Вицепремиерът Нинова се срещна с работници от текстилната индустрия

Вицепремиерът Нинова се срещна с работници от текстилната индустрия

Малките и средни фирми са гръбнакът на икономиката, каза министърът

„Вашето предприятие е пример за отлично българско производство, добро икономическо управление и впечатляваща социална политика. Въпреки предизвикателствата работите 60 години, модернизирали сте завода, осигурявате работни места и произвеждате качествена и търсена продукция. Такива фирми като вашата - малки и средни са гръбнакът на българската икономика. Държавата застава във ваша подкрепа  С помощта, която ние осигуряваме и вашите усилия, заедно трябва да спасим индустрията в тези тежки времена. Инфлацията, цените на тока и газа, доходите на хората в момента са най-важните въпроси. Правителството отпусна компенсации за фирмите, увеличи минималната работна заплата. Сега трябва да се справим с цената на газа. Имаме варианти за това“, каза вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова при посещението си в завод „Искра“ ООД, който е един от водещите в индустрията.

Там присъстваха и народният представител от БСП Веска Ненчева, Николай Митков - кмет на община Първомай, Светозар Славчев - председател на БСП-Първомай, Стойчо Шапатов - управител на завода и Инж. Марин Маринов - изпълнителен директор.

Министър Нинова благодари на работниците и ги поздрави с предстоящия 1 май, Ден на труда. Тя поздрави г-н Шапатов и ръководството на завода и заяви, че правителството трябва да помага на работодатели, които милеят за българското производство и българската икономика и които полагат усилия да я развиват. „Лично аз и екипът на Министерството на икономиката и индустрията сме поставили като абсолютен приоритет запазването на българското производство. Правим всичко възможно да помогнем в тази трудна ситуация.“

„Знам, че един от най-големите проблеми, е нелоялната конкуренция, и че държавата трябва да затегне митническия контрол върху вноса от трети страни на умишлено фактурирани занижени цени, за да можем да дадем подкрепа на българското, на родното производство“,  допълни още тя.

„Искра“ ООД е водеща фирма с 60 годишна традиция в областта на текстилното производство. Производствената програма на фирмата е: памучни и синтетични технически ленти, паспели, шевици, дантели, кордони, ласета и др. Фирмата разполага с най-съвременно техническо оборудване и има над 4 000 клиенти от българския и международния пазар.

 

Източник: bsp.bg

 

 

 

Коментари

 • Като стар виц

  30 Апр 2022 17:22ч.

  Как сте, как сте, шегуваше се вицепремиерът. Добре сме, добре сме, шегунаха се работниците от текстилната индустрия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Христо

  30 Апр 2022 17:24ч.

  ...непреходна класика.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ckgprl

  12 Май 2022 18:07ч.

  sulfamethoxazole pills - <a href="https://xviagrpill.today/">sildenafil 200 mg</a> viagra 100mg pills for men

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Svilno

  02 Юни 2022 19:24ч.

  buy lasix 40mg for sale - <a href="https://ivermecptin.com/">ivermectin 12mg for sale</a> stromectol how much it cost

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Anyonz

  04 Юни 2022 11:35ч.

  order plaquenil 400mg generic - <a href="https://baricitinib.store/">baricitinib buy online</a> baricitinib 2mg generic

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Lkfhrg

  21 Юни 2022 15:55ч.

  modafinil 200mg canada - <a href="https://rbudesonide.com/">rhinocort price</a> budesonide pill

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Xazbdh

  25 Юни 2022 1:00ч.

  order cyclobenzaprine 15mg pills - <a href="https://rcolchicine.com/">cheap gloperba</a> cost inderal 10mg

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ако се гласува за оръжия, пълна блокировка

  30 Апр 2022 18:58ч.

  Защо не ни информирате, че жители на Сандански и Петрич са блокираха пътния възел, през който се осъществява включването от Сандански за магистралата в знак на протест срещу изпращане на оръжия за украйна?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи