Владислав Горанов заподозря сговор между премиера и Иван Гешев

Владислав Горанов заподозря сговор между премиера и Иван Гешев

„Аз подозирам сговор или опит на Кирил Петков да подаде ръка на Иван Гешев, защото с това си действие едновременно и веднага премиерът отне възможността на своите коалиционни партньори от днес да говорят за върховенство на правото. Те няма право, нямат никакъв аргумент“, каза бившият финансов министър Владислав Горанов в „Тази събота“.

Той беше един от арестуваните заедно с бившия премиер Бойко Борисов и пиарката му Севделина Арнаудова.

„Арестите превърнаха непремереното, но незаканно влизане в президентството в детска игра“, смята Горанов.

Бившият финансов министър каза, че той лично е бил арестуван с прессъобщение по телевизията. По това време Горанов се е намирал в дома си, където е гледал телевизия със служители на МВР, докато се извършват претърсвания и изземвания. „Самото обстоятелство, че някой е арестуван с прессъобщение говори за пороците в системата. Без особен драматизъм мога да попитам дали 30 години преход са били достатъчни за политическа система, която не позволява изнасилване на институциите“, каза бившият министър.

Относно пресконференцията на Васил Божков, в която той отново директно обвини бившия премиер и финансовия министър в рекет, Горанов отказа да коментира. „Доживяхме някой да рекетира Божков, че и да го заплашва“, каза Горанов.

По думите му ако не беше конфликта между Божков и неговите бизнес партньори, едва ли държавата щеше да разбере, че се е случвало нещо нередно в Комисията по хазарта.

„Като гледаш числата и виждаш нарастване, което не ти дава основание да смяташ, че се случва нещо нередно. Може би беше грешка, че се предоверихме на тогавашния председател на Комисията по хазарта, който беше назначен от правителството на Орешарски“, каза още Горанов.

 

Източник: бТВ

 

Коментари

 • Хюстън, имаме проблем!

  26 Март 2022 11:17ч.

  Даниел Митов каза, че Митрофанова отдавна е трябвало да бъде изгонена, с което лъсна фашистката страна на ГЕРБ, която и досега е тайна за мнозина. ГЕРБ вече са по-католици от папата, явно Гестапо им е натягало обръчите, а и ареста на Батмана в подходящия момент е бил разчетен правилно. Тия ни тровиха 15 години, сега ще ни дозакопаят!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • AnthonyLeW

  26 Март 2022 11:18ч.

  <a href=https://www.vietcargo.vn/> cách ship hàng từ mỹ về việt nam</a>

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи