ВМРО-ДПМНЕ: Не ни трябва Европа, ако трябва да се асимилираме

ВМРО-ДПМНЕ: Не ни трябва Европа, ако трябва да се асимилираме

„Не ни трябва Европа, ако трябва да се асимилираме“ - това е посланието на председателя на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, отправено на протеста пред сградата на правителството в Скопие срещу предложението на френското председателство за преговорна рамка на страната с ЕС, съобщава кореспондентът на БТА в Скопие.

Мицкоски заяви, че не го интересува какво казва премиерът на Албания Еди Рама, който призова Република Северна Македония да приеме предложението на ЕС, но се интересува „от посланието на тези хиляди хора тук и това е „Не“ на предложението.“

„Не искам да съм в Европа, защото имам право да бъда македонец, който говори македонски език и който се бори за своята Македония, за своята идентичност, за своята култура, за своята история и за своето наследство. Ще чакаме. Ако Европа не е готова да приеме нас, цивилизованите македонци, по един цивилизован и достоен начин, там, където ни е мястото - в Европа. Ще чакаме да дойдат хора, които разбират какво искаме да правим. Днес го казваме - Македония преди всичко, македонската идентичност - преди всичко“, каза лидерът на ВМРО – ДПМНЕ. 

Протестът беше обявен вчера, когато след свой анализ на предложението Мицкоски заключи, че то представлява „или асимилация и българизация, или никакъв ЕС“.

Прочитът на предложението, което правителството направи, е противоположен на продължаващите и днес консултации. На продължителна пресконференция с медиите министърът на външните работи Буяр Османи е категоричен, че предложението защитава „чист македонски език в ЕС“ и последен шанс за страната за старт на преговори и влизане в ЕС „такъв, какъвто е сега“.

Източник: БТА 

 

 

Коментари

  • Добрутро!

    03 Юли 2022 9:51ч.

    Братя...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не е на добро

    03 Юли 2022 14:35ч.

    англия и ес се надпреварват, кой за ограбва Македонската ни област; никой не говори за тези неща, а е време; англия и сорос не искат Македония в ес; защо всички мълчат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    03 Юли 2022 10:33ч.

    Не се напъвайте, мили братя, ЕС ще се разпадне, преди там да е записан чист македонски език. Но Мицкоски може да се окаже по българин от петков, нинова и сие предатели, като отказва да приеме френското предложение на микрончо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С риск да предизвикам някои "моралисти", ще си послужа с оригинален израз на Швейк:

    03 Юли 2022 11:18ч.

    И вие, и ние, и шиптарите, и чрногорците, че и румънците сме потрябвали на Европа, колкото люта чушка в гъза... на НАТО трябваме за плацдарм, на НАТО....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абсолютно

    03 Юли 2022 11:47ч.

    Точно, Швейк!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    03 Юли 2022 11:52ч.

    Ама вие чак сега ли разбрахте за асимилацията, щото влизайки в Нато и после в ЕС, трябва да се научите да духате на черния, а после на дъртия Хиi, ама нали фънхуеи-културата трябва да цъфти, а какво ще завърже е без значение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • То между другото на китайски 威

    03 Юли 2022 12:06ч.

    което се произнася точно с българското трибуквие, значи мощ, сила... Сила.. Си... Си... на Си ще угаждат най накрая, а той си има добър приятел и съюзник...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    03 Юли 2022 15:19ч.

    А ние като сме доста години там , дали сме ги разбрали тези неща?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ванчо Михайлов ВМОРО

    03 Юли 2022 12:36ч.

    Мицков започва да разбира че на Европа й трябва пушечно месо срещу Русия. Македонията да върви на майната си..................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    03 Юли 2022 12:59ч.

    че вие отдавна сте асимилирани бе аркадашлар...сръбите ви разпориха шошоните от асимилация....македонистки отрепки

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ми не им трябва ми

    03 Юли 2022 14:31ч.

    Виж сорос много го щат; Ма съшито с бели конци всичко, англите са толкова тъпиииииии, галошииии......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи