ВМРО е против замяната на „майка“ с „лице, родило детето“ в регламент на ЕК

ВМРО е против замяната на „майка“ с „лице, родило детето“ в регламент на ЕК

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Съпредседателят на ВМРО и евродепутат от групата на Европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки гласува против становището на правната комисия относно предложението на ЕК за създаване на европейско удостоверение за произход. То ограничава възможността страните от ЕС да отказват признаването на родителството, установено в друга държава членка, въз основа на опасения за обществената политика.

Недопустимо е да ни налагат приемането на еднополови бракове под предлог, че се защитават правата на децата. За мен е фрапиращ езикът, който е използван в предложението на ЕК и най-вече избягването на употребата на думата „майка“, която вместо това, е заменена с израза „лицето, родило детето“. Използването на подобни изрази, натоварени с идеологическата тежест на джендър пропагандата, цели по-скоро подмяна на правния ред на държавите членки, заяви Джамбазки. 

Той и негови колеги - Станканели (Италиански братя, ЕКР, Италия), Льобретон (Национален сбор, ИД, Франция) и Басо (Лега, ИД, Италия),  се противопоставиха на този доклад, тъй като чрез своето предложение за регламент Европейската комисия за пореден път се меси в сфери, които не са в нейните компетенции се опитв да го маскира като защита на децата в трансгранични ситуации. 

Въпреки че регламентът не обхваща пряко семейното право, той има голямо въздействие върху него. Следователно за да се спазят принципите на пропорционалност и субсидиарност, трябва да се предвиди клауза за неприлагане, позволяваща на държавите членки, които вече имат действащо и гарантиращо пълно зачитане на правата на децата законодателство, да пренебрегнат правилата за признаване на родителството. 

Обхватът на ограничението за обществения ред срещу признаването на родителство е необходимо да бъде изяснен, защото прилагането му трябва да е винаги възможно, когато се нарушават основните принципи, заложени в националните закони и конституции, каза още Джамбазки.


 

Коментари

  • „лице, родило детето“

    08 Ное 2023 13:04ч.

    Знаете ли, че подобни идиотщини е имало в първите години на СССР? Има интересна документална поредица “Век СССР”. Препоръчвам я.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хикс

    08 Ное 2023 13:27ч.

    Можете ли да дадете линк?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баце, и аз така - ако може връзчица кън сии документи!

    08 Ное 2023 13:40ч.

    Иначе, алюзията нещо куца! Козяк, незачет! Опорките, ах, опорките, много нефелни, бе! То верно, че за евроджендърския планктон са супер, че даже и дупер! Ама! И, бацко, не се напиняй, козяшки лебец нема да има за тебе днес! Анадънму?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПФУУУ

    08 Ное 2023 14:59ч.

    Това, че си гледал някаква промивка на мозъци, не означава че е истина!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поредица?

    08 Ное 2023 15:03ч.

    Та след 1989 те направиха и у нас една "поредица" и омърсиха всичко до което се докопоаха. Днес да вярваш на "поредици" си е налудничивост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фют

    08 Ное 2023 13:07ч.

    майката нали е точно лицето, родило детето. не гласувам за ВМРО

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Когато се каже "майка" и когато се каже "лице"

    08 Ное 2023 15:07ч.

    Звучи и е различно. Пълен кошмар в Америка е, когато попълваш документи и няма майка, няма баща, има родител №1 и родител №2. Следва изчезването на обръщението майко и татко. За баба и дядо пък съвсем, тия пък кои са!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    08 Ное 2023 16:15ч.

    А какво да кажат тези : " Нас червеното знаме роди ни " !!!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калпазанче

    08 Ное 2023 13:15ч.

    Уши и цялата кохорта евроджендъри пощуряха и творят поредна дивотия, нямаща равна на себе си! Отричат думата "МАЙКА", която е първата на новороденото! Тия не са в ред!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • европейски иззедници

    08 Ное 2023 13:17ч.

    Не стига това, ами щели да принуждават пенсионерите да правят еднополов секс. А ако някой нямал желание или нямал възможност, щели да му плащат пенсията в копейки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иво

    08 Ное 2023 13:20ч.

    Нещо за с. Македония не приеха ли напоследък тези от ЕК? Или парите свършиха и сега ще лалат докато им изтекат мандатите. "Шарени", ояли се нищоправци и лобисти(крадци). https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3DI56mgTDcppE&ved=2ahUKEwiXsYyAo7SCAxWNcvEDHdntCFAQwqsBegQIEhAB&usg=AOvVaw2zOlVWUkd8uP1lz9Vocssp

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • АссаА

    08 Ное 2023 13:27ч.

    Но станислаф тодороф трифоноф постоянно твърди, че е за ес и за нато! А това означава всякакво задължително приемане на такива извращения! станислаф тодороф трифоноф е антихристиянин и го разбираме, че мрази християнските ценности, но да мрази да има майка и баща...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иво

    08 Ное 2023 13:51ч.

    АадсаА, не е да не е предупредил от кои е: https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://tribune.bg/bg/mrezhata/zhurnalist-pripomnya-tatuirovkite-na-trifonov-bez-milost-az-idvam-i-vodya-ada-sas-sebe-si-snimka/&ved=2ahUKEwip1a-zqrSCAxXVSPEDHZWKAP4QFnoECAoQAQ&usg=AOvVaw3xOBnf0fZWxt7kl58WfBv3

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да се съобразява трябва асенчовци

    08 Ное 2023 13:58ч.

    Да се видят баламурите, избиратели на ГЕРБ , ДБ, ПП, БСП, ИТН и всички подобни , за какво всъщност гласуват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Историческа перспектива

    08 Ное 2023 14:02ч.

    Явна подготовка за човешка намеса в божествения дизайн! Очевидно е предвидено на мъжете да бъдат имплантирани матки. За целите на недопускане на всевъзможви обърквания, още сега се подготва едно по-общо дефиниране на лицата, участващи в размножително-възпроизводствения процес. Обаче, това не е всичко! Гледайте на този проектен акт като на пилотен проект! Отсега нататък на мъжете вече дефинитивно не трябва да се гледа като на лица, които: проучват, вникват, осмислят, измислят, обобщават, творят в научен и художествен аспект, проектират, добиват, строят, ремонтират, произвеждат, добиват, транспортират, бият се, защитават, завоюват, вършат всички ... страшни, мръсни, неприятни, заплашителни, рискови работи, че е много други! Очевидно е , че има сили с много големи властови позиции, които защитават внението, че да се постигне някакво еволюционна справедливост, редно е отсега да се сменят позициите. Бъдещите мъже ще трябва да се "научат да раждат", а бъдещите жени ще вземат като отговорност всички онези неща от по-горния неизчерпателен списък! Пред човечеството се разкриват много светли перспективи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баба Злата

    08 Ное 2023 14:57ч.

    Евротийнейджър ще кани приятели на купон: "Елате у дома - лицето, което ме е родило, и другото лице ги няма, отидоха на вилата"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    08 Ное 2023 15:00ч.

    Време е да напускаме тая кочина, наречена ес !!! Иначе нищо добро не ни чака!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Историческа перспектива

    08 Ное 2023 15:30ч.

    Когато се чу за написаното от мен, започнах да усещам критични и начумери погледи от страна на майки, бъдещи майки и най-вече на такива, които се самоизживяват като бъдещи "лица, дали раждане на човешко дете". Мили момичета, нещата са такива, каквито са! И да се сърдите и да не се сърдите, това е положението. Не искам да ви обиждам и възнамерявам да го докажа, като допълня размислите си с нещица, който срамежливо и свенливо премълчах. Неоспорим факт че, че заедно с изпълнението на онези безбройни и крайно неприятни роли, съвременните мъже имат и множество дребни на глед бонуси, но те променят драстично към добро качеството на живот на човека в обществото, а тте си ги бяха присвоили само за себе си. Ще ни бъде изключително трудно и отчайващо да се разделим с тях, но задълженията и привилегиите си вървят комплект с техните рамаркета. Та, като поемете онези роли и ангажименти, мили момичета, вие ще можете свободно и открито да плюете, да се оригвате, да пърдите, да псувате и ... най-важното - мине ли покрай вас някое метро същество с издути слипове, без колебание може да му подвикнете: Хей, сладко момченце, ела, кака иска да те изпапка! Когато съществото през сълзи отговори: Простачка!, при подминаване вие ще може закачливо да го пернете по сладкото дупенце! Ето как ще се върти бъдещият свят! Доцентът (Карачибуков) е отворил школа за начиаещи и само след две посещения констатирам в себе наплив от творчески пориви. Препоръчвам! Няма да можем да го стигнем, но може да направим това местенце поне малко по-приветливо. Иначе не се трае от евроатлантическа смрад и простотии, един центаджия да се завърти тъдява днес и не може да се проветри с дни от ... изродщите им.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи