ВМРО-ДПМНЕ е против френското предложение: Това е капитулация - българизация на Северна Македония

ВМРО-ДПМНЕ е против френското предложение: Това е капитулация - българизация на Северна Македония

Това е капитулация - българизация на (Република Северна) Македония или дипломатически нокаут”, каза председателя на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски на митинг снощи, съобщава кореспондентът на БТА в Скопие. Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ се обърна към България: "Вместо да ни подкрепяте като съседи, вие ни блокирате, вие ни спирате и отдалечавате двата народа. Това ли са добросъседски отношения?".

Предложението на френското председателство на ЕС за разрешаване на нерешените въпроси между България и Република Северна Македония беше включено в речта на председателя на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски на митинга, организиран от партията под надслов „Твърде много е” с основно искане – оставка на правителството на Димитър Ковачевски и предсрочни избори.

„Цели пет години чакаме дата за преговори, предадоха ни и все още сме в чакалнята на ЕС - 22 години чакаме. Заради погрешната политическа стратегия се взима бъдещето на тези млади хора пред мен и като продължение на тази политическа агресия, която се извършва върху нас, пристигна и предложението, което от правителството твърдят, че нито са виждали, нито са чували за него. Това е капитулация - българизация на (Република Северна) Македония или дипломатически нокаут”, каза Мицкоски. Неговият прочит на предложението на френското председателство е, че дата за преговори за страната няма да има, докато не бъде отворена конституцията, за да бъдат изпълнени „исканията на София”, а това, което до вчера е било проблем за Република Северна Македония със София, сега става проблем на страната с Брюксел.

Мицкоски призова премиера Ковачевски да откаже това предложение. „За да е ясно: 80 депутати, или две трети (от депутатите в парламента) променят конституцията. Зависи от ВМРО-ДПМНЕ и докато съм председател, конституцията няма да се променя, така че българските искания да са част от нея“, каза Мицкоски и допълни, че нито той, нито ВМРО-ДПМНЕ ще приеме договор против националните интереси и унижаващ страната, „а ако правителството реши да го внесе в парламента, тогава бъдещето правителство на ВМРО-ДПМНЕ няма да изпълнява нито една точка от този договор.”

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ се обърна към България: "Вместо да ни подкрепяте като съседи, вие ни блокирате, вие ни спирате и отдалечавате двата народа. Това ли са добросъседски отношения? Вместо да дойдете в Скопие и да коленичите, за да се извините за злодеянията, които сте направили срещу този народ по време на фашистката окупация във Втората световна война, вие искате да ретуширате историята ни. Това не са европейски ценности и това няма нищо общо с Европа. Това е нещото, което мъчи всеки от нас."

Той заяви, че ако не бъде постигнато споразумение с управляващите за предсрочни избори, ВМРО-ДПМНЕ ще влезе във фаза на пълна блокада на парламента, но и блокада на институциите, както и протести в градовете. „Народът дойде, за да си вземе това, което заслужава - свободата.  Твърде много е. Разкажете истината за хората, които дадоха много в името на обещанията за някакво светло бъдеще, а не получи нищо. Властта удари по стандарта, икономиката и перспективата на тези млади хора пред мен. Няма да ви разочаровам. Вие сте моята сила и няма да ви разочаровам”, заяви Мицкоски.

Митингът, който опозицията обяви преди месец, се проведе пред сградата на правителството, където за утре е обявена среща на коалиционните партньори на управляващата СДСМ.  

Източник: БТА

 

Коментари

  • До: ВМРО-ДПМНЕ

    19 Юни 2022 10:49ч.

    Помагаме ви като братя, за да не станете 100% ЕвроГейска колония на САЩ чрез колонизирането ви от ЕС, Франция, Германия и цялата колективна Западна империя на лъжата и измамата, в каквато колония днес е превърната България! Трябва да се смирите пред Бог, който ви изпитва и да ни благодарите, че не ви пускаме в ада. На нас ни нарежда френското посолство...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    19 Юни 2022 10:50ч.

    За народ с толкова древна история, дето почва още от преди динозаврите, фиксацията само върху ВСВ е дребнавост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ..."за да се извините за злодеянията, които сте направили срещу този народ по време на фашистката окупация във Втората световна война"...

    19 Юни 2022 11:00ч.

    Господин Мицкоски, фашистката окупация и злодеяния през ВСВ, а и преди нея, считано от 9-то юнския фашистки преврат от 1923 г., са извършени срещу целокупния български народ и най-вече срещу този, който е в пределите на Р. България. Никой от фашистите не ми се е извинил за терора срещу дедите ми. Моя баба учителка-комунистка ви е учила в Скопие през 1941-1944г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    19 Юни 2022 11:09ч.

    Нямам проблем. Утробите на албанските жени работят срещу вас. И тогава,както вашите първи домашни любимци - динозаврите, ще останете само спомен Ако има кой дави помене, разбира се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Doktor

    19 Юни 2022 11:46ч.

    Това е съгласувано,да ни се внуши,че те ще го отхвърлят,затова ние да го приемем спокойно. Но ако извършим националното предателство да го приемем,те също ще го приемат и ще бъдем тотално прецакани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Разбира се

    19 Юни 2022 11:52ч.

    Кукловодът е един и същ и за Р. България и за РСМ. Този, които е на върха на пирамидата на злото - пирамидата на еднодолоровата банкнота на сатанистите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    19 Юни 2022 12:32ч.

    30 и повече процента от жителите на Република Северна Македония са албанци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Voila , unanimité !

    19 Юни 2022 12:53ч.

    Ами чудесно ! Значи ние не приемаме френското предложение , и вие не приемате френското предложение ! Имаме пълно единомишлие и съгласие. Не правим нищо, нещата остават в досегашното положение! За което вие, макетата, трябва да целувате ръка на Майка България, че ви предпазва от вкарване в сатанисткия съюз !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock - И на вас националният КОД е вече подменен...

    19 Юни 2022 13:07ч.

    ... зинали сте да сте като сите други еврогейци. Поне изчакайте малко, ако имате достатъчно петмез в Междуушията, та да видите докъде ще изкретат безумците от ЕС, па после се 'фърляйте жумейки в срутището! Запитайте се защо са се юрнали на ВСЯКА ЦЕНА да ви вкарат в горящият вече западен "колхоз"? За да ви хранят и дундуркат ли? Хайде бе!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Англите пак насъскаха Балканите

    19 Юни 2022 13:14ч.

    Само че тази няма да я бъде. Кухи парчета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    19 Юни 2022 13:16ч.

    И в т.нар.Северна Македония, и в Западните покрайнини, и в Беломорска Тракия българите са клани, драни и мачкани дорде не забравят на кой свят са, а не само че са били българи. Тези кървави драми са описани на хиляди и хиляди страници, прилежно потулвани в държавите извършители. Тъй че айде по-кротко с колениченето и прочие БЛМ простотии, кога се и вие поамериканчихте, макета смотани!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Градация на гьонсуратлък:

    19 Юни 2022 13:51ч.

    окраинец, македонец. "Известен с непримиримостта си срещу България, преди два месеца ( 09. 2021 г.) Мицкоски призова още страната едностранно да се откаже от Договора за приятелство и добросъседство, който бе подписан на 1-ви август 2017г." Вълкът козината си мени, но нрава не.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На протест срещу предателите във вторник от 17оо часа!

    19 Юни 2022 14:07ч.

    http://skandalno.net/%d0%ba%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%b4%d0%b8%d0%bd-%d0%ba%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%be%d0%b2-%d0%b2%d1%8a%d0%b2-%d0%b2%d1%82%d0%be%d1%80%d0%bd%d0%b8%d0%ba-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d1%80-190469/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • вила вилекула

    19 Юни 2022 14:17ч.

    за ВМРО-ДПМНЕ: https://www.youtube.com/watch?v=aP7NUMvz08M&ab_channel=NikolaIyD.MrBulgaran

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    19 Юни 2022 15:19ч.

    Тоя мицкоски или както е там,по добре да внимава с декларациите за окупатори и тем подобни,че току виж се пръкнал някой нов Ванче и истинска ВМРО и тогава ще настане веселба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи