ВМРО-ДПМНЕ за изрязания премиер от снимката на Петков: Страната ни е унизена

ВМРО-ДПМНЕ за изрязания премиер от снимката на Петков: Страната ни е унизена

 

Вълна от възмущение заля македонските медии заради изрязания македонски премиер Димитър Ковачевски от снимка, на която той позира заедно с българския премиер Кирил Петков и държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен.

 

 

Снимката се появи във фейсбук профила на българския премиер, но на нея бе изрязан македонския му колега, като се виждаше само лявото му рамо. Засега македонското правителство, доминирано от Социалдемократическия съюз на Македония с лидер премиерът Димитър Ковачевски мълчи, но опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ излезе с декларация: "ВМРО-ДПМНЕ е изключително изненадана от мълчанието на правителството на Република Македония относно хода на министър-председателя на съседна България г-н Кирил Петков, който представи снимката от тристранната среща с държавния секретар на САЩ, в която участва и премиерът Димитър Ковачевски, като двустранна, като грубо премахна образа на македонския премиер от снимката. Предвид характера на тази важна среща и за двете страни, както и изявленията на СДСМ за нови ветрове в отношенията със съседна България, подобен ход на премиера Петков по отношение на македонския премиер, не е просто акт на унижение на Димитър Ковачевски, което не е наш проблем, а пряко понижаване на страната ни, за което сме принудени да реагираме.

 

 

Развитието на двустранните отношения с всички съседи, както и развитието на стратегическото партньорство със САЩ, други съюзници и НАТО като цяло е основен приоритет за ВМРО-ДПМНЕ. Затова подобни ходове, както и мълчанието на Ковачевски в този смисъл, смятаме, че не допринасят по никакъв начин за равнопоставен и честен напредък в сътрудничеството между двете съседни държави. Новите ветрове на приятелството, които правителството анонсира, издухаха Ковачевски от снимката с Петков."

 

 

Редактираната снимка стана първа новина в Република Северна Македония тази вечер, като медиите отбелязват, че Кирил Петков е споделил снимки с повечето европейски лидери, с които се е срещнал, с изключение на македонския си колега. Медиите отчитат, че в поста на българския премиер не присъстват и думите на Антъни Блинкен, че се надява скоро да види двете държави заедно като членки на Европейския съюз. Българският премиер спести и информацията за срещата си с президента на Северна Македония Стево Пендаровски, който я оповести във фейсбук.

 

Източник: Клуб "Z"

 

Коментари

  • Идеалист

    20 Фев 2022 21:43ч.

    Същия тип като Бойко, оня поне се снимаше с президентите. Този се снима с слугите им. Заминавай си Кирчо, нищо не става от теб. Само 12 % те почитат и ти вярват. Посмесище на мин. председател.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола

    20 Фев 2022 22:20ч.

    Вече са има-няма 2 % ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Милор от село Парамун социален антрополог

    20 Фев 2022 22:11ч.

    От трима мъже на една снимка, единият обикновено е грозен. По принципа на Дирихле той става излишен. На двама красавци не е нужно грозно пате. Убедете се сами: https://www.dreamstime.com/couple-gay-men-dress-each-other-elegant-suits-image167989035 https://www.dreamstime.com/stock-photo-gay-men-holding-hands-close-up-two-image54965564

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    21 Фев 2022 0:36ч.

    Трайте си, бе макета! Киро унижава не вас, нас българите унижава. Пък вашият премиер поне можеше да си вземе сако по мярка. От снимата е видно, че това едвам го закопчава. Пък и вратовръзката му е по-дълга и виси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Киркегорчук

    21 Фев 2022 8:02ч.

    Не само СУ бълва простаци! Харвард не е по-надире...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи