ВМРО иска среща с премиера и вътрешния министър за овладяване на циганската престъпност

ВМРО иска среща с премиера и вътрешния министър за овладяване на циганската престъпност

За четири дни има четири брутални престъпления, извършени от представители на този етнос – с. Рогош, с. Микре, Шумен, с. Сливовик – и общо четири жертви, заявиха от ВМРО.

Това трябва да бъде прекратено незабавно!

Позицията на ВМРО идва в отговор на престъпления, отнели общо 4 човешки живота само за последните няколко дни. Има две жертви, които по чудо остават живи. Едната е лекарка от Шумен. 

Тази пълзяща и лансирана обилно от евролибералните течения циганизация и изкривено разбиране за толерантност спрямо циганите трябва да спрат. Цената е прекалено голяма.

Припомняме, че само в рамките на няколко дни мъж беше пребит от двама криминално проявени цигани в с. Сливовик, Монтанско. Възрастен човек беше брутално убит от двама непълнолетни цигани в с. Микре. В същото време след пищна циганска сватба, завършила в спешното на шуменската болница, лекарка беше заплашвана и душена, докато спасява човешки животи. Кулминацията на всичко това стана в събота вечер, когато хора от една циганска фамилия, които враждуват от години, се избиха помежду си в с. Рогош с незаконна пушка.

До кога ще търпим това?

Неслучайно преди 3 години ние от ВМРО изготвихме, с помощта на експерти, Концепция за справяне с несоциализираните цигански групи, приела публичност като Циганската концепция на ВМРО. Документът е внесен в МС през август 2019 г. и още стои в архивите му.

Както и предупреждавахме още тогава, след поредица напълно неразбираеми за нормален човешки ум престъпления, изнасилвания, убийства и гаври, извършвани от представители на циганския етнос, ако не се вземат спешни мерки, ще се стигне до гражданска война. Това още тогава беше въпрос, касаещ националната сигурност. Сега проблемът се заостри още повече от безпрецедентното обедняване на държавата, което само себе си е достатъчен фактор за ескалация на престъпността. А в комбинация с неконтролираните маргинални маси може да доведе до много опасни последици за България.

Ето защо днес се обръщаме към служебния министър-председател Гълъб Донев, към министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев и министъра на труда и социалната политика Лазар Лазаров да извадят внесения още през 2019 г. документ. Настояваме за среща с тях, защото нашите експерти, изготвили концепцията, могат да помогнат за овладяване на разрастващата се циганизация на България. Настояваме и за свикване на Национален кризисен щаб за борба с етническата престъпност.

За улеснение на премиера Донев, министър Демерджиев и министър Лазаров прилагаме най-актуалния текст на Циганската концепция. Това е внесеният в МС документ, който е прикачен и към персоналните писма изпратени до гореспоменатите господа.

Ето проекта на концепциятаhttps://vmro.bg/media/filer_public/46/dc/46dc211b-1e93-4a3c-8e54-fa12d923a171/koncepcia_02072019.doc

 

Коментари

 • Отново

  08 Авг 2022 13:00ч.

  На борба за освобождение от индоромейско робство! България отново е робска страна!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • аз пък искам среща с президента

  08 Авг 2022 16:30ч.

  за овладяване на политическата престъпност, от която произтичат всички беди. Премахне ли се политическата престъпност, всички останали проблеми могат да се решат бързо и ефективно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи