ВМРО-ДПМНЕ: Отхвърляме предложението от Париж, Ковачевски го е приел; Да ходим на избори

ВМРО-ДПМНЕ: Отхвърляме предложението от Париж, Ковачевски го е приел; Да ходим на избори

Председателя на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски

В поредното си изявление  опозиционната партия в Република Северна Македония ВМРО-ДПМНЕ твърди, че дипломати в страната и бивши висши държавни служители потвърждават, че правителството на Димитър Ковачевски е приело предложението на френското председателство и то е „минало по каналите за комуникация между МВнР и Франция“.

"ВМРО-ДПМНЕ отхвърля предложението на Париж и смята, че то води само до асимилация на македонците и побългаряване на държавата. Предложението не се основава на европейски ценности, а на управлението на по-силния. Ковачевски е виновен, че изобщо е приел това предложение. И с това той нанесе големи щети", казват от опозицията и уточняват, че нито един от партньорите на ВМРО-ДПМНЕ няма да предприеме никаква стъпка по отношение на предложението за преговорната рамка на страната за преговори с ЕС, без да съгласува позициите си. 

„Ако Ковачевски смята, че предложението е добро, тогава да отиваме на избори. Той с мнението, че предложението от Париж е добро и според него проблемът с България трябва да бъде решен, а ВМРО-ДПМНЕ с мнението, че предложението е вредно за нацията и държавата и трябва незабавно да бъде отхвърлено. Така че нека хората избират!, казват от партията.


Източник: БТА

 

 

 

Коментари

  • коварни французи

    22 Юни 2022 14:39ч.

    Направиха предложение с потенциал да събори две правителства:)))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не сте прав, уважаеми!

    22 Юни 2022 14:50ч.

    Намериха се двама "братовчеди на Юда" - един "истински наследник" на Македонски и един псевдо (канадец или българин). Относно правителствата: питайте Козяк (герантофила "играе" с тях).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гръбнак имат

    22 Юни 2022 15:07ч.

    не отричам, имат гръбнак.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи