Вицепремиерът Корнелия Нинова сменя изпълнителния директор на ДКК

Вицепремиерът Корнелия Нинова сменя изпълнителния директор на ДКК

Министерството на икономиката и индустрията (МИИ), оглавявано от вицепремиера Корнелия Нинова, на 8 март е предприело действия за промяна в начина на представляване на Държавната консолидационна компания. Това показва проверка на bTV документи, входирани в Търговския регистър.

 

Основната промяна е смятана на изпълнителния директор Михаил Кумчев, който беше назначен само преди около месец. Той остава в петчленния Съвет на директорите (СД) но излиза от „тройката“, която представлява дружеството, в системата на което са компании като "Кинтекс", "ВМЗ Сопот", „Ел Би Булгарикум“ и др.


На негово място с решение на Съвета на директорите е избрана Смиляна Николова Нитова – Кръстева, която до този момент също е била част от борда. По време на заседанието Кумчев не присъства "по уважителни причини"



Неговата смяна идва по-малко от месец, след като той бе назначен на тази позиция.

 

Повишен е Ивайло Лилов, който от обикновен член на борда става заедно със Нитова - Кърстева и Таня Митова представител на ДКК. Промените все още не са вписани от Търговския регистър, тъй като не е представена декларация от Ивайло Лилов, че не заема позиции на трудов договор в компанията.

 

От пресцентъра на Министерството на икономиката и индустрията посочиха за bTV, че настоящият състав на съвета на директорите на Държавната консолидационна компания е временен и то ще продължи да изпълнява функциите си до провеждането на конкурс.

 

Източник: бТВ

 

 

 

 

Коментари

  • Владимир Владимирович Путлер

    15 Март 2022 18:56ч.

    А премиерът Кирчо трябва да смени вицепремиерката Корнела, понеже е най-големият му враг и е путинският агент във властта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • народеее

    16 Март 2022 8:24ч.

    Че Радев ПРЕЗРЯНта на изборите беше подкрепен само от 25% от българите, че сега ли ще е повече харесван - когато е ПРЕЗРЯН ПРЕДАТЕЛ, ПЕНТАГОНСКА ПОДЛОГА..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи