ВМРО-ДПМНЕ иска оставката на Ковачевски - не реагирал на репликата на Рама, че е "премиер на бъдещата Западна България"

ВМРО-ДПМНЕ иска оставката на Ковачевски - не реагирал на репликата на Рама, че е "премиер на бъдещата Западна България"

"На какво има да се смеем и радваме, г-н Ковачевски? Ако реагирате толкова смирено и ласкаво на публичното унижение на Република Северна Македония, то е ясно, че нямате доверието и авторитета, за да представлявате и защитавате македонските национални и държавни интереси", пишат от ВМРО-ДПМНЕ.

"Ако със Заев Македония стигна дъното, сега с Ковачевски го проби. Когато беше представен като министър-председател на бъдеща западна България, ако имаше малко достойнство Ковачевски щеше да реагира в защита на страната си, вместо да се смее и да се радва", излезе с позиция ВМРО-ДПМНЕ. Според опозиционната партия сцената, в която премиерът на Албания Еди Рама представя на канцлера на Германия Шолц Димитър Ковачевски, като премиер на бъдещата Западна България, което участниците посрещат със смях е показала "пълната картина на дипломацията" на Република Северна Македония. Това съобщава кореспондентът на БТА в Скопие.

"На какво има да се смеем и радваме, г-н Ковачевски? Ако реагирате толкова смирено и ласкаво на публичното унижение на Република Северна Македония, то е ясно, че нямате доверието и авторитета, за да представлявате и защитавате македонските национални и държавни интереси. Това поведение на Ковачевски е срамно. За тази обида той дължи не просто извинение на страната си, но и оставка, като акт на отговорност за срама, нанесен на международната сцена", пишат от ВМРО-ДПМНЕ, призовавайки отново за предсрочни избори и протест на 18 юни. 

В същото време премиерът на Албания Еди Рама реагира на коментарите в Република Северна Македония, предизвикани от краткото видео от Солун: "Не е ясно да се смееш или да плачеш заради истерията на някои среди в Скопие към премиера Ковачевски, след публикуването на видеото от ръкостискането с канцлера Шолц в Солун, където се подиграх на грозната блокада на Северна Македония от страна на България", написа в Туитър Еди Рама.

Втори ден краткото клипче, в което гръцкият премиер Константинос Мицотакис представя на Олаф Шолц Димитър Ковачевски, а Еди Рама през смях го обявява за премиер на бъдещата Западна България, което предизвиква смях у всички, включително у Ковачевски е обект на коментари не само в социалните мрежи, но и в медиите в Република Северна Македония. 

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • Ала бала

    13 Юни 2022 8:08ч.

    Така като го чета това... албанеца всъщност се подиграва тънко на България, за съжаление.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А ние имаме ли някой, който мисли за България

    13 Юни 2022 8:14ч.

    Англичаните създават дразги за България и после ще искат да ни набутат в тъпия ти триморски план. Ако отсега няма кой да реагира и да не позволява тази британско полска простотия пак ще си изпатим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Anonimen

    13 Юни 2022 9:08ч.

    И от де на къде и нас включват в това Триморие.Коварни англичани,да ни набутат,но ние сме виновни.И Радев,и К.Петков го искат.Британците си харесали поляците и балтийските,Румъния,но защо и нас.Може би удобна територия или щото не ни прощават уважението към Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock: - Каква "шега", след като България граничи със сама себе си?!

    13 Юни 2022 9:35ч.

    И това явно се знае много добре от разните сортове съседи и "приятели". Хеле пък Албания, с която хем искат да прецакат китайските инвестиции (ЖП: Пирея до Централна Европа), хем знаят как подобно на Косово след 10-на години с женските си утроби ще ликвидират и т.нар. РСМ? Как ще се казва ли тя след това? Попитайте САЩ и Полша - "смелите 3- морци".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • някой може ли да ми припомни

    13 Юни 2022 10:10ч.

    в биографията на този ли великан, https://en.wikipedia.org/wiki/Edi_Rama се мерна някаква сянка свързана с търговия на органи?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    13 Юни 2022 9:54ч.

    То ние нали стъпихме на Атлаттика, та 3-морета ще ни се опрат ! Засега сме на едно, ама дано не ни отсвирят и оттам , че у Арктика е много студ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "грозната блокада на Северна Македония от страна на България"

    13 Юни 2022 10:07ч.

    Няма съмнение в мераците на ВМРО-ДПМНЕ... На снимката в Скопие цялата коалиция. Срещу нас. На Кирето сърцето му плаче да е част от радостната среща... Наистина сме заобиколени от хищни тарикати, зинали за още повече... И откъде един родолюбив, достоен, респектиращ и обигран държавник в тези съдбовни времена... Често мисля ролята на личността в историята, и за нашия "Златен Век" от 30 год...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи