Вицепрезидентът на САЩ: Заставаме на страната на Украйна не от милосърдие - това е в наш стратегически интерес

Вицепрезидентът на САЩ: Заставаме на страната на Украйна не от милосърдие - това е в наш стратегически интерес

Замразяването на конфликта в Украйна не е отговор, а рецепта за бъдещи войни на агресия, заяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на срещата на върха за Украйна в швейцарския курорт Бюргенщок, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Замразяването на конфликта днес, когато чужди войски окупират украинска земя, не е отговор. Това е рецепта за бъдещи войни на агресия", каза тя в речта си.

"Вместо това трябва да подкрепим всеобхватен, справедлив и устойчив мир за Украйна. Такъв, който възстановява суверенитета на Украйна и нейната териториална цялост", добави Фон дер Лайен.

Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис от своя страна също отхвърли условията на руския президент Владимир Путин за мирни преговори с Украйна и ги нарече абсурдни, предаде ДПА.

"Трябва да говорим истината. Той не призовава към преговори, а към капитулация", заяви Харис на мирната конференция в Швейцария. "Америка застава на страната на Украйна не от милосърдие, а защото това е в наш стратегически интерес", добави тя.

 

Коментари

  • Хич да не ви пука.

    16 Юни 2024 8:58ч.

    Вие сте Хегемон. И ще бъдете навеки. НЕПОБЕДИМ. USA FOREVER!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нищо земно не е навеки.

    16 Юни 2024 9:32ч.

    Дори царуването на антихриста.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бяце, като казваш това, имаш предвид Русия и Китай!

    16 Юни 2024 11:40ч.

    И сам не осъзнаваш каква истина изричаш! Сега, верно, че козяк и галя не харесват това, ама истината си е ... истина! Винаги излиза наяве! Само това "usa firever" не е на място! Правилното е "Россия во век веков"! Анадънму?🌈

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дебилчетоми

    16 Юни 2024 12:49ч.

    Т.н. хегемон може да бъде унищожен за нула време, стига да се намери мераклия за това. А мераклии има. И според големия атомен физик Игор Острецов, унищожаването на ФАЩ по Сахаров сценарий, не от Москва, може да се очаква до 2 години. Без да има катастрофални последици за никого. Защо и как, дълго е за обяснение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    16 Юни 2024 9:01ч.

    ама ние не се съмняваме във вашия интерес това са ресурсите на украина няма да ги оставите на путин вие сте убиици и крадци световно зло искам да се махнете от балканите и черно море и да ни оставите да си живеем в мир и тишина

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тц, тц, тц!

    16 Юни 2024 12:10ч.

    Пък аз си мислех, че са добри хора, филантропи!! Ама, че съм тъп!🙄

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мен

    16 Юни 2024 9:29ч.

    Да анализираме думите на тая женица. Тя казва:"имаме интерес към ресурсите на Русия и използваме украинците като пушечно месо".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Най-страшното е, че пропагандата може да вкара стотици хиляди

    16 Юни 2024 9:36ч.

    в безсмислена касапница. Какво пречеше на Украйна да се развие като неутрална федерална държава и да процъфтява. Всъщност - не какво, а КОЙ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не от милосърдие - това е в наш стратегически интерес

    16 Юни 2024 9:33ч.

    Цинично, но от сърце!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колчо Слепеца

    16 Юни 2024 9:35ч.

    САЩ правили ли са някога нещо от милосърдие?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Разбира се! Бомбардировките над София

    16 Юни 2024 9:43ч.

    американците са имали вече прицелно бомбомятане и милосърдно са пазили центровете за вземане на решения, но изтрепали по-бедните покрайнини. В Дрезден също - изгорили живи стотици хиляди цивилни, да не се мъчат излишно. Да не говорим за Хирошима и Нагазаки - за какво да страдат дечицата да растат в теснотия на тоя остров, дай да ги отървем чрез лъчева болест.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тази в глупостта си

    16 Юни 2024 9:38ч.

    изрече истината, надзъртаща зад действията на сащисаните... Само трябваше да добави и онези 12 ТРИЛИОНА, криещи се в украинската земя, ама май от скромност не ги споменава...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бе тя самата "УКРАИНСКА" земя

    16 Юни 2024 9:44ч.

    както излезе, 45% са вече собственост на корпорациите. За какво си приказваме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САЩ са военна сила №1, технологияна сила №1, финансова сила (долари) №1, тоест – СВЕТОВЕН ХЕГЕМОН.

    16 Юни 2024 9:44ч.

    Колкото и да се напинят оризищата, бантустаните и суровинните придатъци, не могат ги помръдна. Вместо да се примирят с участта си на подчовеци и кротко да влачат хомота, те упорстват и си навличат допълнителни страдания.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако се съди по политиката да приемат по 10 милиона "подчовеци"

    16 Юни 2024 9:48ч.

    нелегални имигранти на година... ония, дето си мислят, че управляват, "свръхчовеците", май са отписали САЩ като етап.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    16 Юни 2024 9:52ч.

    Ми то и Римската империя се изживявала като хегемон. Ама едни малки и чевръсти племенца ѝ еб@ли мамата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Приемат ги, щото им трябва черноработна полуробска биомаса.

    16 Юни 2024 9:52ч.

    Белите, златокоси образовани полубожества не биха се докоснали до подобна презряна дейност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баналният шаблонен пример с древните римски и други империи е глупав.

    16 Юни 2024 9:56ч.

    Сега времената са свръхтехнологични и свръхвъоръжени с ядрени оръжия. Не е пожелал Хегемонът, не е стрил като хлебарки всякакви варвари. Примирете се, така ще страдате по-малко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бре, много тънка стана иронията.

    16 Юни 2024 10:23ч.

    :)))))))))))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    16 Юни 2024 11:04ч.

    "Не е пожелал Хегемонът ...". Той не, че не е пожелал, но не му стиска. И понеже сте големи разбирачи на Историята като такава и кои аналогии са подходящи, учтиво Ви подсказвам, че в самата Америка правят такива аналогии. Но и това не е важно. И в Германия се произвеждаха много технологични оръжия, даже още се прехлават по стрелковото, танковете, самолетите, подводниците им, и да не забравим ракетите на Фон Браун. И разбира се резултатите им (теоретични и експериментални) по Бомбата. Но, резултатът е известен. Но да се върнем на Аналогията и нейното място в историческите екстраполации, демек при съставянето на сценариите на вероятните събития. Аналогията с Римската империя е изключително подходяща, защото в съдбата на Империята са събрани всички възможни обстоятелства, които се създават от човека, без оглед на историческия контекст, а единствено от неговата природа. А природата на човека, не се е променила. Само квартирният въпрос малко е оцапал нещата, както казва мосьо Воланд.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Допускате ли, че 9:56 е сериозен?!

    16 Юни 2024 11:36ч.

    Такъв дурак да чете Гласове не си представям. Има двама-трима имбецила от пишещите... но те определено не четат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    16 Юни 2024 10:07ч.

    Съчетанието на думи "наш стратегически интерес" е култово и трябва задължително да се подчертае. Добре, че има такива персонажи като г-жа Харис, която е известна с това, че главата не я слуша много и твърде често при опит да се изкаже по някакъв въпрос, тя скрива старателно мисълта си от самата себе си, но този път тя ни рязкрива (вероятно) несъзнателно една дълбоко пазена "тайна". Да опитаме да разсъждаваме за "тайната"! Думата "интерес" е ясна и не е нуждо да я разнищваме. Всяка човешка култура прекрасно познава значението на думата ИНТЕРЕС. Когато пък срещутеб седи субект от англосаксонската култура - това е алфата и омегата, друго всъщност въобще няма! Обаче при думата "стратегията" положението е различно и се налага да обърнем внимание. Какво смислово значи думата "стратегически"? Ето едно съдържателно, но и субективно, признавам си, разяснение! Става дума за нещо, което: 1. Обвързано с дълъг период от време; 2. Времевата компонента е фактор за търсене на каузални връзки; 3. Става дума за нещо голямо, значително, тежащо! За да сме коректни, нека си зададем въпрос, периодът от т. 1 за какъв момент от хода на времето се отнася? Настоящето и Бъдещето са задължително вътре в играта, което следва от логиката на твърдението на г-жа Харис, което предпоставя ангажимент, мнение и действия, но редно ли да предположим, че и МИНАЛОТО СЕ ВКЛЮЧВА в "стратегическия"? Тук на помощ ни идва незабравимата, вече пенсионерка - г-жа Нюланд, която в легендарния разговор с посланик Пайът през 2013 г., освен че брутално нафъка с някакъв груб и неполиран сексатрибут ЕС, директно дава отговор на този въпрос. Отговорът на Вики е прост - ние сме отдавна в тази страна, инвестирали сме тук огромна сума пари (назована) в защита на нашите интереси, сега сме организирали държавен преврат и сме подготвили хората (назовани), които да застанат начело на страната. Извод: САЩ кроят планове и развиват свои стратегически проекти в Украйна още от 1991 г., плътно след възникването на държавния субект, и те имат бъдещи проекции без ограничения във времето в тясно сътрудничество с част от украинския елит (друга част от елита прави същото, но в интерес на РФ)! Тази изложена последователност от размисли и твърдения води след себе сси огромно количество смазващи изводи и заключения, но ... това трябва да бъде тема на отделно изложение, което няма да се случи сега!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САЩ кроят планове и развиват свои стратегически проекти в Украйна още от 1991 г

    16 Юни 2024 10:28ч.

    Е! Те тия планове и проекти са от хилядолетия. Ако не конкретно на САЩ, то на едни мъдреци без препуциум, дето управляват и Америка, и Европа, и Африка... виж, за Азия не знам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    16 Юни 2024 10:32ч.

    Прочитайки, под статията имаше само две мнения, а аз се почувствах провокиран да споделя размисли, но се затутках, че върша и други неща и други колеги също междувременно са споделили идеи в същата посока, които една сега прочетох. Това ме кара да добавя нещо, което задължително да се съобразява. Знаете, че в продължение на много десетилетия американците се намесваха в целия свят, често без абсолютно никакво правно основание, и на въпроса "защо", обичайният отговор беше, че става дума за зона на техен стратегически интерес. Някои по-брутални наблюдатели обичаха да обобщават, че САЩ просто се въздържаха от изричането на тезата: Планетата Земя е наша и със своите намеси ние не само реализираме правото си на собственост, но и носим отговорност. В някаква степен и макар доста условно, това беше "вярно", особено за периода след 1990 г., доколкото САЩ беше последователен победител в ТРИ СВЕТОВНИ ВОЙНИ, а на победителят това му е работата :))) - да притежава, да решава, да управлява, да доминира, да профитира! ПОБЕДИТЕЛЯТ побеждава с свой интерес и угода! От сравнително скоро се заявява директно, но всъщност процесите текат НЕОТСКОРО, че в световен мащаб човечеството е навлязло в нов етап. Видимо е, че американците профукаха даденото им историческо време, в повърхностни занимания със собствения им егоизъм, и от тяхната хегемония произлезе едно нещо/нищо, което поставя на карта живота на планетата. Помислете, странно е, но в периода когато ИСТОРИЯТА УМРЯ, излиза някак, че човечеството е водило БЕЗ ДА РАЗБЕРЕ :((( някаква странна, тиха и неосезаема война, където победителите вече не са от САЩ?! Когато някога американците се месеха брутално и безогледно навсякъде по Земята, аргументирайки се със "стратегически интерес" това най-често предизвикваше свиване, млъкване и уплах на всичко наоколо. Когато в днешни дни от устата на висш чиновник, при това орган на държавна власт, предполага се образован, интелигентен и дипломат - отново ми заговорят за "стратегия" от този вид, очевидно става дума за среща от N-ти вид с индивид, неспособен на преценка и осмисляне на ситуацията! Г-жо Харис, не викайте бедата, тя и без това стои на прага на домовете ни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Г-жо" и "Харис"

    16 Юни 2024 10:35ч.

    нещо не се връзват ногу.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    16 Юни 2024 11:33ч.

    "американците профукаха даденото им историческо време, в повърхностни занимания със собствения им егоизъм, и от тяхната хегемония произлезе едно нещо/нищо". В по-невръстна възраст писах, че Америка не можа да понесе с морал и нравственост товара на световното лидерство. Както се надявах, че ще стане. И исках, впрочем, да стане. Но, въпросът е, а можеше ли да бъде другояче? Това профукване ли е, тази дума сугестира небрежност, немарливост у субекта, или закономерност? Днес моят отговор на този въпрос е - закономерност. Защото няма как да се присади морал, етика и нравственост в общество, в който двигателят на движението му е консуматорство, алчност и расово превъзходство (Чърчил за ролята на англосаксонската раса). А без този корсет (морал и т.н.) обществото и държавата, всъщност вървят по пътя на собственото си отрицание. Опитите да се натоварят религиите с ролята на извор на духовни, морални и етични ценности, както виждаме, са неуспешни и изпълват хората с безнадеждност. А тази безнадеждност усилва обществения цинизъм. Та, затова, много опростено казано, провалът на Америка беше предопределен, демек закономерен. Не исках да намесвам марксистката методология, за да няма разсейване по нейните принципи и закони.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Опитите да се натоварят религиите с ролята на извор на духовни, морални и етични ценности, както виждаме, са неуспешни"????

    16 Юни 2024 11:41ч.

    Много въпросителни... Нали Новото време направи точно обратното - ОТНЕ на религиите тия функции и ги стовари върху човека, индивида... Хуманизъм с една дума. Е, падналата човешка природа наистина не може да е извор на ценности.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    16 Юни 2024 12:03ч.

    Да, Новото време стовари много функции върху индивида, измисли много ценности, произтичащи и свързани с индивида (либерализмът), но как се свързват тези надстроечни елементи (съжалявам за марксисткия термин) с базисните (отново съжалявам) за общественото движение елементи? Никак не се свързват. Но консервативното начало в обществото се опира на традиционните ценности и именно това начало разчита на религията. Либералното начало, напротив - за да я направи пригодна за себе си и целите си, и съзнавайки, че не може да не се съобразява с нея (по исторически, психологически, културни и духовни причини), започва да я ревизира - днес Исус може и да не е бял, може да е гей, всъщност е бил жена, апостолите може да са хомодружинка и всьо такое - прозорецът на Овертон е широко отворен. Резултатите от тези опити, локално (в кратък времеви отрязък) са комични, но в нормален исторически мащаб, са трагични. Разбира се, разглеждането на религиите като инструмент не е безспорно, но моят поглед е такъв.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Върбова клинка

    16 Юни 2024 11:43ч.

    Ала-бала-портокала. Путин си иска областите с руско население, даже не всичките. Това не е капитулация , премахане на предпоставките за бъдещ нов етнически конфликт. Не случайно Камилата избяга от форума, което е сигнал, че започват да се изсулват като върбов клин

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 0007

    16 Юни 2024 12:45ч.

    Путин да беше си свършил работата в 2014 г. Не го направи. Сега признава, че е сбъркал. И заради сметчиците тогава, сега гинат стотици хиляди руски мъже. Няма нищо по-добро от навреме свършената работа. И нищо по-непродуктивно от гоненето на вече заминалия влак.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    16 Юни 2024 11:47ч.

    Re: thenewone 16 Юни 2024 11:33ч. Присъединявам се без колебание относно закономерността. Амбициозно обяснение тук е невъзможно и неуместно поради безобразния си обем. Добър твой щрих за основната причина. Една от основните! Ако сега дойдат бандеровците на форума да ни наритат, ще дадеш ли едно рамо, че нещо страх ме тресе :))) Мноу са яки тези копелета!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    16 Юни 2024 12:07ч.

    Винаги готов! Яки са, добре ги поддържат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    16 Юни 2024 13:05ч.

    Абе... много обширни интереси имате. На другия край на света. Оправете си вашата страна. Индианци и цветнокожи живеят,като мигранти в собствената си страна. Вие ,света ще оправяте. Държавата ви е населена от сбирщина от цял свят,,каква нация сте? Какви интереси? Вие след Хитлер създавате най много военни конфликти по света.Избивате най много хора по света. Крадете най много ресурси по света. Имате най големите парични задължения в света!........

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Блага

    16 Юни 2024 13:20ч.

    Хахаха, че има ли някой, който да вярва, че сте милосърдни?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • камала ма

    16 Юни 2024 15:31ч.

    на тия годинки както и да ми застанеш, файда няма

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи