Владислав Горанов: Обвиненията срещу мен по "Магнитски" са фактологически неверни

Владислав Горанов: Обвиненията срещу мен по "Магнитски" са фактологически неверни

Следвайте "Гласове" в Телеграм

„Оставам в партията и имам много приятели вътре. Надявам се, че това няма да е проблем за тях, както не е проблем и за мен“, допълни той. Разбира се, че съм член на ГЕРБ – не съм обаче в ръководните структури. Това заяви в предаването „Лице в лице“ бившият финансов министър Владислав Горанов.

„Член съм на ГЕРБ, не съм от ръководните органи, но съм член на ГЕРБ. Разбира се, имаше интерпретации. Лесно е да се използва една репутационна щета, като тази оценка от страна на американското правителство към определен член на партия и това е проблем за партията“, заяви той.

Той уточни, че от две години не е част от ръководните органи на партия ГЕРБ. „Оставам в партия и имам много приятели вътре. Надявам се, че това няма да е проблем за тях, както не е проблем и за мен“, допълни той.

Според него оценката на САЩ е притеснителна и разочароваща, защото „винаги е уважавал американския начин на живот“. Според него описаните факти са неточни.

„Няма как да се гордея, че в една междуведомствена комисия, която е под шапката на финансовото министерство, е допуснато грешно прилагане на закона и то за не кратко време. Но искам да обърна внимание, че този период не включва само моето министерстване, както и че аз бях този, които констатира проблема и запънах да го решавам чрез закриването на Комисията по хазарта и прехвърлянето на работата ѝ към НАП“, обясни той.

Призна, че в един момент е осъзнал, че „системата е запушена и обрасла“, а отговорността в един колективен орган е размита. Затова предложил НАП да регулира хазартната дейност в България.

„Основният упрек, че съм изменял законодателството благоприятно, е фактологически неверен. Ще ви оставя една справка за промените в Закона за хазарта, които не включват участието на никого от ГЕРБ, камо ли на министъра на финансите. Фактите могат да се установят и аз вярвам, че нашите партньори са подведени“, каза още той.

 

 

Източник: бТВ

 

 

 

 

 

Коментари

  • Викт

    13 Фев 2023 18:48ч.

    Влади, ако не са ти блокирали сметките, бегом терминала и за Дубай, там ще се оправдаваш, иначе вече не си интересен на никого.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма Дубай, нали е консолиери на магнолията от Банкя.

    13 Фев 2023 19:12ч.

    Щом си се хванал на хорото, отърване само с краката напред.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • умен

    13 Фев 2023 19:28ч.

    е това е наглец.Той не разбира нищо от финанси тъй като не е посещавал лекциите а се е занимавал с нещо друго.Затова е усвоил добре далаверата.ѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝѝзатова бай Ставри го очаква.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    13 Фев 2023 20:53ч.

    абе никой укронацистки корупционер го няма в тоа Магнитски...ко става ся...или целта е БГ окончателно са мине на дърва за огрев и гуми

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи