бюджета за 2022 г. има преходен остатък от близо 10 млн. лв. Директорите могат да използват изброените начини на финансиране за назначаване на образователни медиатори. Какво е образователен медиатор- назначение , чиято дейност е сладко нищоправене. Добре платено обаче. А кой е причината за съществуването на подобни длъжности оставям на гореизказалите се дървени философи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абеии

    23 Май 2024 18:49ч.

    Давайте парички за частни уроци още когато станат но 4 , че няма да ги вземат на училище и в циганското гето...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи